reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysia chodzi o to że napis jest moim zdaniem źle sformułowany - powinno być albo 12 tygodni i 4 dni ciąży albo w ogóle tylko 13ty tydzień ciąży ;-)

reklama
Paula ja do marca od pazdziernika mialam umowe na pol etatu za 600zl brutto od 1kwietnia chce przejsc na caly etat zeby miec 1500netto i jesli popracuje do lipca to beda 4mce z wyzsza stawka wiec roznica w wyplacie z zusu bedzie!!

Gosia to mozesz przecież iść na zwolnienie na tydzień/dwa i odpocząć a potem wrócić do pracy i pracodawca będzie Ci płacił 100% :tak:

Paula wiem wiem ja mam o tyle dobrze ze moim "szefem"jest moj kolega hehe...mojego meza kolega z podstawowoki z jednej klasy wiec jak sie dowie o ciazy(w tym tyg)to juz w ogole nie bede pracowac tj teraz czyli 8godz tylko powiem mu ze chce do 1 max2 pracowac i juz:-) i tak mysle zeby wziasc sobie urlop jakos w maju aby odpoczac bo i tak musze wykorzystac urlop zeby mi nie przepadl nie??

Gosia urlop Ci nie przepadnie, możesz go wykorzystać dopiero po macierzyńskim :tak: ja tak miałam po Kacperku, że po macierzyńskim wykorzystałam cały urlop z zeszłego roku + ten z aktualnego roku dopiero poszłam na wychowawczy....zawsze to kilka tygodni dłużej z maluszkiem :tak:
ja w tym roku będe brała co prawda urlop 2 tygodnie ale tylko dlatego żeby dostać "grusze" w pracy bo taki jest warunek :tak:

reklama
Do góry