reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

paula 2mce szybko mina:-)i akurat na wiosne bedziesz rodzic jak dobrze pojdzie super okres:-)

Kicia 3mam kciuki aby na usg bylo wszystko ok:-)

Kiki kurcze ale ten czas leci jeszcze troche i bedziesz miec coreczke przy sobie:-)

Ja tez niedlugo uciekam!!​

MILEGO WEEKENDU!!

reklama
Kochane witajcie!!
Nareszcie weekend i mogę trochę z Wami posiedzieć:tak::-D
Dziś chcę zrobić pierwszego testa owu ale nie wiem czy to rano czy po południu się robi? Tempkę mierze codziennie:tak:
Przepraszam, że nie odpisze każdej ale naprawdę nie mam dziś siły. Filip mnie dziś wymęczył:-D

Witajcie!
Czytalam, czytalam i czytalam co napisalycie przez te kilka dni...

Berashka-wierze, ze bedzie dobrze, musi byc! Tulam Cie mocno i zdrowka dla Gabrielka zycze!

Anufifi-spoznione, ale szczere najgoretsze urodzinowe zyczenia! Okragla urodzinkowa rocznica ;) ja juz ja w zeszlym roku obchodzilam-niech zyja ryczace, szalone trzydzieski-jak mi napisala kolezanka ;)

Patrysiu-takie wiadomosci jak o Twojej szwagierce sa smutne, a najciezej jest sie odnalezc, aby wiedziec jak pomoc.

Madziu-synek Twoj czuje sie zagrozony i to zrozumiale. Mysle, ze potrzebuje czasu i nie moze byc bombardowany wiadomosciami o braciszku. Po troszku, potroszku i bedzie dobrze. Wczuje sie w role sarszego braciszka :)

U mnie dobrze. Cieszesie mezulkiem, bo do konca tygdnia ma jeszcze wolne. Wczoraj bylam na wizycie u gin, badanie tylko reczne, wszystko dobrze. Serduszka nie sluchali-szkoda, bo na to bardzo liczylam. W ciagu miesiaca przybralam 3.1kg!!! Dr mowi, ze za duzo pije. Jak sie spytalam czy to zle, to powiedziala, ze pozniej moge miec problemy...Troche to dla mnie niezrozumiale. Ja mysle, ze przybralam tyle, bo od miesiaca jestem w domku na L4 i mam duuuuzo mniej ruchu i stresu! Wyniki morfologi mam zle, kazala mi je powtorzyc(ale nie przepisala witamin i zelaza)bo mowi, ze chyba sa bledne. I kazala mi isc do rodzinnego, bo dolegliwosci jakie jej opisalam(nagle dusznosci, fale goraca, kolatanie serca) wskazuja na zaburzenia tarczycy...Bylam dzis juz u rodzinnej dr, i tam dowiedzialam sie, ze moja morfologia jest na granicy bledu, ale dobra i wskazuje na anemie-za malo czerwonych krwinek, i byla zdziwiona, ze nie biore zelaza. Dala skierowanie na jeden test co do tarczycy, ale polecila zrobic jeszcze dwa-nie refundowane. Tak zrobie, bo siostra mojej babci, nastepnie siostra mojej mamy mialy z tarczyca problemy, operacje, wiec jest prawdopodobienswo, te i u mnie nie gra...Ciekawe co wtedy, gdy wyniki beda zle...Sprobuje zrobic wyniki jutro bo sie nie doczekam poniedzialku. Moze sie uda. I moze bedzie dobrze.
Spokojnego wieczorku zycze wszystkim!!!

hej

Kiki nie udzielam się tutaj bo nie mam dobrych wieści i nie chce, zebyście się martwily niepotrzebnie, szczególnie te w ciazy

we wtorek byłam na usg i jelitko bez zmian a nawet chyba ciut większe
w poniedziałek jade do kliniki na usg i tam powiedzą mi co dalej....
chcą, żebym dotrwała do tego 35 tygodnia ale jak nie będzie wyjscia i jelitko będzie się powiększać to nie będą czekać nawet do tego 35 tygodnia :-(

teściowa mi dzisiaj powiedziała, ze to przez to, ze chrzciłam dziecko będąc w ciązy :-:)-:)-(

cięzko mi nawet o tym pisać

pomyślcie czasem o nas :-(

buzia

z przyjemnych rzeczy :-) Dzisiaj nasza 5 rocznica ślubu a z mniej przyjemnych, ze mąż zapomniał :baffled::eek:
Napisałam mu przypomnienie na telefonie i dałam alarm, szkoda ze nie widzieliscie jego miny jak odczytywał przypomnienie :-D:-D:-D:-D

HEJKA:-)

