reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No ja podawalam Bebilon pepti tylko ze kupowalam go w aptece na recepte bo bez niej mleczko jest o wiele droższe!!!!!

Patrysiu Kochana jak sie miewasz?
ja tak samo podawałam synkowi to mleczko bo miało alergie:tak:i na recepte kupowałam o połowe taniej:-)

Czuje sie dobrze ale jakas zmeczona jestem ciężko mi juz z brzusiem co już bym chciała aby był styczeń i poród :sorry:a jak ty się czujesz z brzusiem już lepiej:sorry:

reklama
Dzieki dziewczyny, ja też uważam że to bzdura z tym bólem...

Gosia ślicznego masz synka!
I się nie przejmuj tak, jeżeli trzeba to karm maluszka mlekiem sztucznym:tak:przynajmniej sie dziecko naje i bedziesz miała spokoj
A myslisz że u mnie jak było? Filip ssał cyca nie całe 2tygodnie i od razu potem przezucił sie na mleko z butli a jaki zadowolony był, najedzony a my mielismy co nejmniej 4h spokoju do nastepnego karmienia! :tak:

ja tak samo podawałam synkowi to mleczko bo miało alergie:tak:i na recepte kupowałam o połowe taniej:-)

Czuje sie dobrze ale jakas zmeczona jestem ciężko mi juz z brzusiem co już bym chciała aby był styczeń i poród :sorry:a jak ty się czujesz z brzusiem już lepiej:sorry:

Patrysiu no mnie także juz cięzko, brzuszek teraz szybko rośnie i głupie założenienie butów staje sie problemem:) No ale oby do stycznia a w moim przypadku do lutego..chociaz kto wie jak urodze tydzien wczesniej to i na styczeń sie załapię:tak:
Jutro mam wizytę u ginki...pewnie na chwilke podejrzymy naszego bąbelka....ciekawa jestem ile juz mierzy i wazy! No tak czy siak po ruchach czuje ze urósl bo to juz takie mocne jeżdzenie mi po scianach macicy a nie lekkie kopniaczki!

witam dziewczynki i melduję podgląd ginekolog. Dzisiaj 14 dc i wszystko wygląda następująco:
mam jeden dominujący pecherzyk o wymiarach 17x15 i endometrium 6,6. Lekarka sie nie martwi stwierdziła, ze edno na 100% podrośnie, ze o to mam sie nie martwic i ze mam [rzyjsc z pregnylem w środę - 2 ampułki:szok: więc od środy działamy ostro:tak:

Witajcie Dziewczyny :-)

Anufifi czyli Ty nie jesteś przeciwniczką smoczków? Wiesz, zaczęłam zapisywac sobie godziny karmienia i skoro np. jadł godzinę wczesniej, a łapki do buzi pcha, to chyba ma poprostu odruch ssania silny, bo jak daję smoczek to od razu się uspokaja. Masz rację z tym spaniem w łóżku z nami, nie chcę go przyzwyczajać, zobaczymy, od jutra postaram się aby uczył się zasypiać w dzien w łóżeczku (bo teraz odkładam go tam dopiero jak zaśnie), tak żeby wiedział że w łóżeczku się śpi to może i do spania tam w nocy się przyzwyczai, mam nadzieję :) Dziekuję za radę :)

Paula dokładnie jest tak jak napisałaś, raz dałam Sebusiowi smoka jak był głodny, zaraz po przebudzeniu - tak dla sprawdzenia, bo już się denerwował i płakał i rzeczywiście nic nie leciało i wypluwał, takżę coś w tym jest :tak: A co do nocy to ja go własnie przebieram i karmię przy lampce a wczoraj to w ogóle cała noc przy lampce, bo jak gasiłam to zaraz się denerwował, a mojemu M najgorzej światło przeszkadza, nawet nie marudzenie Małego, więc się nie wyspał dzisiaj kochany mój :sorry: A tak normalnie powinno się po ciemku spać prawda? :sorry:
Heheh ja dzielna mamusia, raczej raczkująca, ale z pozytywnym podejściem :) choć bywają i gorsze chwile

Czarodziejko widzę że i Ty za smokiem :-) A ja już zaczynałam mieć wyrzuty sumienia że daję tego smoka, że może zaburzę ssanie cycusia albo mu będą potem w buzi ząbki krzywo rosły czy coś :eek: ale chyba wymyślam :-p

Patrysiu :-) swojego Synka podrap przez brzuszek od cioci Kasi ;-) a co do mojej laktacji to przynajmniej wiem że mleko jest, bo dzisiaj rano po wstaniu z łóżka zaczęło mi ciurkiem lecieć z obu piersi na raz na podłogę białe mleko :szok::-D
więc oby tak dalej, skoro Mały śpi sobie słodko co jakiś czas to chyba się najada :sorry: przyznaję że kamień spadł mi z serca że w ogóle napłynął ten pokarm, bo w szpitalu miałam załamkę ..

