reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

KICIA-SERDECZNE GRATULACJE>:-)
Czarodziejko-widzę poród zbliża się wielkimi krokami oby był tak
szybki jak u Kici.
Kinga-co tam u Ciebie.jak się czujesz?
Dzastiko-kochana trzymam kciuki za wizytę i zdaj relacje.;-)
Sylwia-buziak.;-)

reklama
Dzień Dobry

Jakaś dziś senne jestem....
a do tego tak mnie kaszel męczy ze zaraz płuca wypluje...jaki syrop moge w ciązy?
1.png

a przypomnijcie mi w którym tc Kicia urodziła ?

Dzisiaj dowiedziałam się, ze nalezy mi się zasiłek pielęgnacyjny na dziecko jezeli pozostaje z nim w domu i rezygnuje z pracy na rzecz opieki nad nim. Zawsze to było zależne od dochodów a w tym roku dochody juz nie mają znaczenia. W sumie dostane co m-c 700zł wiec chyba nie tak źle jak na pobyt z dzieckiem w domu i tak musiałabym być i tak a tu jeszcze za to mi płacą :-) fakt, ze grosze ale w moim przypadku jak mam wszystko 100% refundowane na Kubusia to i tak dużo.

Agnieszka, moja koleżanka o której Ci pisałam kiedyś urodziła wczoraj w Esculapie w Bielsku ale to co tam przeżyła to horror. Odezwij się to Ci napiszę na PW bo tu dziewczyny wkrótce rodzą więc nie bede pisac takich rzeczy.

DZIEŃ DOBRY:-)
A teraz co u mnie...
Wczoraj byłam u ginki zbadała mnie i powiedziała że wszystko ładnie rośnie, wyniki badań też dobre :happy2: dzisiaj byliśmy na usg i wszystko jest ok :-)
Widzieliśmy bijące serduszko, dzidzia machała rączkami i nóżkami :-)
z usg wyszedł 11-12 tydzień ciąży i termin porodu przesunął się na 29 lipca ale ja i tak trzymam się terminu OM tj. 12 sierpnia :tak:
było już widać przezierność karkową i ma 1 mm także wszystko jest ok :-) z czego bardzo się cieszymy :-) kamień spadł nam z serca....:blink:
niestety narazie mam tylko jedno zdjęcie z usg bo reszta poszła do karty i odda mi je ginka przy najbliższej wizycie czyli za miesiąc...

A oto nasza kruszynka :-)
Zobacz załącznik 196128
śliczności nosisz w brzusiu:-)i jak super że wszystko jest dobrze:-)baaardzo się ciesze:tak:

dzidzius2.jpg

DZIEWCZYNY NASZA KICIA URODZIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O 18:10 na swiat przyszla malutka dziewczynka ;)))) ma 55cm i waży 3190 g.

A to tresc smska
Mialam skurcze od rana ale słabe, o 14:00 zaczely sie mocniejsze. O 16 przyjechalam do szpitala na to umówione ktg a po 18:00 urodzilam!!!! Dostalam znieczulenie ale nawet nie zdązylo zadzialac. Porod expres!!!!!

Paula- ale cudo ..nawet nie wiesz jak sie ciesze ze dzidziulek zdrowy!!!!!!
A zdjęcie piekne.....cud miód i orzeszki!!!
GRATULACJE!!!!!!!!!!!kolejna styczniówka się rozpakowała:-Djak tak dalej pójdzie to wszystkie styczniówki się rozpakują:-Dps.BERSHKA KICIA była tydzień później za mną o ile się nie myle tak więc ten 39 tc była:tak:

Juz sie poprawiam:

Ja po wizycie…..juz 2 paluszki wchodza w szyjkę :) Szyjka miekka i lozysko dojrzale…wszystko przygotowane…głowka wparta na maxa w kanalik juz ledwo co zbadać mnie mogla…

No to teraz pozostaje nam czekac na bieg wydarzen!!!!
no to czekamy i na ciebie:-D

reklama
Do góry