reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Paula ja brałam luteinę :tak: w 9tym tygodniu jak miałam krwiaka i zagrożenie ciąży to nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki, czyli maksymalną dawkę! A tak normalnie to 2 razy po 2, a potem zeszłam do 2 razy 1 i w końcu całkiem odstawiłam :tak:

Ja właśnie Synka karmiłam a teraz przysnął na moich kolanach :)

Paula i co jedziecie do Ustki? Kochana bedzie wszystko dobrze u Ciebie i fasolki, tzn co ja piszę będzie - JEST! :tak::-) Ale oszczędzać się trzeba :tak: odpoczywaj jak najwięcej jeśli możesz

Kinga a co to za nastroje? Taki piękny prezent przyniosły Ci te Święta, nie smutaj się!

Dzastina piekne życzenia :) U Ciebie będą też dwie kreski, jak nic, mam takie przeczucie :tak::-D

Patrysiu cieszę się bardzo że u Ciebie wszystko oki w brzuszku, już niedługo rodzisz, rety! I Czarodziejka też za moment :-)

Honiu kurcze takie oczekiwanie, tylko będziesz się denerwowała, ale to na pewno zdrowa, prawidłowa ciąża :tak: Tego Ci życzę :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny!

Czarodziejko chyba nie będe brała tego Duphastonu bo źle się po nim czuje! Będe brała Luteinę tylko kurka zapomniałam czy ona mówiła że mam brać po 2 tabletki 2xdziennie czy po jednej dopochwowo...wydaje mi się że po 2!
Dziewczyny który brały Luteinę, po ile brałyście tabletek jednorazowo???

Honia ja nigdy nie robiłam bety więc niestety nie pomogę :no:

2x2 ja akurat teraz na podtrzymanie brałam 3x1

Honia z wynikami hcg jest tak:

ujemny - poniżej 25 mlU/ml

dodatni - powyżej 50mlU/ml
Twój wynik beta hcg jest dodatni a to bardzo czułe badania. Jednak żeby się cieszyć powinnaś powtórzyć beta hcg. Wówczas będzie wiadomo jaki jest jego przyrost. Takie jest moje zdanie. Głowa do góry!

U mnie kiepsko!
Pokłóciłam się z M. Leży i śpi a ja siedze sama i ryczę... Syn też śpi.
Całe popołudnie przespałam praktycznie ale przed chwilą wstałam bo już mnie h.... strzela jak widzę to wszystko i ten wisielczy nastrój w naszym domu!:-:)crazy:
A w ogóle to nie czuje tych świat tak jak i Ty Dzastina... :(
U ciebie zanosi sie na fasolkę życzę Ci tego z całego serduszka!
Ja tylko się modlę aby nie dostać okresi i aby w końcu test wyszedł bardziej wiarygodny:-( bo puki co to ***** widać..... ryczeć mi się chce...
Przede mną straszne dwa dni....niby świeta ale.... jeżeli dostanę okres to poprostu umrę :-:)-(

Kochana co sie dzieje?? zacznij wierzyc w tego testa!!

Nie mogę się cieszyć jeszcze :(
Byłam u ginekologa o 14. Ginka powiedziała, że:
1. albo to wczesna normalna ciąża
2. albo ciąża wczesna pozamaciczna
3. albo stan po poronieniu
Dała mi skierowanie na betę na jutro, jednak jutro wszystkie laboratoria są nieczynne…, więc zrobię betę w poniedziałek.
W środę za tydzień kolejna wizyta…
Ech, taki głupi psychiczny stan teraz, jeszcze przez tydzień :(

Kinia ! Ten nastrój wisielczy na pewno minie. Wszyscy musicie się wyspać i cieszyc jutrzejszą Wigilią ! Będzie dobrze.

Ty to samo zamiast się cieszyc problemy sobie stwarza! trzeba byc dobrej mysli.

Pyszczek, Pajkaa dziękuje Wam za odpowiedź, też mi się wydaje że mam brać po 2 2x dziennie :tak:

Pyszczku tak jednak jedziemy do Ustki, wyjeżdżamy jutro o 4-5 rano :tak: podróż będzie męcząca mimo iż nic nie będe robiła tylko siedziała w aucie ale za to potem będe już tylko odpoczywać :tak:

Kinga nie smutaj się napewno się pogodzicie, przecież wkońcu jutro Wigilia! :tak: no i dostaliście najpiękniejszy prezent pod choinkę :tak: jutro napewno wyjdą 2 kreseczki na teście! :tak: daj znać proszę smsem bo nie wiem czy dam rade jutro wejść na neta.

Honiu życzę Ci aby następny wynik bety był większy i potwierdził prawidłową ciąże! :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i jeszcze raz wszystkim Wam i każdej z osobna życzę Spokojnych, Zdrowych i Wesołych Świąt :tak::-)

A ja zmykam kończyć się pakować...

