reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczynki!!
ja wkoncu chwilka wolnego w pracy :-)
trzymam kciuki za wszystkie starajace sie !!! ja wkoncu dolanczam do was w tym miesiacu :tak:
przydaloby sie troche nowych fasolek!!
pozdrawiam
buziaki

reklama
Witajcie kobietki...:)
Poczytałam sobie trochę co u was :tak:
Ja jestem Filipa który za moment skończy 3 latka...:-)
Myślimy żeby od czerwca postarać się o rodzeństwo dla młodego...
Ja już w sumie myślę od dawna i znowu "zwariowalam" na punkcie maleństwa tak jak przed moim Filipkiem...hihi
Nie ukrywam że chciałabym żeby trafiła nam się dziewczynka...i tak się pewnie będziemy starać ale najważniejsze żeby było zdrowe- tym bardziej ze nasz Fifi urodził się z wadą serca więc strach o zdrowie drugiej dzidzi jest jeszcze większy...:-(
Mam pytanie do was....czy testy owulacyjne pokazują ile dni zostało do owulacji czy pokazują ze już jest?
Piszecie że na dziewczynkę tak z 3 dni przed trzeba się starać tak?..
Pytam bo mam niby regularne cykle ale czasem o dzień lub dwa mi się przesuwa...
Z góry dzięki za odpowiedzi...
powodzenia wszystkim starającym się i spokojnej ciąży już zafasolkowanym :-)
pozdrawiam
Magda

Witaj!
Testy to raczej pokazują czy owolka juz jest czy nie. Cos dziewczyny tu mówiły, ja się za bardzo nie znam:zawstydzona/y:
WIem, że jak dwie kreski na owulacyjnym wychodza to znaczy, że owólka, heh.
A na dziewczynke to tak, wczesniej trzeba przed owólką. Tak dziewczyny pisały:tak::-D
Pozdrawiam serdecznie!!

Witaj MADZIA:-)Filipek ma wade serduszka ojejku a poważniejsza jest ta wada czy taka że dziecko normalnie sie rozwija?

Filip urodził się z przełożeniem wielkich naczyń- poważna wadą serca której nie zdiagnozowano mi w ciąży...:-( W drugiej dobie życia został zoperowany i aktualnie ma zwężone tętnice płucne. Narazie je obserwujemy. Rozwija sie zupełnie normalnie...biega, skacze, nie za bardzo się męczy, gada jak najęty i nie odstaje od zdrowych rówieśników...taki sam z niego łobuz jak z reszty chłopców w jego wieku :-D:-D:-D

A co to jest ten Monitoring? nie spotkałam się jeszcze z tym...hmm...
Chyba poprostu od tej miesiączki zrobie sobie suwaczek...i zobaczymy jak mi to moje planowanie wyjdzie hahha

Filip urodził się z przełożeniem wielkich naczyń- poważna wadą serca której nie zdiagnozowano mi w ciąży...:-( W drugiej dobie życia został zoperowany i aktualnie ma zwężone tętnice płucne. Narazie je obserwujemy. Rozwija sie zupełnie normalnie...biega, skacze, nie za bardzo się męczy, gada jak najęty i nie odstaje od zdrowych rówieśników...taki sam z niego łobuz jak z reszty chłopców w jego wieku :-D:-D:-D

A co to jest ten Monitoring? nie spotkałam się jeszcze z tym...hmm...
Chyba poprostu od tej miesiączki zrobie sobie suwaczek...i zobaczymy jak mi to moje planowanie wyjdzie hahha

ojejku troche wycierpiał:-(ale jak piszesz zuch chłopak z niego i oby tak dalej:-):-):-)a monitoring to jest dokładnie usg dopochwowe przez które ginekolog może zaobserwować twoje pęcherzyki jak są duże i ile juz do owulki itp.poduczyłam sie tu od dziewczyn bo też jeszcze nie miałam monitoringu;-)tu kobitki są super pomoga jak by co:tak:co też i ja się staram jak coś wiem:-D

reklama
AGNIESIAK to już owulka była u ciebie:tak:i serduszkowanie tez trafione;-)bo dni płodne od kiedy sie zaczeły u ciebie:eek:owulacja jest 14 dnia od pierwszego dnia miesiączki:tak:

Do góry