reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Odebrałam wyniki....żeby nie było za dobrze to wynik na toxoplazmoze IgM wyszedł wątpliwy :-( będę musiała powtórzyć badanie. Morfologia też są jakieś nieprawidłowości ale nie wiem co one oznaczają....zobaczymy co powie lekarz! tylko mocz w normie
(...)
Wszystko bedzie dobrze, a ze morfologia zachwina-w ciazy to normalne ;)

dziewczynki nie było mnie bo byłam w szpitalu
witam nie nadrobie co tam u Was, ale w skrócie paranoje, którą przeszłam od wczoraj...
(...)
Ale mialas nerwowke...ech Ci lekarze!

Patrysiu moj Kacper nadal raczki zjada i gryzie wszystko co popadnie,slini sie strasznie az sweterki ma mokre...smaruje mu dziasla bobodentem ale nie wiem czy to jest dobry zel??

A ja w weekend juz malego do spacerowki przesadzam bo mi sie w gondoli nie miesci!!!
Buziaki
Bobodent to jest dosc slaby zel, ale poki nie widzisz, ze to na 100% zabki ida to akurat. Ja wlasnie jego uzywalam przy Maciu, dopiero przy ostatnich zabkach mocniejszego. Teraz tez kupilam w lutym, ale to byl falszywy alarm-zadnych bialych kresek na dziasekach nie widac ;)

Co do gondoli to ja zamierzam wozic Alanka jeszcze przez caly kwiecien. Chyba ze zacznie sie zloscic i "uciekac" nogami na zewnatrz-tak mi robil Macius-to wczesniej. Gondole mam naprawde ogromna- to jest wielki plus Roana-wiec Alan mimo, ze dluuugasny to mi sie miesci :)

a ja mam szpital w domu :-( Oli wymiotuje, ciagle mowi, ze jest mu nie dobrze. Co 3h gorączka i zatkany nos. Męczy się bardzo a ja nie wiem jak mu pomóc :-( Całą noc spałam z nim bo się bałam go zostawić i tak latałam między jednym pokojem a drugim do Kubuli.
Jadę dzisiaj na 14 do lekarza
nawet z moją mamą się pokłóciłam. Mieszka niedaleko, wie ze jestem w domu z dwójką i na dodatek z chorym Olisiem i boje się, zeby Kuba nie złapał a tu zero jakiejś reakcji... I tak nauczyłam się radzić sama bo M przecież musi pracować...
(...)
Duzo zdrowka dla synka! Wspolczuje bo wiem przez co przechodzisz. U mnie jest podobnie. Jak nie wstaje do Alanka, to do maciusia bo trzeba go do wc zaprowadzic np, i czesto na zmiane. Dzis mialam w nocy pobudke co godznke, bo ok 1 karmilam malego, o 2prowadzilam Macia do wc bo przyszedl aby zapalic mu swiatlo, a potem o 3 znowu karmilam malego...

Royannka, dużo zdrówka dla Twoich chłopców. A co do wprowadzania nowych pokarmów to jeśli Alanek jest alergikiem nie masz zalecenia od lekarza, żeby wprowadzić później? Ja pamiętam, że jak u Filipa podejrzewali alergie to alergolog kazała mi czekać z wprowadzaniem nowości.
Witaj Ryba, dziekuje. Dr mowila, aby wprowadzac wszystko jak najpozniej i jak najdluzej karmic piersia, ale jesli chce wrocic do pracy w lipcu, to musze Alanka wczesniej przestawiac...chyba ;)

Tak wygląda nasz już miesięczny Bartuś:-)
Ale slodziaczek! I juz miesiac! Ale zlecialo...
Witajcie

Przedszkolak podał w progu domku, teraz mocno chrapie:) Remikowi podobało sie wszystko, i rytmika, piosenki, wyklejanki, z gotowych elementow wyklejali biedronke, i czytanie i zabawy w grupie.. (...) @ brak
Super ze synkowi sie podaobalo w przedszkolu! teraz trzeba trzymac kciuki aby sie dostal! U nas od poniedzialku ruszyla juz tez elektroniczna rekrutacja. Musze w weekend przysiacs, wypelnic podanie, podac 3 przedszkola i zaniesc do tego glownego, na ktorym nam najbardziej zalezy...Najpierw myslalam, aby Macia przepisac blizje domu, ale chyba zostawimy go tam gdzie jest. Juz zna wszystkie katy, przedszkole jest czynne do 19tej, wiec nam pasuje...
A jak @? Nadal nie ma???

Maja i Kacper:-)Kochajace sie rodzenstwo hehe:-)Zobacz załącznik 226260
Uwielbiam takie wspolne zdjecia!!! Sliczna parka!

Miałam wczoraj zrobić fotki ale uwinełam się dzisiaj:-pmój mały smeiszek:-)
Cudowny!!! Zacalowalabym tego pysiaczka ale na odleglosc nie moge, wiec Ty go wycaluj od e-cioteczki! Miodzio!!!

Royanna jak tam chłopaki, lepiej już?

