reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny doszłam do wniosku że życie jest zbyt krótkie żeby się zamartwiać i dołować....owszem co przeszłam przez te ostatnie dni to tragedia ale pogodziłam sie z porażką.... tym bardziej że nie mam na to wpływu...Jedne dziewczyny zachodzą nawet nie wiedząc kiedy a nie które muszą dużo łez wypłakać...taki już los...to wszystko nie sprawiedliwe...ale.. jak już pisałam nie mamy na to wpływu.. wypłakałam się wyżaliłam i biorę się w garść..nie zrezygnuję ze swoich marzeń...życie to dar bezcenny...

Odnośnie bujaczków... Ja też kupiłam Czarkowi i jestem bardzo zadowolona bo mnie uratował nie raz...np. gdy Czarek płakał po szczepieniu..bujnęłam go 3 razy i spał... tylko problem pjawia się gdy... dziecko wyrasta z niego a dalej chce się bujać...dlatego radzę ostrożnie... Miałam taki sam jak Anufifi...:-):-)

reklama
Dzastina brawo brawo.gif bardzo dobre podejście :tak: o swoje marzenia trzeba walczyć do końca :tak: napewno wkońcu się uda :tak: tylko musisz być pod stałą kontrolą lekarza tak myślę bo ta luteina czy duphaston w Twoim przypadku może być bardzo pomocny! Trzymam kciuki! :tak:

Dziękuje kobitki :-)

Ach mam lekkiego stresa bo jednak szpital to nie jest fajna sprawa wolałabym czekać w domku i mam nadzieje że jednak tak się stanie:tak:
PAULA tak tak mam nr i będe zdawała relacje:tak:

Paula Witaj z powrotem :-):-):-) ja tez się nie moge doczekac wtorku jak pójdziecie na usg i wrócisz do nas z wspaniałymi wieściami! :-):tak:

Dzastina a jak ten leżaczek się buja? tzn bo w innych są płozy i blokada, a tutaj jak to działa? A skoro się może bujac to jak to zablokować? (w razie potrzeby)

Oj Dziewczyny wiem co to znaczą ciążowe mdłości :baffled: A ja musze się w końcu do gina wybrac na wizytę po połogu i po tabletki :tak:

Aniu mnie tez się bardzo podoba ta żyrafa :tak: i podają że jest przeznaczony dla dziecka do 11 kg! A ten Twój był dobrze wyprofilowany? Bo tu oparcie tez jest na stałe,a pisałaś że tamten niebieski co Ci pokazywałam był źle wyprofilowany i coś było z nim nie tak. W ogóle zastanawiam się czy potrzebny mi taki aż do 18 kg czy taki wystarczy. Bo jak Sebuś zacznie raczkować po domu a potem chodzić to pewnie już nie usiedzi w leżaczku. U Ciebie do którego miesiąca się sprawdzał? I czy jak Tomuś był większy i cięższy to te płozy nie wyginały się? Tzn nie ma niebezpieczeństwa że dziecko do tyłu poleci? Sorki że Cię tak męczę :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PYSZCZKU podoba mi się również ten co ANUFIFI pokazała tylko ja mam takie pytanie bo jednak nie miałam doświadczenia a ciekawi mnie to:zawstydzona/y:bo ten leżaczek stoi na takich cieniutkich hmm nie wiem jak na to powiedzieć no ma taki cieniutki stelaż:confused:tam na dole całkiem jak sa pokazane różne leżaczki czy hustaweczki to tam jest lezaczek jakby na kołysce i to jest dosyc masywniejsze i wydaje mi się mocniejsze bo tutaj jakoś nie wiem hehe ale może ja się nie znam i tylko niepotrzebnie krece w głowach:zawstydzona/y:
fisherbfk16.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pyszczku.. Ja bym brala ten z pomaranczowym kolorkiem czyli ten 2w1 ..ale to tylko moje zdanie :-) nim mozna bujac .. ma tez pozytywke.. i regulowane oparcie .. sa 2 pozycje ... ale jest fajny bo dlugo moze dzieck osie nim cieszyc.. Julka ma 1.5 roku a dzis sobie w niego siada i oglada bajki :-D..
Ale jak mowie.. to Twoj wybór.. to Tobie ma sie podobać !!:sorry2:
Gieoska.. mi osobiscie sie takie wozki nie podobaja.. moze dlatego ze za wyskoka jestem a one zazwyczaj maja nisko raczki :-p.. Ale ile ludzi tyle gustow ;-)
Dzastina.. Brawo!!! super podejscie... teraz mysl o tym co przed Toba !! :tak:
Paula.. Ciesze sie ze ok jest ;-)
Royanna..Patrysia..Kiki.. Honia.. Pozdrowionka :))
Kinga.. weź sie Kobieto w garść ..:wściekła/y: nie ma co rozpaczac bo nie ma tak naprawde nad czym .. moze poprostu potrzebujecie wiecej czasu i wiecej serduszek.. i fasolke bedzie bez problemu .. Glowa do gory i juz!!!:-p