U mnie dobrze. Cieszesie mezulkiem, bo do konca tygdnia ma jeszcze wolne. Wczoraj bylam na wizycie u gin, badanie tylko reczne, wszystko dobrze. Serduszka nie sluchali-szkoda, bo na to bardzo liczylam. W ciagu miesiaca przybralam 3.1kg!!! Dr mowi, ze za duzo pije. Jak sie spytalam czy to zle, to powiedziala, ze pozniej moge miec problemy...Troche to dla mnie niezrozumiale. Ja mysle, ze przybralam tyle, bo od miesiaca jestem w domku na L4 i mam duuuuzo mniej ruchu i stresu! Wyniki morfologi mam zle, kazala mi je powtorzyc(ale nie przepisala witamin i zelaza)bo mowi, ze chyba sa bledne. I kazala mi isc do rodzinnego, bo dolegliwosci jakie jej opisalam(nagle dusznosci, fale goraca, kolatanie serca) wskazuja na zaburzenia tarczycy...Bylam dzis juz u rodzinnej dr, i tam dowiedzialam sie, ze moja morfologia jest na granicy bledu, ale dobra i wskazuje na anemie-za malo czerwonych krwinek, i byla zdziwiona, ze nie biore zelaza. Dala skierowanie na jeden test co do tarczycy, ale polecila zrobic jeszcze dwa-nie refundowane. Tak zrobie, bo siostra mojej babci, nastepnie siostra mojej mamy mialy z tarczyca problemy, operacje, wiec jest prawdopodobienswo, te i u mnie nie gra...Ciekawe co wtedy, gdy wyniki beda zle...Sprobuje zrobic wyniki jutro bo sie nie doczekam poniedzialku. Moze sie uda. I moze bedzie dobrze.
Spokojnego wieczorku zycze wszystkim!!!

ja miałam w pierwszej ciąży dwa razy anemie brałam żelazo i witaminy ELEVIT i pomogło :tak:a co do tarczycy kurcze nie wiem jak to jest w ciąży :sorry:oby było wszystko dobrze a z wynikami to troche cię nastraszyło ale dobrze że są ok:tak:no i najważniejsze że jest dobrze co do ciązy:-)

chcą, żebym dotrwała do tego 35 tygodnia ale jak nie będzie wyjscia i jelitko będzie się powiększać to nie będą czekać nawet do tego 35 tygodnia :-(

teściowa mi dzisiaj powiedziała, ze to przez to, ze chrzciłam dziecko będąc w ciązy :-:)-:)-(

buzia

o jejku kochana :-(ale nie martw się lekarze napewno bedą wszystko robić tak aby było dobrze:tak:synuś silny chłopczyk i da rade a mama niech się nie stresuje bo dzidzia czuje to;-)a z tym przesądem to różnie bywa nie wolno się obwiniać że to przez to bo do chrztu niosłaś chrześniaczke może fakt mówi się że nie nosi się jak samo jest się w ciąży no ale tak samo jak np.nie wolno paska nosić bo dziecko w pępowine się owinie itd.tych przesądów jest tak dużo i tak bzdurnie mieszają w głowach z nie ma co się tym przejmować:tak:życze zdrówka synkowi i niemartwcie się będzie dobrze musi być:tak:

Witajcie :-)
Odzywam się dopiero dzisiaj, bo wczoraj były jakies problemy z netem i cały dzien nie miałam dostepu :eek: wiele razy sprawdzałam i nic :eek:

Agnieszko no własnie urban rider ma takie same cztery koła i tylną oś skrętną, więc pewnie miałas ten stelaż :tak: Czyli byłas z niego zadowolona? Ciekawe jak ten u Ciebie się sprawdzi, jak Waneska sie urodzi to będziesz już używać nowego wózka, więc czekam na Twoje relacje i opinie o tym nowym modelu :-) ja tez zdecyduję się na któryś z nich. Wiem że dużo pytań zadaję, ale jeszcze o tą gondolkę jestem ciekawa czy nie jest za mała.. Agnieszko Waneska jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku a potem już będziecie razem :-)

Paula mój Mąż ma tak samo na imię jak Twój :tak::-D

Witam :-)

Narazie się tylko witam, później Was poczytam ;-) musze wstawić pranie, posprzątać, ugotować zupe i upiec 2 ciasta :-p

a dzisiaj mam imieniny i z tej okazji dostałam @ :baffled: ale przynajmniej mogę zacząć sobie liczyć cykle :tak:

Bershka ściskam Cię bardzo mocno i modle się za Twoje maleństwo za Was :tak: a teściowa gada jakieś głupoty, to głupie przesądy!!!

Wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy ślubu :-) by to czego pragniesz się spełniło oraz kolejnych lat miłości!!! :tak::tak::tak:

reklama
hej

Kiki nie udzielam się tutaj bo nie mam dobrych wieści i nie chce, zebyście się martwily niepotrzebnie, szczególnie te w ciazy

buzia
witaj bereshko tak mi przykro..ze te jelitko sie powiekszylo.boze kochany modlimy sie do ciebie by bylo dobrze.ja wierze ze gabrielek ma dobrego aniolka kolo siebie i ze bedzie wszystko dobrze..bereshka pisz do nas po tu tu jestesmy by wspierac sie w ciezkich chwilach i cieszyc sie dobrymi chwilami.tulam cie mocno.mi sie wydaje ze i w 32 tydodniu jak by wyciagneli gabriela to tez nie bedzie zle,ja tez jestem z 7 miesiaca i jestem sobie kawal kobitki..:tak:;-)

Do góry