reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiki doskonale rozumiem co czułaś :-(

Dziewczyny a Wy w którym tygodniu ciazy byłyście na swoich usg połówkowych? Bo może bym w takim razie o tydzień wizytę przesunęła, ale nie wiem czy to nie za późno będzie, bo 11 lipca będę już na końcówce 23go tygodnia...Myślicie że to nie za późno?

reklama
Kiki doskonale rozumiem co czułaś :-(

Dziewczyny a Wy w którym tygodniu ciazy byłyście na swoich usg połówkowych? Bo może bym w takim razie o tydzień wizytę przesunęła, ale nie wiem czy to nie za późno będzie, bo 11 lipca będę już na końcówce 23go tygodnia...Myślicie że to nie za późno?

Pyszczek polowkowe robi sie chyba do 24tyg ciazy skoro gin dal Ci termin do 10 to wydaje mi sie ze jeden dzien roznicy nie robi:-)
ja ide pierwszego lipca bo od lipca chce isc na l4!!

U nas dalej dmucha!!! I to jak! Ale slonce swieci i to mila odmiana.
Bylam z malym na prawie godzinnym spacerku(co ciekawe, inne mamy chyba przestraszyly sie pogody)i placu zabaw, po powrocie zjadl drozdzowke, powiedzial: kocham Cie mama...przytulisz mnie? To przytulilam sie kolo niego na kanapie i juz slodko spi :)Zawsze lepiej o tej godzinie niz o 16tej. I sama zastanawiam sie, czy sie nie kimnac, ale mi zawsze szkoda czasu na dzienne dzrzemanie:(.
Co do usg polowkowego, mi lekarz w klinice mowil aby przyjsc miedzy 20 a 22tyg, wiec ide 30.06 bo to bedzie poczatek 21go, a zalezy mi aby isc przed wizyta u mojej gin(3.07)i we wtorek bo wtedy w klinice robi usg lekarz u ktorego bylam na pierwszym usg-a byl super!

Royanna ale fajnie Ci synek powiedział :-) Kurcze, synkowie są tacy słodcy! Ja na początku bardziej myślałam o córeczce, bo M marzył o córeczce, ale od jakiegoś czasu mówimy oboje do brzusia jak do chłopczyka, gdyż oboje czujemy że będzie synek :-D I bardzo się cieszymy :tak::-)
Royanna no widzisz z tym usg polówkowym to każdy mówi co innego, niedawno dzwoniłam do kliniki żeby umówić się na wizytę comiesięczną i zaklepałam sobie termin na 29 czerwca, co wypada równo 4 tygodnie od ostatniej wizyty. I pytałam o usg i 4go lipca jest jeszcze wolne zarówno na 8 jak i na 8.30 :tak: Chyba się jednak zapiszę...bo czytałam gdzieś że gdy za późno się zrobi to tez nie bardzo..Mój ginek kazał najpóźniej do 10go przyjść, wprawdzie jakbym poszła 11go to jak Gosia pisze - jeden dzień różnicy nie zrobi, ale jakoś chyba wczesniej wolę..Kurcze ale Wam przynudzam :eek:

(...)niedawno dzwoniłam do kliniki żeby umówić się na wizytę comiesięczną i zaklepałam sobie termin na 29 czerwca, co wypada równo 4 tygodnie od ostatniej wizyty. I pytałam o usg i 4go lipca jest jeszcze wolne zarówno na 8 jak i na 8.30 :tak: Chyba się jednak zapiszę...bo czytałam gdzieś że gdy za późno się zrobi to tez nie bardzo..Mój ginek kazał najpóźniej do 10go przyjść, wprawdzie jakbym poszła 11go to jak Gosia pisze - jeden dzień różnicy nie zrobi, ale jakoś chyba wczesniej wolę..Kurcze ale Wam przynudzam :eek:

Pyszczku, nie przynudzasz! Na usg polowkowe nie mozna isc za pozno, bo badaja tez dokladnie serduszko, a pozniej juz kostki je zaslonia:tak:. Mysle, ze termin 4go to dobry termin-i bedzie Ci sie juz przyjemniej kojarzyl:tak:
Mi moja gin teraz w ogole nie mowila o usg, chyba zapomniala, ale ja pamietalam co mi mowil dr w klinice :)

Royanna dzięki że tak mówisz :sorry: nie chcę Was tu męczyć może takimi błahostkami, ale w końcu kto mnie lepiej zrozumie! ;-) chyba mnie przekonałaś do tego 4go..w koncu może nic złego się nie stanie jeśli pójdę tego dnia, mam nadzieję ze maluszkowi nie zaszkodzę ;-)

A mnie jakoś ostatnio brzuszek boli, tzn nie mogę spac na plecach, bo zaczyna mnie boleć i musze zmieniać pozycję na bok lewy lub prawy. Trochę mnie to martwi, nie dość że biegam 5 razy w nocy na siusiu to jeszcze mnie brzuszek ciągnie, biorę nospę gdy mnie boli, ale czy to jest normalne? Może maluszek mi cos uciska i dlatego, jak myślicie?

reklama
A mnie jakoś ostatnio brzuszek boli, tzn nie mogę spac na plecach, bo zaczyna mnie boleć i musze zmieniać pozycję na bok lewy lub prawy. Trochę mnie to martwi, nie dość że biegam 5 razy w nocy na siusiu to jeszcze mnie brzuszek ciągnie, biorę nospę gdy mnie boli, ale czy to jest normalne? Może maluszek mi cos uciska i dlatego, jak myślicie?

mozliwe bo o ile mi wiadomo to nie za bardzo jak juz taka dzidzia duża na brzusiu leżeć bo uciska co nie co :tak:wygodniej i dla dzidzi i dla ciebie na bokach spać;-)no i super że idziesz 4 a wiesz czemu bo tak mi się nasuneło że to jest twojego tatusia rocznica a może właśnie dla niego dowiecie się kto mieszka pod serduszkiem w tym dniu co:tak:i przy paciorku tak miło powiesz tatusiu bedzie synek lub córeczka:tak:

ROYANNA u mnie zimno co na spacer nie za bardzo mnie pcha:baffled:i też jestem śpiąca:sorry:
Słodko synek ci powiedział ach kiedy mój synek tak mi powie:-)

A o ile mi wiadomo to jak PTASIOREK na pewien czas nas opóściła bo właśnie dlatego bo za bardzo czasu nie będzie miec bo miała plany co pochłaniaja jej czas i praca no i może chciała odpocząć bo staranka nie wyszły ostatnio:sorry:ale mam nadzieje że niedługo do nas zawita i to z wiadomością o zafasolkowaniu:tak::-)

Do góry