Paula25
szczęśliwa :)
parpadelle to taki makaron szerokie wstążki
a ja myślałam że parpadelle to nazwa potrawy (nalesników)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
parpadelle to taki makaron szerokie wstążki
Pyszczku smażysz zwykłe naleśniki :-) a tu masz przepis na nadzienie:
1 opakowanie drobnego szpinaku mrożonego
pół kostki masła
3-4 ząbki czosnku
sól, pieprz
starty żółty ser
Szpinak rozmrażasz i jak odcieknie przekładasz do garnka, dodajesz masło i zagotowujesz, dodajesz zmielony czosnek, doprawiasz solą i piepszem.
Jak przestygnie to nakładasz łyżką na naleśniki i posypujesz żółtym serem, nalesnik zawijasz tak jak krokiety
Potem można obsmażyć w jajku i bułce. Pychotka
Paula dzięki za wytłumaczenie jak się używa podgrzewacza a Ty skoro nie miałaś to jak sobie radziłas przy podgrzewaniu własnego mleka?
ja podgrzewałam normalnie w garnku z ciepłą wodą nie pamietam czy w mikrofali można czy nie
A ja nie mam mikrofali więc będę musiała widzę albo podgrzewacz kupic albo radzić sobie w garnku :-) A podgrzewacz słyszałam że przydaje się też do podgrzewania słoiczków dla starszej dzidzi ..
A ja nie mam mikrofali więc będę musiała widzę albo podgrzewacz kupic albo radzić sobie w garnku :-) A podgrzewacz słyszałam że przydaje się też do podgrzewania słoiczków dla starszej dzidzi ..