R
rouż
Gość
Dziendoberek!
Zaraz nadrobie zaleglosci a teraz sie z Wami witym i dobrego dnia zycze!
Zaraz nadrobie zaleglosci a teraz sie z Wami witym i dobrego dnia zycze!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wszystko bedzie dobrze, a ze morfologia zachwina-w ciazy to normalneOdebrałam wyniki....żeby nie było za dobrze to wynik na toxoplazmoze IgM wyszedł wątpliwy :-( będę musiała powtórzyć badanie. Morfologia też są jakieś nieprawidłowości ale nie wiem co one oznaczają....zobaczymy co powie lekarz! tylko mocz w normie
(...)
Ale mialas nerwowke...ech Ci lekarze!dziewczynki nie było mnie bo byłam w szpitalu
witam nie nadrobie co tam u Was, ale w skrócie paranoje, którą przeszłam od wczoraj...
(...)
Bobodent to jest dosc slaby zel, ale poki nie widzisz, ze to na 100% zabki ida to akurat. Ja wlasnie jego uzywalam przy Maciu, dopiero przy ostatnich zabkach mocniejszego. Teraz tez kupilam w lutym, ale to byl falszywy alarm-zadnych bialych kresek na dziasekach nie widacPatrysiu moj Kacper nadal raczki zjada i gryzie wszystko co popadnie,slini sie strasznie az sweterki ma mokre...smaruje mu dziasla bobodentem ale nie wiem czy to jest dobry zel??
A ja w weekend juz malego do spacerowki przesadzam bo mi sie w gondoli nie miesci!!!
Buziaki
Duzo zdrowka dla synka! Wspolczuje bo wiem przez co przechodzisz. U mnie jest podobnie. Jak nie wstaje do Alanka, to do maciusia bo trzeba go do wc zaprowadzic np, i czesto na zmiane. Dzis mialam w nocy pobudke co godznke, bo ok 1 karmilam malego, o 2prowadzilam Macia do wc bo przyszedl aby zapalic mu swiatlo, a potem o 3 znowu karmilam malego...a ja mam szpital w domu :-( Oli wymiotuje, ciagle mowi, ze jest mu nie dobrze. Co 3h gorączka i zatkany nos. Męczy się bardzo a ja nie wiem jak mu pomóc :-( Całą noc spałam z nim bo się bałam go zostawić i tak latałam między jednym pokojem a drugim do Kubuli.
Jadę dzisiaj na 14 do lekarza
nawet z moją mamą się pokłóciłam. Mieszka niedaleko, wie ze jestem w domu z dwójką i na dodatek z chorym Olisiem i boje się, zeby Kuba nie złapał a tu zero jakiejś reakcji... I tak nauczyłam się radzić sama bo M przecież musi pracować...
(...)
Witaj Ryba, dziekuje. Dr mowila, aby wprowadzac wszystko jak najpozniej i jak najdluzej karmic piersia, ale jesli chce wrocic do pracy w lipcu, to musze Alanka wczesniej przestawiac...chybaRoyannka, dużo zdrówka dla Twoich chłopców. A co do wprowadzania nowych pokarmów to jeśli Alanek jest alergikiem nie masz zalecenia od lekarza, żeby wprowadzić później? Ja pamiętam, że jak u Filipa podejrzewali alergie to alergolog kazała mi czekać z wprowadzaniem nowości.
Ale slodziaczek! I juz miesiac! Ale zlecialo...Tak wygląda nasz już miesięczny Bartuś:-)
Super ze synkowi sie podaobalo w przedszkolu! teraz trzeba trzymac kciuki aby sie dostal! U nas od poniedzialku ruszyla juz tez elektroniczna rekrutacja. Musze w weekend przysiacs, wypelnic podanie, podac 3 przedszkola i zaniesc do tego glownego, na ktorym nam najbardziej zalezy...Najpierw myslalam, aby Macia przepisac blizje domu, ale chyba zostawimy go tam gdzie jest. Juz zna wszystkie katy, przedszkole jest czynne do 19tej, wiec nam pasuje...Witajcie
Przedszkolak podał w progu domku, teraz mocno chrapie Remikowi podobało sie wszystko, i rytmika, piosenki, wyklejanki, z gotowych elementow wyklejali biedronke, i czytanie i zabawy w grupie.. (...) @ brak
Uwielbiam takie wspolne zdjecia!!! Sliczna parka!Maja i Kacper:-)Kochajace sie rodzenstwo hehe:-)Zobacz załącznik 226260
Cudowny!!! Zacalowalabym tego pysiaczka ale na odleglosc nie moge, wiec Ty go wycaluj od e-cioteczki! Miodzio!!!Miałam wczoraj zrobić fotki ale uwinełam się dzisiajmój mały smeiszek:-)
Royanna jak tam chłopaki, lepiej już?
