reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja wiem ...tak zrozumiałam ...ale teraz wam przykro i sie zastanawiam co lepsze ...wiedziec nie wiedziec....
Kinga ty nie brałaś luteiny , ani dupka...moze to kwestia progesteronu...długo sie starasz ...bledzioch był...ja bym w kolejnym cyklu to sprawdziła....nie zaszkodzi

reklama
ja wiem ...tak zrozumiałam ...ale teraz wam przykro i sie zastanawiam co lepsze ...wiedziec nie wiedziec....
Kinga ty nie brałaś luteiny , ani dupka...moze to kwestia progesteronu...długo sie starasz ...bledzioch był...ja bym w kolejnym cyklu to sprawdziła....nie zaszkodzi
wiem... no i się pewnie wybiorę teraz do ginekologa prywatnie. Niech zrobi mi jeszcze badania i może ten monitoring jednak w koncu.
Ale trzeba coś działać więcej niż tylko się starać....
Ania- wiedzieć... nie wiedzieć... ? trudne pytanie też sama nie wiem :-(

a mnie podbrzusze pobolewa - kurcze może faktycznie tak szybko ta owulka u mnie. No nic zrobi dzisiaj test to się przekonam dziwne dopiero 6dc

Royanna
wspołczuje chrób u dzieciaków. Przechodziłam z Kamilem takie wysokie goraczki, podawanie 2 srodków a do tego chlodne kąpiele i pyralgina w czopkach i wszystko mało pomagło. Pamiętam nasz strach, naszą bezradność pobyt w szpitalu itd Wiec wspolczuje i trzeymam kciuki za zdrówko dzieciaków

DZIEŃ DOBRY:-)
Cześć dziewczyny...
Dziś w południe miałam brązowe plamienie... nie trwało dlugo, jednak czuję, że stalo się najgorsze... Gdybym nie zrobiła tych testów ciażowych kilka dni temu nie wiedziałabym nawet, że jestem w ciąży i byłoby wszystko ok :(
Test owulacyjny wyszedł negatywny, więc... :(
Smutno
kochana przykro mi bardzo :-(ale odrazu powiem że nie możesz mówić tak że"gdybym niezrobiła testu bym nawet niewiedziała że jestem w ciąży a teraz wiem i jest mi źle..":no:a gdyby jednak fasolka się utrzymała to byś się cieszyła ciążą i wiadomo że lepiej wiedzieć odrazu aby zaczać jak najszybciej o siebie dbać!!!!!I ODRAZU TU DO WSZYSTKICH NIE MOŻNA TAK MÓWIĆ SKORO SĄ OBJAWY CIĄŻOWE ROBI SIĘ TEST I KONIEC A NIE CZEKA NIEWIADMOMO NA CO:no:ja wiem może jest to przykre co napisałam ale naprawde lepiej wiedzieć niż niewiedzieć bo co to by było gdybyśmy niewiedziały a ciąża by była a zrobiłybyśmy coś co mogłoby zaszkodzic wtedy to by były wyrzuty sumienia:sorry2:a tak wiemy że możemy zajść w ciąże i teraz tylko trzeba za drugim razem bardziej zadbać czyli może właśnie dupka brac xczy luteine itp....:tak:JA WIERZE ŻE SIĘ UDA I KCIUKI TRZYMAM JAK NAJMOCNIEJ ZA KAŻDĄ STARACZKE:tak:
ja z moimi szczesciami..wigilia u mojej psipsiolki..:tak:;-):-)
ślicznie :-)
Hej dziewczynki
U mnie z samopoczuciem dzis nie najlepiej!
W nocy nie moglam spać….brzuch napiety, krocze bolalo i jeszcze to wstawanie na siku co 5 min!!!!
Rano wstalam to znowu jakies cholerne mdłosci i brak energii…potem zaczęło mnie zażynac w brzuchu….ehhhh
Dziś to chyba i forma psychiczna jest równa zeru….
Mam nazieję ze po wizycie przyniosę same dobre wieści….
,,,moze ginka mi powie ze juz widac po szyjce ze niedługo poród…..
Boję sie Kochane tego co bedzie po porodzie….tego połogu ale juz chcę urodzić….koniec ciązy jest okrutny i zdecydowanie za dlugo trwa…ciąz powinna trwac do 7 miesiaca potem juz jest tylko gorzej…..
Wybaczcie mi pesymizm ale…….mam dosc!!!!!!! A przede mna jeszcze miesiąc
36_20_5.gif
wiem co masz na myśli dokładnie to samo myśle a teraz jak już mkoge rodzic (bo i czeka mnie wstawienie do szpitala 7 stycznia jak sama nieurodze)to nie chce synek wyjść:sorry2:twardnienia sa bóle są no ale co dalej... no i też zaczełam z M serduszkować zobaczymy na ile pomorze:dry:CZARODZIEJKO poczekqaj jeszcze troszeczke bo jesteś w 35 tc to troszke za szybko na poród mi bardzo szybko minął czas do 38 tc i tobie także minie a wtedy ze spokojem będziesz starać sie aby synusia przywitac;-)
Czesc kobietki!
Kurcze, znowu nie nadrobie zaleglosci...
Jak juz mysle, ze wszystko bedzie dobrze to cos sie dzieje. Ostatnio pisalam w piatek przed swietami, ze jestem sama z chlopakami bo Macio goraczkuje. I goraczkowal caly weekend mial temperature ponad 40stopni, jak tylko nie zdazylam w pore podac czegos. A podawalam juz co 3-4godzinki na zmiane 2 srodki. W niedziele dzwonilismy do naszej dr, a ona tez chora, ale w poniedzialek przyszla i okazalo sie, ze Macius mial znowu zapalenie oskrzeli. Tym razem dostal antybiotyk w zastrzykach a potem w zawiesinie, jutro do kontroli. Okazalo sie rowniez, ze Alanek ma bardzo silna skaze bialkowa(tydzien temu mimo, ze wprowadzilam sobie diete juz wczesniej mial najsilniej)i mam idstawic wszystko co od krowy. Szczepienia tez nie mielismy. Jak jutro okaze sie, ze Macio zdrowy jest(ale katar ma dalej)to w srode bedzie szczepienie maluszka. W dodatku Alanek czesto cierpi nie na kolki, ale uporczywe gazowanie i popuszczanie i mysle, ze tez to zwiazane jest ze skaza. Tak jak i chrypka ktora mial-tak twierdzi dr.

