reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

AGNIESIAK to już owulka była u ciebie:tak:i serduszkowanie tez trafione;-)bo dni płodne od kiedy sie zaczeły u ciebie:eek:owulacja jest 14 dnia od pierwszego dnia miesiączki:tak:
Przez ostatnie miesiące miałam cykle 28 dniowe. Więc może się udało:-p
Jednak nie nakręcam się zbytnio bo były tylko dwa przytulanka od momentu podjęcia decyzji, że to już czas na dzidziusia:tak:
Ale już się cieszę, że wiem:tak:
Teraz co miesiąc będziemy serduszkowac od 14dc:laugh2:

reklama
Przez ostatnie miesiące miałam cykle 28 dniowe. Więc może się udało:-p

Jednak nie nakręcam się zbytnio bo były tylko dwa przytulanka od momentu podjęcia decyzji, że to już czas na dzidziusia:tak:
Ale już się cieszę, że wiem:tak:
Teraz co miesiąc będziemy serduszkowac od 14dc:laugh2:

hehe no tak serduszkowanie jak najbardziej:tak:w sumie już od 13dc możesz bo to juz też na chłopca;-)

Patrysia i ja trzymam kciuki za Ciebie bo widze zety tez w tym miesiacu staranka :-) ja w tym cyklu najprawdopodobniej zakoncze staranka 11dc rano - planuje dziewczynke.

jesli chodzi o owulacje to roznie kobiety maja! 14 dc to tak umownie bo najczesciej, ale moze tez wystepowac 12 czy 16 albo w jeszcze w inny dzien...

zeby mowic o planowaniu plci trzeba conajmniej 3cykle sie poobserwowac. najlepiej mierzyc tempke,robic testy albo nawet monitoring itp zeby wiedziec kiedy wypada ta owulka tak naprawde!

Agniesiak 16dc (jesli masz owulke 14 dnia) to juz raczej po ptokach ... ale zato 14dc jak najbardziej :tak:

KICIA niedziękuje(żeby niezapeszyć);-)a co do owulki no widocznie tak jest hmm bo wiesz ja mam u siebie jakby troche co do zegarka(może nie zawsze ciało to nie robot:-D)ale ogólnie to tak ja mam tego 14dc:tak:no ale właśnie organizm ma każdy inny co troche ciezko mi powiedziec u kogoś kto kiedy ma owulke:sorry:w sumie po śluzie super tez widać i jak mówicie tempce(chodz u mnie to ona czarna magia:zawstydzona/y:)bądz testy tylko testy hmm w sumie bradziej na chłopca super w celować bo ci powie jak będzie owulka a na dziewczynke to nie wiadomo za ile owulka jak tylko na testach sie opieramy i wtedy dobrze monitoring,ale ja go jeszcze nie robiłam niechce zxabardzo sie zestresowywać bo znam siebie jak zaczne chodzic tu i tam to moja psychika za bardzo w kalendarz sie zrobi:-D:-D:-Dps.w sumie potrochu sie już robi ;DDD

Jestem już po wizycie u lekarza....niestety nie jest najlepiej :-(nadal mam złe wyniki :-((robione jeszcze przed braniem leku) ale trzymam się tego co powiedział lekarz, że jeśli biorę leki to nic nie zagraża dziecku :tak:
Następną wizyte mam dopiero za 6 tygodni do tego czasu mam brac antybiotyk.

A może któraś z Was mogłaby mi wyjaśnić bliżej wyniki?
IgG 205
IgM 1,71
awidność 0,148 (powiedział ze awidność świadczy o świeżym zakażeniu)

Jestem już po wizycie u lekarza....niestety nie jest najlepiej :-(nadal mam złe wyniki :-((robione jeszcze przed braniem leku) ale trzymam się tego co powiedział lekarz, że jeśli biorę leki to nic nie zagraża dziecku :tak:

IgG 205
IgM 1,71

o jejku,ale nie martwmy sie na zapas tak jak lekarz powiedział do puki leki bierzesz dziecku nic nie jest:tak:będzie dobrze,a co do tych wyników co tu podałas to nie pomogę:sorry:

reklama

IgG 205
IgM 1,71

Ważne, że dziecku nic nie jest jak leki bierzesz.:tak: Nie martw się na zapas bo ono to wyczuwa:tak:
Co do tych badań to ja niestety też nie pomogę:sorry:

Do góry