reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!!
Ciesze sie ze podoba Wam sie brzusio:-)
Okruszynko ciesze sie ze wszystko u Ciebie ok...juz niedlugo i bedziesz miec swoja coreczke:-)i widze ze Ty tez jestes taki niedowiarek co do plci hehe...3razy juz slyszalam ze chlopiec a nadal wierze tak w 60%...

Bershka dobrze ze u Ciebie tez ok..i niestety jeden lekarz jest delikatny inny nie!!

Kiki jak samopoczucie??

Royanka odezwij sie po wizycie:-)

Buziaki dla wszystkich dziewczyn:-)

a gdzie sie nasza Paula podziewa??czyzby tyle pracy miala??

reklama
WITAM:-)

Byłam dzisiaj u ginekologa tego nowego i taki jakiś dziwny no ale moze dlatego, że się przyzwyczaiłam do mojego "starego" :-:)zawstydzona/y: badał mi szyjkę i bolało a nigdy mni enie bolało jak mnie badał ten mój gin., poza tym jest zamknięta ale nie zrobił mi usg :szok:

suma sumarum 11 sierpnia mam przyjść na wizyte chyba już ostatnią i będzie wyznaczona data cc

super ze jest dobrze :-)no ale szkoda że masz już takie nie zafajne spotkanko z badaniem u nowego gina:sorry2:

Ja po wczorajszej wizycie i wyjęciu tego pessara chyba tak się zestresowałam bo nie mogłam wcale dzisiaj w nocy spać:-:)-(. Ogólnie wszystko mnie juz boli i chyba łapie jakis dół:-:)-(.
Miałam usg wczoraj mała waży 2950 czyli tak troszkę przystopowała bo jest 1 tydzien do przodu to jakby waga na 37 tc. Przytyłam tylko 0,5 kg od ostatniej wizyty czyli w sumie tyle ile ona przybrała na wadze mam teraz 8,5 do przodu;-). Z dzieciatkiem wszystko ok, wszystkie wymiary pasują do wieku ciąży. Miedzy nóżkami nic nie wyrosło( jeszcze przecież musiałam zapytać-niedowiarek:happy2::happy2::happy2:) i powiedział że widać włoski na główce-to by się zgadzało z moją zgagą. Wyjęcie pessara średnio przyjemne, aż rękoma sie zaparałam na tym fotelu i tak włąśnie się zaczęłam zastanawiać jak ja urodzę to dziecko:szok::szok::szok:. Nastepna wizyta 18.11. i powiedział że wydaje mu się ze się jeszcze zobaczymy:confused::confused:. Także nie zanosi się zebym urodziła wcześniej. A te moje bóle to Czarodziejka miała rację nic groźnego po prostu przepowiadające i one nie mają zadnego wpływu na dzieciątko.
Lece dziewczynki ogarnąć domek, bo popołudniu pewnie do niczego sie nie będę nadawać po takiej nocy:no:Mały jeszcze spi więc muszę wykorzystać:-)Dobrze że zupka mi została z wczoraj to przynajmniej obiadek mam z głowy na dziś:-):-):-)

super że dzidzia nabiera wagi że wszystko się fajnie zgadza a porodem się nie martw;-)

Niektóre kobitki widziały brzuchalek na nk co i tu wrzycam zdjątko;-)17tc:-)

WITAM:-)

super ze jest dobrze :-)no ale szkoda że masz już takie nie zafajne spotkanko z badaniem u nowego gina:sorry2:

super że dzidzia nabiera wagi że wszystko się fajnie zgadza a porodem się nie martw;-)

Niektóre kobitki widziały brzuchalek na nk co i tu wrzycam zdjątko;-)17tc:-)
patrysia super pileczka:-)

Witajcie :-)
Ale dzisiaj było fajnie chłodno w nocy, okna mieliśmy pootwierane i taaakie świeże powietrze w domu, dobrze mi się spało i dziś od rana uśmiech na Pyszczku :-D

Gosia fajny brzunio :-) a między nami dwa dni różnicy do porodu, ale wiesz że to różnie może być, może Ty pierwsza urodzisz ;-)

Patrysia mój M lubi chodzić na grzyby i potem jego mama robi i nam daje gotowe słoiczki :-) bo ja się na grzybach nie znam i podchodzę do nich z dystansem ..:-D:-D Patrysia a Ty masz chyba większy brzuch ode mnie :) albo przynajmniej taki sam. I ja też się wybieram 24.08 do ginka :)

Bershka tak to jest że się przyzwyczajamy do swoich ginów :) Ja też sobie nie wyobrażam do innego chodzić niż mój :-)

Okruszynko ciesze się że dobre wieści o Twojej malutkiej, to chyba dobrze że mała już tyle waży, że jest tydzien do przodu, zobacz jaką śliczną córeczkę urodziła Agnieszka a Waneska ważyła przy porodzie 2800, więc Twoja dziewczynka już więcej waży. A własnie masz jakies propozycje na imię dla córeczki?
Nie dołuj się Okruszynko, rozumiem że jesteś obolała, ale posiedź tu z nami to na pewno się humor poprawi :-) Ściskam Cie mocno, dobrze że lekarz uspokoił Cię co do tych bóli przepowiadających, że wszystko jest ok :)

Paula Pozdrowionka serdeczne!