Wszystkim zycze spokojnych swiat Bożego Narodzenia......................................................................................................................................
........................................................................................................................................................
..............................................................................................( tu miejsce na wasze zyczenia).Niech sie wszystkie spełnia!!!:-):-):-)

Honia.....spokojnie, wszystko bedzie dobrze, ale tez mie dziwi ze tak lekarz ci powiedział:no: Trzeba było zlecic badania i dopiero potem powiedziec co i jak a nie wymieniac wszystkie mozliwosci......ale moze mi sie tylko wydaje:-(

Paula....zazdroszcze wyjazdu:)

U mnie kiepsko!
Pokłóciłam się z M. Leży i śpi a ja siedze sama i ryczę... Syn też śpi.
Całe popołudnie przespałam praktycznie ale przed chwilą wstałam bo już mnie h.... strzela jak widzę to wszystko i ten wisielczy nastrój w naszym domu!:-:)crazy:
A w ogóle to nie czuje tych świat tak jak i Ty Dzastina... :(
U ciebie zanosi sie na fasolkę życzę Ci tego z całego serduszka!
Ja tylko się modlę aby nie dostać okresi i aby w końcu test wyszedł bardziej wiarygodny:-( bo puki co to ***** widać..... ryczeć mi się chce...
Przede mną straszne dwa dni....niby świeta ale.... jeżeli dostanę okres to poprostu umrę :-:)-(

Kochna nie jestes sama....ja też rycze. narobilam sie w kuchni jak dzik...i jaki wynik? Pokłuciłam się z M on w łóżku śpi a ja tu sama becze w drugim pokoju do poduszki... nie chce tych swiąt są dla mnie straszne!!! To chyba najgorsze Boże narodzenie jakie w życiu miałam....nie ma nic pozytywnego... same negatywy... atmosfera toksyczna..zamiast ze sobą rozmawiać to warczymy na siebie,,,,gdy chciałam sie pogodzic on nie chcial i tak juz zostało...i teraz bedziemy mieć wigilie milczącą.... a nawet zastaniawiam się czy jest sens siadac do wigilijnego stołu??? jak mam się z nim łamać oplatkiem? och dobija mnie to wszystko.... Kinga co do fasolinki to zobaczysz wszystko będzie wpożądku,.... zobaczysz upragnione 2 krechy... ja ciebie pytałam o to biale mleczko....bo ja tez mam ale nie potrafię tego zinterpretowac.... ciągle mam to na gatkach... nie jest tego dużo ale mimo to ciagle cos tam pokapuje...inie wiem czy to to...czy sobie wkręcam te ciążę....boję się nawet o niej myśleć.... zwarjuje i oszaleje.... napisz koniecznie rano jaki wynik testu a już koncze i odmowię kilka zdrowasiek za twoje 2 grube kreski;-);-);-);-)

Kinga, Dzastina- nie wiem co powiedziec....kurcze no nie możecie sie tak dołowac....ja wiem ze to trudne Tym bardziej jak tak bardzo pragnie się tego dzieciatka ale no można też popadac w takie stany!!!!!
Kochane musicie się czymś zając zeby dzieki temu umysł wolny był od mysli...wiem ze trudne ale tak trzeba!!!!

Kinga- nie sądze by u Ciebie była to pomyłka...jesli nie bylo by ciązy i hormonu Gonadotropiny kosmówkowej czy jakos tak to nie bylo by nic na tescie!!!! Nie trać nadzieji....ja mocno trzymam kciuki!!!!!

Dzastina- i za Ciebie łapki zaciskam. Bedzie dobrze....MUSI

Kochane
idę lulu....
Powiem tylko ze u "nas" ok....odebralam dzis wyniki badan (WR, HBs, morfologia i mocz) i jest ok....w poniedzialek mam Usg i jestem bardzo ciekawa jak nasz maluch sie miewa...mam nadzieje ze wszystko ok...zawsze przed takim usg troche sie denerwuję!!! Więc trzymajcie kciuki laseczki..

O dziwo wytknęłam nos z kuchni:eek: jakimś cudem:confused2:

Dziewczynki moje drogie( te które mnie pamiętają i te "świeze tez";-)... zajrzalam zyczyć Wam magicznych Świąt...

...by Świeta te były okresem pojednania i spokoju,by wszystkie problemy schowały się gdzieś w kąt ,a Świeta upłyneły Wam w jak najlepszej atmosferze,wszystkiego najlepszego ...góry słodkości i wiele miłości...;-)

Ostatnia edycja:
KOCHANE MOJE ŻYCZĄ WAM WESOŁYCH ŚWIĄT I
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.:tak:
DUŻO ZDRÓWKA I ABY NASTĘPNY ROK
SPEŁNIŁ MARZENIA O MAŁYCH STÓPKACH :-D A TYM CO JUŻ
JE MAJĄ NIECH ZDROWO ROSNĄ.:tak:

Kinia i jak tam?
prosimy o zdjęcie bo śliczności po prostu takie dwie kresie.:tak::-)

Załączniki

• choinka.gif
    choinka.gif
    22,5 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny nie zrobiłam testu, poprostu nie mogę i już.. blokada straszna.
Poczekam jeszcze dziś...
mierzyłam temp jest 37,2

tak sie boje... i modle o to abym nie dostała okresu :-(

Przepraszam bo wy tak czekacie a ja nic... nie potrafię. wolę poczekać i zrobić test po terminie wtedy inaczej jakoś...
Ach no i wogóle mnie podbrzusze nie pobolewa nie wiem czy to dobrze...

Dzastina u mnie to mleczko cały czas jest i pojawiło się na 8dni przed ewentualną...... .. a czy dużo tego, hmmm różnie ale nie do przesady aby ze mnie jakoś leciało. 3mam kciuki za ciebie!

Do góry