Pozdrowionka dla Wszystkich.. i kazdej z osobna.. kogo ominelam to wybaczcie ale juz mam luki w pamięci .. cóż starość robi swoje :-)

AAAAAA Marcelkowa Mama.. GRATULACJE :)))

Marcelkowa mama GRATULUJĘ bo jeszcze nie miałam okazji :tak::-):-) na kiedy masz termin? no i oczywiście witaj...pamiętam Cię i cieszę się że wróciłaś :tak::-) widzę że u Ciebie duża szansa na dziewczynkę :tak: no ciekawa jestem co będzie? :happy2:

Ryba rany dobrze że nic Ci się nie stało! :szok: a gniazdko się naprawi :tak: co do teściowej to brak słów :dry:

Gosiu jak tam Kacperek? nadal ma kolki? co do wózków o które pytałaś to niestety nie w moim typie ;-)

Agniesiak jak tam żona Twojego brata urodziła?
a urlop macierzyński trwa 20 tygodni i na wniosek może być przedłużony o 2 tygodnie :tak: Urlop macierzyński 2010 > wymiar urlopu macierzyńskiego 2010 - w-spodnicy.pl

Roynna wszystkiego najlepszego dla Alanka! :tak: niech zdrowo rośnie! a co planujesz po macierzyńskim? wracasz do pracy czy idziesz na wychowawczy?
smutne jest to że tak krótko mamy mogą być po porodzie ze swoimi dzieciaczkami a nie wszystkich stać na to żeby iść na wychowawczy :-(

Anufifi i co wiesz już kiedy będziesz miała usuwanego tego mięśniaka? Bądź dobrej myśli :tak:

Kiki fajnie że chodzisz z Deryą na basen :-) ja z Kacperkiem też byłam jak miał 4 miesiące ale później zaprzestałam...a szkoda...

Tusia życzę aby Twoje samopoczucie się poprawiło :tak: co do moich włosów to są naturalne :tak: jak szłam na wesele tylko umyłam i wtarłam piankę ;-):tak:

Bershka jak tam po wizycie w Krakowie? jak Kubuś?

Sylwia a jak tam u Ciebie po przytulankach z mężem?

Honia, Pati, Maleńka i pozostałe dziewczynki serdecznie pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pyszczku bardzo ładne te leżaczki i wcale nie dziwię się że masz trudny wybór....rozumiem że chce wybrać najlepszy pod względem jakości jak i wyglądu :tak: fajne są te z FP ale też jakoś nie przekonują mnie te cienkie stelaże ale w sumie nie widziałam ich na żywo więc nie wiem ;-) skoro taka firma to musi to być stabilne :tak: myślę że do 11 kg w zupełności wystarczy :tak: do 18 kg to powiem Ci że mój Kacper ma 4 lata i tyle nie waży!!! a dziecko przecież do pewnego momentu tylko leży w leżaczku i tak jak piszesz jak już zacznie raczkować to nie będzie chciał siedzieć w leżaczku potem będziesz go wkładała do kojca pełnego zabawek żeby móc cokolwiek zrobić ;-):tak: myślę że taki lezaczek-bujaczek to bardzo dobra i przydatna rzecz na pierwsze miesiące :tak:

Do góry