Royanno a u Was? lepiej sie czuja te Twoje chłopaki?
Dziekuje, juz duzo lepiej! Wczoraj na wiyzycie byla u nad dr i stwierdzila, ze Maciusiow przeszlo calkowicie-nawet katar minal. poprosila pielegniarke o postawienie jesze 4 baniek-tamta w prezencie dolozyla jeszcze 2 ;) Obie byly pod wielkim wrazeniem, ze Maciek bez problemu sie rozebral, usiadl im na kolanach, nie krzyczal, piszczal, nie wyrywal sie itd. Stwierdzily, ze dawno takiego dzieciaczka nie mialy :) A pielegniarka to zawsze powtarza, ze Macius to jej ulubieniec odkad go poznala(jak mial 1.5roku) a dr stwierdzila, ze ma do nasslabosc ;))) mile, co? Alanek tez juz dobrze, antybiotyk mamy odstawic, inchalacje 2xdziennie tylko z solanki robic i czyscic noska bo jeszcze ma katarek. Dr powiedziala mi tez, ze w poniedzialek sie zlekla, bo Alankowi furkotalo na wysokosci pluc, dlatego chciala zoabczyc go w czwartek! Pewnie znou mial poczatkowe zapalenie pluc...Chyba faktycznie jest to zwiazane z jego alergia. Ta tendencja do chorob drog oddechowych:(((
Ale najwazniejsze, ze juz jest dobrze i w niedziele mamy wszyscy isc na krotki spacer!!! Juuupi!!! Czuje sie jakby mnie z klatki wypuszczali ;)
Teraz Alanek godzinke juz drzemie, Macio oglada w tym czasie bajki(aby byl cicho i brata nie obudzil), a ja przy kompie:)
Acha, mam jeszcze jedna optymistyczna wiadomosc. Wymienilam sie ostatnio mailami z moim kierownikiem regionalnym i poprosilam go aby mi napisal najpozniej do polowy maja, czy mam gdzie wrocic do pracy i na jakich awrunkach. On obiecal, ze do 15maja da mi znac, a teraz nadal twierdzi, ze dalej mnie widzi w swoim zespole!!! Ucieszylam sie, ale rowniez zestresowalam okropnie, bo tam wszystko sie zm ienilo! Musialabym od nowa nauczyc sie wszystkich promocji w telefoni komorkowej, tv cyfrowej i innych rzeczy z obslugi klienta itd...mam stresa !

DZIEN DOBRY:-)
Dziękuje za miłe słowa:-)
Witam,

Patrysiu superowy chłopaczek :-)

Paula, Oliś dostał antybiotyk. Podobno jakiś wirus żołądkowy. Gorączki już nie ma. Wczoraj lekarka badała go na kozetce i stukała w brzuszek. Co dotknęła w żołądek Oliś mówił, ze go boli :-(
Dzisiaj czuje się już lepiej.
Za to Kubulka zdrowia ma za dwóch. Tak szalał w nocy :szok: nie wiem co się mu poprzestawiało. Już ma ograniczone jedzonko w nocy i póki co jakoś jest ok. Kubuś potrafi jeść w nocy nawet co 2,3h :dry: muszę coś z tym zrobić bo przez to ani On nie jest wyspany ani ja

Czekam na przesyłkę kurierską. Zamówiłam siedzonko do kąpieli SMOBY COTOONS Siedzisko do Kapieli ŻABKA Interakt (953441100) - Aukcje internetowe Allegro
Uwielbia się chlaptać a że chlapie już na cały pokój więc od dzisiaj kąpiemy się już w normalnej wannie :tak:

miłego dnia
dobrze że Oliś już się dobrze czuje:tak:właśnie mówiono ze ta grypa żołądkowa(rotawirus)panuje:baffled:Kubuś nie chce tak spać jak było z moim Dominisiem i racja jest to nieźle męczące:sorry2:ta zabka super rzecz:-)
Witajcie dziewczynki :-)
U nas piękne słonko świeci i coraz cieplej jest :tak:

Kinga a może @ zrobi psikusa i wcale nie przyjdzie ;-)udanej imprezki jutro! :tak: My jutro jedziemy do mojej koleżanki na 30-te urodziny (ona jednak nie wie że przyjeżdżamy, wszystko uzgodniliśmy z jej mężem ;-)) dodam że nie widziałyśmy się już baaardzo długo! :-) Muszę iść dzisiaj i kupić jej jakiś prezent :tak:

Fajnie że Agnieszka przylatuje do Polski :tak:

Miłego dnia dziewczynki :happy2:
Buziaki
suuper niespodzianka:-)ja też bym chciała taki prezencik:-)ale będzie miała mine:-)

Udanych imprezek:-)zdrówka dla wszystkich:-)miłych spacerków i ogólnie miłego dnia:-)

EDIT:ROYANNA suuper bardzo się ciesze że zdrówko idzie do was a spacerek na pewno wam wszystkim dobrze zrobi:-):tak:no tak czekają "nowe"wyzwania ale dasz sobie rade;-)ps.dziękuje:-)

Podlane drzewka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczyny!!ciesze sie ze moje dzieciaczki sie Wam podobaja:-)