Miłego dnia wszystkim! :)

Witajcie!
U nas dzis na razie chlodno, ale to mila odmiana, szczegolnie, ze od jutra maja byc upaly:) Dzis przeczytalam, ze sierpien ma byc sloneczny i uoalny, koniec z burzami i wichurami:)-moze w koncu porzadne lato bedzie:)

Patrysiu-brzusio sliczne! Kurcze, ale u Ciebie ten suwaczek zasuwa:)

Ja dzis bylam na rutynowej wizycie u gin i wszystko dobrze. Po raz pierwszy slyszalam tak jak trzeba serduszko, plozna od razu trafila i smiala sie, ze u mnie widac dokladnie jak malenstwo lezy:) Szyjka zamknieta, dobrze trzyma. Tylko, ze przez miesiac nabralam az 4kg :( to mnie przeraza...staram sie nie obiadac, ale ciagle glodna jestem. Jem tak samo jak w poprzedniej ciazy a mam juz tyle na plusie...dola lapie. Od wagi wyjsciowej mam 7kg na plusie, od pierwszej wagi w karcie ciazy mam 7.5kg. Dr mowi, ze od poczatku ciazy to ladnie przybieram, tak jak trzeba, ale mam niepokojace skoki. Teraz przez miesiac 4kg, wczesniej przez miesiac 900gr, jeszcze wczesniej przez miesiac 3.1kg...
Nie wiem, chyba idzie mi to w tylek, choc moj M mowi, ze nie...A przedemna jeszcze z minimum 6kg liczac 0.5kg/1tydz...

Witajcie :-)
Ale dzisiaj było fajnie chłodno w nocy, okna mieliśmy pootwierane i taaakie świeże powietrze w domu, dobrze mi się spało i dziś od rana uśmiech na Pyszczku :-D

Patrysia mój M lubi chodzić na grzyby i potem jego mama robi i nam daje gotowe słoiczki :-) bo ja się na grzybach nie znam i podchodzę do nich z dystansem ..:-D:-D Patrysia a Ty masz chyba większy brzuch ode mnie :) albo przynajmniej taki sam. I ja też się wybieram 24.08 do ginka :)

oj tak ja cały czas okno mam uchylone i super się śpi:-)no popatrz także na grzybki chodzi to super:-)no i prosze tego samego dnia mamy wizyte:-Dja jade na 15 a ty;-)a brzusio ja w pierwszej ciąży miałam także miejszy teraz w drugiej tak szybko wyskoczył:-D

Ja dzis bylam na rutynowej wizycie u gin i wszystko dobrze. Po raz pierwszy slyszalam tak jak trzeba serduszko, plozna od razu trafila i smiala sie, ze u mnie widac dokladnie jak malenstwo lezy:) Szyjka zamknieta, dobrze trzyma. Tylko, ze przez miesiac nabralam az 4kg :( to mnie przeraza...staram sie nie obiadac, ale ciagle glodna jestem. Jem tak samo jak w poprzedniej ciazy a mam juz tyle na plusie...dola lapie. Od wagi wyjsciowej mam 7kg na plusie, od pierwszej wagi w karcie ciazy mam 7.5kg. Dr mowi, ze od poczatku ciazy to ladnie przybieram, tak jak trzeba, ale mam niepokojace skoki. Teraz przez miesiac 4kg, wczesniej przez miesiac 900gr, jeszcze wczesniej przez miesiac 3.1kg...
Nie wiem, chyba idzie mi to w tylek, choc moj M mowi, ze nie...A przedemna jeszcze z minimum 6kg liczac 0.5kg/1tydz...

super wieści i kobitko się nie martw wagą szybko da się zrzucić;-)

Royanna ja tez mam 7 kg na plusie ! Ale jakoś się nie martwię, a może powinnam? :sorry2: U mnie przez ostatni miesiac przybyło 2, czyli w miarę regularnie przybywa, nie ma skoków tak jak piszesz u Ciebie, ale mnie chyba idzie w brzuch i w boczki :-D

Patrysiu ja jeszcze nie wiem na którą mam wizytę, jeszcze się nie umówiłam, bo w tej klinice robią grafik na 3 tyg do przodu więc w przyszły piątek zadzwonię i się umówię. Ale pewnie na rano, tak koło 9 bo od rana tego dnia ginek przyjmuje. Ja się zawsze staram umawiać równo co 4 tygodnie więc 4 tygodnie od ostatniej wizyty wypada właśnie 24.08. I zawsze w poniedziałki chodzę :-)

reklama
Patrysiu ja jeszcze nie wiem na którą mam wizytę, jeszcze się nie umówiłam, bo w tej klinice robią grafik na 3 tyg do przodu więc w przyszły piątek zadzwonię i się umówię. Ale pewnie na rano, tak koło 9 bo od rana tego dnia ginek przyjmuje. Ja się zawsze staram umawiać równo co 4 tygodnie więc 4 tygodnie od ostatniej wizyty wypada właśnie 24.08. I zawsze w poniedziałki chodzę :-)

acha bo ja też staram sie zawsze w poniedzialki dlatego teraz wypada mi 24:tak:a na 15 bo u mnie od tej godziny przyjmuje no a ja staram byc pierwsza :-D

Do góry