Dzastina ja mam tyłozgięcie macicy i to dosyc spore i zobacz od tygodnia jestem mamą ślicznego Sebusia :-D to niczemu nie szkodzi

Kinga wiesz co do mojego porodu to mimo że było cięzko nie mam na ten temat złych myśli, patrząc na moje małe szczęście jak sobie słodko kima w łóżeczku, mogłabym to wszystko przejść jeszcze raz...oczywiście żeby tylko wszystko tak dobrze się skonczyło :tak:
Kinguś mnie Was tez brakuje, jak już się bardziej ogarnę to będę częściej zaglądać, obiecuję :tak:

Gosia kurcze może jeszcze się unormuje z tym karmieniem! Jejku tego Ci życzęz całego serca! A skąd wiesz że się nie najada? Może głupie pytanie ale jakie są tego oznaki? Gosiu jak się nie uda to trudno trzeba będzie dac mleko, rozumiem CIę, bo mnie taka perspektywa też dołuje,ale najwazniejsze żeby dzidziuś był najedzony ... Gosiu śliczne zdjęcia Kacperka, ja tez jakieś wkleję swojego brzdąca niedługo. Fajnie że mamy dzieci z jednego dnia, prawda? Kto by pomyślał :-D

Dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie starające!

Napiszcie mi proszę co się działo z Kiki? Bo nie dam rady znaleźć. Jaka operacja? :szok:

Pozdrawiam wszystkie!

witam.
a ja byłam dzisiaj u tej babki od chorób zakaznych.kurcze ale fajna ,że jeszcze sa tacy lekarze.
no i ZAKAZ STARANEK :szok:
nie podoba jej sie to toxo. i kazała zrobic awidność kurka 80zł.:crazy:

no niestety przy takich wynikach to ciąża nie byłaby wskazana niestety stąd najlepiej zastosować się do zakazu:-(trzymam kciuki, zeby sie szybko wyleczyc;-)
na innym forum dziewczyna napisała mi że kiedyś gin jej powiedział ŻE jeżeli przed @ bolą piersi tz że nie było w tym cyklu owulacji. Wogóle no ręce mi opadły. Nigdy o tym nie słyszałam. :sorry::-(
kurde ale jaja :-D:-Dto ja chyba musiałabym miec na odwrót bo we wszystkich cyklach kiedy miałam owulke to akurat przed @ miałam bol piersi, a w cyklach bezowulacyjnych nie :-D ale niestety takich lekarzy wykształconych mamy w u nas szkoda słów i niestety własnego zdrowia

Pajka no widzisz!!! a już sie tak martwiłaś. Pamietam jak niedawno pisałaś że nic z tego cyklu nie bedzie bo pęcherzyk nie taki i endometrium tez a teraz taka zmiana na lepsze! ciesze się! :) Działajcie! ;-)
Pyszczek ja rozumiem że teraz masz zajecie i na forum nie masz możliwości tak czesto zaglądać jak to wyglądało wcześniej. Rozumiemy to i bedziemy czekać na każdy wasz odzew mamuśki :tak::happy: weź w wolnej chwili jeszcze jakieś fotunie synusia nam pokarz:-p:-)
Dzastina ja też mam tyłozgięcie macicy i syna urodziłam :) Gdy zaczęliśmy z mezem starac sie o drugie dziecko bylam na konsultacji u ginekologa i powiedział mi że tyłozgięcie jest ale to nie przeszkadza w zajsciu w ciażę! wystarcza odpowiednie pozycję seksualne..:tak:;-)
Paula jak tam u ciebie? co porabiacie? :happy:

Pyszczek to z tym spaniem dziecka to rzeczywiscie lepiej nie przyzwyczajać od małego aby spało z wami bo potem bedziesz miała problem tak jak ja miałam... ciągle Filip wołał mama mama.... wiecej spałam z synem niż z mężem no ale w końcu zawalczyłam i syna odzwyczaiłam! :) Skonczył rok i 3mies to spał już sam na swoim nowym juz tapczanie! ;) Tak wiec to jest wygodne ale nie ma co przedobrzać ;-)

I smokiem sie nie przejmuj bo nic nie zaburzysz u nas Filip też od maleńkiego ssał dydusia:tak:

Miłego wieczorku życzę wszystkim!
My wczoraj oglądaliśmy Epokę lodowcową 3 z tymi dinozaurami, ale się uśmiałam:)
Dziś z mężem bedziemy oglądali terminatora 4 :)) nieco inny kaliber :happy:
:-)
A wogóle to dogodziłam dziś naszej trójce. Zrobiłam banany w cieście do tego bita śmietana:-pmmmmmm...

No i niedawno wróciłam ze spaceru z Filipem, mąż popracował w spokoju.
Młody już prawie śpi:tak:

TYLE U MNIE;-)

Pajka no widzisz!!! a już sie tak martwiłaś. Pamietam jak niedawno pisałaś że nic z tego cyklu nie bedzie bo pęcherzyk nie taki i endometrium tez a teraz taka zmiana na lepsze! ciesze się! :) Działajcie! ;-)

Kinga to chyba dlatego, ze zaczełam myslec, ze to dopiero 9 dc i wszystko moze sie zdarzyc a moj M mi powiedział co sie denerwujesz i tak tam nie wejdziesz i nie porozpychasz wszystkiego i w sumie dałam sobie spokoj przez 5 dni się relaksowałam, ale oczywiscie wiesiołka brałam i co? mam mega śluz jak galatera i te znie wiem czy to dobrze , ale kicham to :tak:

no i super! do dzieła teraz! ;)

a ja w poprzednim cyklu wiesiołek brałam ale nic mi nie pomógł i teraz w tym cyklu jak go nie brałam to mokro mi było jak nigdy!:shocked2::eek::rofl2::-):-D hehe różnie widać bywa

Znikam na mój serial na wspolnej :happy:BAJO!

reklama
Do góry