Patrysiu Twoj Alanek uroczy jest:-)
Bobodent to jest dosc slaby zel, ale poki nie widzisz, ze to na 100% zabki ida to akurat. Ja wlasnie jego uzywalam przy Maciu, dopiero przy ostatnich zabkach mocniejszego. Teraz tez kupilam w lutym, ale to byl falszywy alarm-zadnych bialych kresek na dziasekach nie widac ;)

Co do gondoli to ja zamierzam wozic Alanka jeszcze przez caly kwiecien. Chyba ze zacznie sie zloscic i "uciekac" nogami na zewnatrz-tak mi robil Macius-to wczesniej. Gondole mam naprawde ogromna- to jest wielki plus Roana-wiec Alan mimo, ze dluuugasny to mi sie miesci :)
Aniu a mozesz jakas mocniejszy lepszy zel polecic??bo widze ze ten bobo za bardzo nie pomaga..moj Kacper tak sie slini ze az sweterki,koszulki cale mokre ma...no i ciagle paluszki w buzce ehh...
Ty mozesz wozic Alanka w gondoli bo masz duza a moja jest duzo mniejsza od Twojej..chodz jak dzis jest bez spiworka to tak na oko jeszze z 3tyg pojezdzi chcodz za duzo miejsca tam nie ma...jutro przymierze go do spacerowki:-)

Buziaki

Witam,

Patrysiu superowy chłopaczek :-)

Paula, Oliś dostał antybiotyk. Podobno jakiś wirus żołądkowy. Gorączki już nie ma. Wczoraj lekarka badała go na kozetce i stukała w brzuszek. Co dotknęła w żołądek Oliś mówił, ze go boli :-(
Dzisiaj czuje się już lepiej.
Za to Kubulka zdrowia ma za dwóch. Tak szalał w nocy :szok: nie wiem co się mu poprzestawiało. Już ma ograniczone jedzonko w nocy i póki co jakoś jest ok. Kubuś potrafi jeść w nocy nawet co 2,3h :dry: muszę coś z tym zrobić bo przez to ani On nie jest wyspany ani ja

Czekam na przesyłkę kurierską. Zamówiłam siedzonko do kąpieli SMOBY COTOONS Siedzisko do Kapieli ŻABKA Interakt (953441100) - Aukcje internetowe Allegro
Uwielbia się chlaptać a że chlapie już na cały pokój więc od dzisiaj kąpiemy się już w normalnej wannie :tak:

miłego dnia

Jolu super ze juz lepiej...Moj Kacper tez w nocy woli jesc bardziej niz w dzien ehh...super to kolo kupilas...tez sie nad nim zastanawialam...

i my już po spacerku :) Filip się wybawił na placu zabaw, pojezdził na hulajnodze i teraz odpoczywa.
Ja biore się za porządki i obiad.

heja;-)

witam sie dzisiaj
ja mam sporo do zrobienia piękna pogoda wiec się przejde na małe zakupki a potem umyje balkon :)
więc dużo pracy mnie dzisiaj czeka :p
życzę miłego dnia

Gosiu, nie pamietam tego mocniejszego, wiem ze kosztowal ok 18zl ale to 1.5roku temu... A moze to nie zeby? Moj Alan tak slini sie od konca stycznia, lapki cale pakuje i tez mu rekawy podwijam, czasem sie "rzuca" jakby ze zloscia na swoje raczki, zabawki, czy na nas...Lekarz w Dziwnowie powiedzial, ze do pol lutego najpozniej mu wyjda zeby bo widzi zawiazki, a zebow brak, a w zachowaniu bez zmian...Ja przestalam od polowy lutego smarowac bo stwierdzilam, ze szkoda, jak zebow nie widac, ale codziennie rano i wieczorem obserwuje dziaselka...

Hello :-)
My też już po spacerku i małych zakupach :tak: kupiłam koleżance wazon i tulipany, wazon zawsze się przyda w domu :tak: jutro jeszcze jak będziemy jechać to po drodze wstąpimy do cukierni i kupimy tort :tak:
Dziś Kacper sobie zażyczył makaron z truskawkami więc my już po obiedzie :-) pycha było!
Zaraz będę się zbierała do ginki.

Royanna cieszę się że chłopcy już lepiej się mają :-) w weekend ma być bardzo ładnie i ciepło to akurat pójdziecie sobie na spacerek :tak: a pracą się nie stresuj na pewno szybko załapiesz co i jak w końcu już tam pracowałaś :tak:

Gosiu
taki żel to chyba przeciwbólowy jest a na ślinienie raczej nic nie poradzisz jedynie to możesz śliniak zakładać aby uniknąć ciągłego przebierania z mokrych kaftaników :tak: każdy maluch musi przez to przejść tylko niestety niektóre dzieci znoszą to dużo gorzej :-( ale chyba Kacperek póki co nie płacze ani nie gorączkuje więc nie ma się czym martwić ;-)

Kinga
widać że Filipek zadowolony ze spacerku, super! :-)

Pajkaa Ty się kochana tak nie przemęczaj! uważaj na siebie! :cool2:

Buziaki, odezwę się jak wrócę...

reklama
Do góry