Dziekuje, juz duzo lepiej! Wczoraj na wiyzycie byla u nad dr i stwierdzila, ze Maciusiow przeszlo calkowicie-nawet katar minal. poprosila pielegniarke o postawienie jesze 4 baniek-tamta w prezencie dolozyla jeszcze 2 Obie byly pod wielkim wrazeniem, ze Maciek bez problemu sie rozebral, usiadl im na kolanach, nie krzyczal, piszczal, nie wyrywal sie itd. Stwierdzily, ze dawno takiego dzieciaczka nie mialy A pielegniarka to zawsze powtarza, ze Macius to jej ulubieniec odkad go poznala(jak mial 1.5roku) a dr stwierdzila, ze ma do nasslabosc )) mile, co? Alanek tez juz dobrze, antybiotyk mamy odstawic, inchalacje 2xdziennie tylko z solanki robic i czyscic noska bo jeszcze ma katarek. Dr powiedziala mi tez, ze w poniedzialek sie zlekla, bo Alankowi furkotalo na wysokosci pluc, dlatego chciala zoabczyc go w czwartek! Pewnie znou mial poczatkowe zapalenie pluc...Chyba faktycznie jest to zwiazane z jego alergia. Ta tendencja do chorob drog oddechowych((Royanno a u Was? lepiej sie czuja te Twoje chłopaki?
dobrze że Oliś już się dobrze czujewłaśnie mówiono ze ta grypa żołądkowa(rotawirus)panujeKubuś nie chce tak spać jak było z moim Dominisiem i racja jest to nieźle męcząceta zabka super rzecz:-)Witam,
Patrysiu superowy chłopaczek :-)
Paula, Oliś dostał antybiotyk. Podobno jakiś wirus żołądkowy. Gorączki już nie ma. Wczoraj lekarka badała go na kozetce i stukała w brzuszek. Co dotknęła w żołądek Oliś mówił, ze go boli :-(
Dzisiaj czuje się już lepiej.
Za to Kubulka zdrowia ma za dwóch. Tak szalał w nocy nie wiem co się mu poprzestawiało. Już ma ograniczone jedzonko w nocy i póki co jakoś jest ok. Kubuś potrafi jeść w nocy nawet co 2,3h muszę coś z tym zrobić bo przez to ani On nie jest wyspany ani ja
Czekam na przesyłkę kurierską. Zamówiłam siedzonko do kąpieli SMOBY COTOONS Siedzisko do Kapieli ŻABKA Interakt (953441100) - Aukcje internetowe Allegro
Uwielbia się chlaptać a że chlapie już na cały pokój więc od dzisiaj kąpiemy się już w normalnej wannie
miłego dnia
suuper niespodzianka:-)ja też bym chciała taki prezencik:-)ale będzie miała mine:-)Witajcie dziewczynki :-)
U nas piękne słonko świeci i coraz cieplej jest
Kinga a może @ zrobi psikusa i wcale nie przyjdzie ;-)udanej imprezki jutro! My jutro jedziemy do mojej koleżanki na 30-te urodziny (ona jednak nie wie że przyjeżdżamy, wszystko uzgodniliśmy z jej mężem ;-)) dodam że nie widziałyśmy się już baaardzo długo! :-) Muszę iść dzisiaj i kupić jej jakiś prezent
Fajnie że Agnieszka przylatuje do Polski
Miłego dnia dziewczynki
Buziaki
Aniu a mozesz jakas mocniejszy lepszy zel polecic??bo widze ze ten bobo za bardzo nie pomaga..moj Kacper tak sie slini ze az sweterki,koszulki cale mokre ma...no i ciagle paluszki w buzce ehh...Bobodent to jest dosc slaby zel, ale poki nie widzisz, ze to na 100% zabki ida to akurat. Ja wlasnie jego uzywalam przy Maciu, dopiero przy ostatnich zabkach mocniejszego. Teraz tez kupilam w lutym, ale to byl falszywy alarm-zadnych bialych kresek na dziasekach nie widac
Co do gondoli to ja zamierzam wozic Alanka jeszcze przez caly kwiecien. Chyba ze zacznie sie zloscic i "uciekac" nogami na zewnatrz-tak mi robil Macius-to wczesniej. Gondole mam naprawde ogromna- to jest wielki plus Roana-wiec Alan mimo, ze dluuugasny to mi sie miesci
Witam,
Patrysiu superowy chłopaczek :-)
Paula, Oliś dostał antybiotyk. Podobno jakiś wirus żołądkowy. Gorączki już nie ma. Wczoraj lekarka badała go na kozetce i stukała w brzuszek. Co dotknęła w żołądek Oliś mówił, ze go boli :-(
Dzisiaj czuje się już lepiej.
Za to Kubulka zdrowia ma za dwóch. Tak szalał w nocy nie wiem co się mu poprzestawiało. Już ma ograniczone jedzonko w nocy i póki co jakoś jest ok. Kubuś potrafi jeść w nocy nawet co 2,3h muszę coś z tym zrobić bo przez to ani On nie jest wyspany ani ja
Czekam na przesyłkę kurierską. Zamówiłam siedzonko do kąpieli SMOBY COTOONS Siedzisko do Kapieli ŻABKA Interakt (953441100) - Aukcje internetowe Allegro
Uwielbia się chlaptać a że chlapie już na cały pokój więc od dzisiaj kąpiemy się już w normalnej wannie
miłego dnia
Pajkaa[/B] Ty się kochana tak nie przemęczaj! uważaj na siebie!