reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Pyszczku smażysz zwykłe naleśniki :-) a tu masz przepis na nadzienie:
1 opakowanie drobnego szpinaku mrożonego
pół kostki masła
3-4 ząbki czosnku
sól, pieprz
starty żółty ser

Szpinak rozmrażasz i jak odcieknie przekładasz do garnka, dodajesz masło i zagotowujesz, dodajesz zmielony czosnek, doprawiasz solą i piepszem.
Jak przestygnie to nakładasz łyżką na naleśniki i posypujesz żółtym serem, nalesnik zawijasz tak jak krokiety :tak:
Potem można obsmażyć w jajku i bułce. Pychotka :tak:

mmmmm... też dobre!!!

aishabg i Paula bardzo dziękuję za przepisy :-):tak:
dzisiaj chyba wypróbuje ten przepis Pauli, jesli uda mi sie dostać mrożony szpinak w Groszku na osiedlu, a przy większych zakupach weekendowych pomyślę o ricottcie i boczku z przepisu aishabg :-)

Paula dzięki za wytłumaczenie jak się używa podgrzewacza :tak: a Ty skoro nie miałaś to jak sobie radziłas przy podgrzewaniu własnego mleka?

A ja nie mam mikrofali więc będę musiała widzę albo podgrzewacz kupic albo radzić sobie w garnku :-) A podgrzewacz słyszałam że przydaje się też do podgrzewania słoiczków dla starszej dzidzi ..

Pyszczku, ja podgrzewacza nie mialam. Do mleczka sztucznego podgrzewalam wode w czajniku bezprzewodowym i mieszalam z przegotowana, letnia, ktora mam zawsze swieza w dzbanku. A swoje mleczko podgrzewalam wlasnie w garnuszku z woda.

My nie mamy mikrofali bo M nie lubi jedzenia podgrzewanego w mikrofali :sorry2: Ja gdy mieszkałam z rodzicami to mieliśmy, ale teraz się odzwyczaiłam i wiele potraw odgrzewam w piekarniku :)

reklama
A ja nie mam mikrofali więc będę musiała widzę albo podgrzewacz kupic albo radzić sobie w garnku :-) A podgrzewacz słyszałam że przydaje się też do podgrzewania słoiczków dla starszej dzidzi ..

myślę, że podgrzewacz będzie lepszy bo osiągniesz wymaganą temperaturę, a w przypadku garnka możesz przegrzać i potem znowu musisz chłodzić

Do góry