Przez te wszystkie problemy nie zlozylam Wam zyczen Bozonarodzeniowych i jest mi glupio...
ojejku zdrówka dla synkwó:-(wiem jak to jest jak synek ma skaze nic dobrego...ale będzie dobrze odpowiedni kosmetyk dieta(pewnie lepiej by było odstawić od piersi i dawać np.Bebilon Pepti ja tak zrobiłam i byłam zadowolona)i będzie dobrze czego życze:tak:

Cześć babeczki....

Honia współczuję bardzo i tulam cię mocno...ale dla pewności idź na betkę,,,,,

anufifi masz w 100 % racje co do testowania przed @... mamy 21 wiek.. w tych czasach lekarze są w stanie zrobić wszystko by utrzymać ciążę za pomocą np. duphasonu lub luteiny... lub innych leków... Kinga ja osobiście ci zazdroszczę bo mialaś szansę zobaczyć dwie kreseczki choć przez chwilę....a ja zawsze mam jedną krechę.... ty wiesz ze zachodzisz tylko problem jest z utrzymaniem, mi testy nie wychodza i boję się że mam np. niedrożne jajowody albo coś innego gorszego...dziś powinna przyjść @ ale póki co jej nie ma... rano zmierzyalm tempkę 37.3 tak wiem piękna ale zawsze przed @ mi wzrasta a później pięknie opada wiec... hmmmm nie nastawiam się tylko to glupie przeczucie cholera!!! Pozostaje mi tylko czekać...
Dziś od samego rana latam i sprzątam po świątecznym leniuchowaniu bo ksiadz dziś chodzi po kolendzie... nie próżnuje chlopak ale chociaż jest motywacja do sprzątania..i spali sie te kalorię... No nic idę,,,,buziaki dla was moje robaczki kochane... zaglądnę później:happy2::happy2::happy2:

witajcie babeczki!!podczytuje Was regularnie ale jakos weny brak do pisania:-(

Kinga,Honia bardzo mi przykro ze jednak to nie ciaza:-(

Royanko mam nadzieje ze dzieciaczki juz wyzdrowieja w koncu!!

Patrysiu,Czarodziejko juz niedlugo:-)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!

dziekuję ...torche mi lepiej:)....
ja sie wam przyznam do czegos choc uznacie mnie za idiotkę ...ja mimo ze wiem ze nic z tego nie bedzie ...od 6 cykli robie test 9-10 dpo...i widzę dwie kreski ...jedna słaba oczywiście ...i za kazdym razem marze i łudze sie ze moze tym razem sie uda...niestety....boli...ale ja i bez testu wiem kiedy sie udaje....do czasu....

reklama
dziewczyny jutro potwierdze czy planowanie dziewczynki udalo sie.Jutro o 18 a o 19 polskiego czasu mam scan 4d wiec juz pewnie mi powie,strasznie sie denerwuje,o niczym innym dzis nie mysle...

Do góry