reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie to było tak ze ja teraz pierwsze badania w tej ciąży robiłam i mi zapisał komplet badan gdzie toksoplazmoza i cytomegalia były w kółku i powiedział ze nie muze robic to odemnie zależy ale tez warto zrobic co ja jak i tak płaciłam a myśle moze lepiej zrobic bo róznie sie dzieję to wtedy mówie do M że chce wszystkie zrobic no i teraz widze ze dobrze że zrobiłam bynajmiej wiem na czym stoje tzn.jutro sie do końca dowiem :tak:

Ja czekam na te ciepłe dni co właśnie chce te majtki z Pampersa kupic i na podwórku bedzie biegac i jak sie przesika to oczywiście i nocnik przygotowany i bede mówic że tu w majtki be że na nocnik a jak nie bedzie chciał to tak będzie chodzić aż sam pokaże że nie wygodnie i tak długo aż się przekona do nocnika no ale taaaakie pogody do dooopy że ja nie wiem kiedy zaczne ale myśle że lato da nam ciepło to tak się wezme za to bo narazie to więcej na dywan idzie:baffled:

reklama
Ja niestety mam pod dywanami deski drzewo no i to nie jest tak z mopem bo drzewo potrzebuje innej ochrony a siusie niestety mogły by nieźle zniszczyć:sorry2:dlatego takie próby uczenia wole na podwórku:tak:

Witajcie Kochane :-)

Jestem dzisiaj padnięta, bo wstałam o 6 jeszcze żeby się uczyć, jeszcze się jakoś zestresowałam, aż mnie trochę brzuch rozbolał, ale egzamin zdany na 4,5 :-):-):-)

Bershka ale dobre nowiny niesiesz o synku! Super, bardzo się cieszę :tak:
Patrysia i u Ciebie też będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za jutrzejszy wynik ;-)

Dziewczyny, ciekawy temat poruszyłyście o siusianiu :-D:tak: Nigdy właśnie nie zastanawiałam się kiedy się maluszka oducza korzystania z pieluch, czyli kiedy już dziecko powinno w dzień na nocnik sikać?? A w nocy to chyba jeszcze trochę czasu zanim potem się nauczy? Chrześnica mojego M ma prawie 3 lata i ciągle w pieluszce chodzi :baffled: I chyba bardzo nie starają się ją tego oduczyć...Ja bym tak nie chciała długo dziecka w pieluszkach trzymać :szok:

Royanka ja jak juz bede po padniau polowkowym i jak sie dowiem plec to tez chyba zaczne powoli kupowac pampersy zawsze to sie nie odczuje jak po trochu sie bedzie kupowac:-)Royanka ja tez nie mialam tego badania cytomegalii robione bo ginka nie widziala takiej potrzeby!!

Z tymi pampersami tak zrobie-wczesniej kupie. Mam nadzieje, ze malenstwo nie bedzie na nie uczulone:tak:. Wiem ze sporo dzieci uczula sie ale na Huggisy. Moj raz dostal uczulenia na husteczki wilgotne z biedronki. Zawsze kupowalismy Pampers, Nivea, Bambino, ale raz w drodze z nad morza w gory nam braklo i kupilam z Biedronki. Po 2ch dniach Macio mial zywa rane na posladku!!! Doslownie pojawila sie znikad. Odstawilismy te husteczki, wietrzylismy pupe i kilka dni i bylo super. Nigdy wiecej nic sie takiego nie dzialo.

Co do badania, moja gin tutaj w Szczecinie nawet na toxo nic nie mowila aby robic, ale ja mialam robione w pierwszej ciazy(lekarz zalecil, tego drugiego nie)wiec i teraz zrobilam. A ona nie wiedziala jak je odczytac!!! Moj maz jak to uslyszala, to myslalam, ze padnie!:szok:

PYSZCZEK GRATULACJE:-)no i moim zdaniem hmm 3 latek juz powinien siadac na nocniku ale jak to będzie w praktyce to sie okaże:sorry2:
ROYANNA no co ty ginekolog który nie potrafi odczytac wyników:szok:sorki ale co to wtedy za ginekolog:confused:to jak to z badaniami jest jak tego nie potrafiła:sorry2:

ROYANNA no co ty ginekolog który nie potrafi odczytac wyników:szok:sorki ale co to wtedy za ginekolog:confused:to jak to z badaniami jest jak tego nie potrafiła:sorry2:
Tez sie zastanawiam...Polecila mi ja kolezanka z pracy, ale nie jestem do konca zadowolona...Co do wynikow tych badan to sie pogubila-fakt, byly dziwnie napisane, ale wszystko dobrze. Tzn wynik ok, nie chorowalam, nie choruje-sama to zozczytalam zanim do niej dotarlam, ale w pierwszej chwili tez zrozumialam ze jestem chora i goraco mi sie zrobilo. A wiesz, skoro ona nie zaleca tych badan, tzn ma pewnie ardzo maly kontakt z nimi. Zdziwila sie, ze jest jakis drugi wspolczynnik:szok:. Bo ja robilam od razu dwa.Ach, szkoda gadac...

Pyszczku, trzyletnie dziecko w dzien w pampersach to przesada:tak:, ale ja mysle, ze to juz wynika z wygody rodzicow. Chociaz i ja nie bylam pewna czy zdazymy przed 3urodzinami, a zdazylismy przed drugimy:-DA przed trzecimy moze juz nasz maly sam wytrzyma calanoc suchy...:-p, marzenia;-):-D

Cześć dziewczyny...
Bershka...super wiadomości :)))
Jeśli chodzi o pieluchy...mój synek oduczał się 3 razy...musiałam robić mu przerwy bo nie za bardzo mu wychodziło i dopiero 3 próba się powiodła. Miał lekko ponad 2,5 roku. Przestał sikać w dzień...i za kilka dni zrezygnowaliśmy z pieluchy w nocy....:tak:
Używaliśmy do oduczania nocnika bo na toaleta była dla niego za duza hihi
Na spacer( było wtedy zimno wiec nie chciałam zeby sie zmoczył) zakładalismy pieluchy do treningu nocnikowego z Pampersa...ale i tak wracał z suchymi do domku :)
Nie ma sie co spieszyć...powoli dziecko samo dojrzeje do rezygnacji z pieluch. U nas problem był jedynie z kupą która przez jakis czas lądowała w majtki :baffled: Ale już i to mamy z głowy...
Nasz Filip jak urodzi sie nasze drugie malenstwo będzie miał już prawie 4 latka...Duży chlopak :-)

reklama
Mój ginekolog nawet dał mi w kółku na badanie na HIV nie mówiłam o tym bo nie brałam tego pod uwage tzn.nie robiłam dlatego nie mówiłam wam ale jak widzisz ROYANNA mój gin woli na wszystko dmuchac:tak:

Do góry