reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysia chodzi o to że napis jest moim zdaniem źle sformułowany - powinno być albo 12 tygodni i 4 dni ciąży albo w ogóle tylko 13ty tydzień ciąży ;-)

reklama
Paula ja do marca od pazdziernika mialam umowe na pol etatu za 600zl brutto od 1kwietnia chce przejsc na caly etat zeby miec 1500netto i jesli popracuje do lipca to beda 4mce z wyzsza stawka wiec roznica w wyplacie z zusu bedzie!!

Gosia to mozesz przecież iść na zwolnienie na tydzień/dwa i odpocząć a potem wrócić do pracy i pracodawca będzie Ci płacił 100% :tak:

Paula wiem wiem ja mam o tyle dobrze ze moim "szefem"jest moj kolega hehe...mojego meza kolega z podstawowoki z jednej klasy wiec jak sie dowie o ciazy(w tym tyg)to juz w ogole nie bede pracowac tj teraz czyli 8godz tylko powiem mu ze chce do 1 max2 pracowac i juz:-) i tak mysle zeby wziasc sobie urlop jakos w maju aby odpoczac bo i tak musze wykorzystac urlop zeby mi nie przepadl nie??

Gosia urlop Ci nie przepadnie, możesz go wykorzystać dopiero po macierzyńskim :tak: ja tak miałam po Kacperku, że po macierzyńskim wykorzystałam cały urlop z zeszłego roku + ten z aktualnego roku dopiero poszłam na wychowawczy....zawsze to kilka tygodni dłużej z maluszkiem :tak:
ja w tym roku będe brała co prawda urlop 2 tygodnie ale tylko dlatego żeby dostać "grusze" w pracy bo taki jest warunek :tak:

reklama
Do góry