reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!!!Weekend jak zwykle szybko minal i znowu trzeba pracowac:-(

Pyszczek gratuluje ze z dzidzia wszystko ok i ze krwiaka nie ma:-)

Patrsyia powodzenia w starankach;-)

Dziewczyny czy to prawda ze jak idzie sie na zwolnienie w ciazy to zus wyplaca kaske srednia z 12ostatnich mcy co sie przepracowalo??

Myslicie ze mozna sobie zmienic umowe z pol etatu na caly zeby na papierze bylo wiecej kasy i zeby zus wiecej zaplacil??Np czy moge sobie zmienic umowe od 1kwietnia na wieksza stawke??

reklama
Witajcie poniedziałkowo:-p
Musiałam dziś wcześnie wstac bo wujek przyjedzie po naszą kanapę i zabierze do rodziców M. My bedziemy dziś miec nową:rofl2:
Także od razu ja pewnie wykorzystamy na fikanie:tak::-p:-D
U mnie śluzu brak..:-( Hm... Dni płodne mi sie skończyły... ale nigdy tak nie było..zawsze był metny i coraz bardziej i bardziej az do @ a tu teraz takie rzeczy.. :wściekła/y:
__________________​

Witam po weekendzie

Ja mało nie odjechałam w sobote....miałam tak silną @ że myslałam ze sie wykrwawie ....leciałam z nóg...masakra jakaś .....ale dzisiaj juz resztki wiec co złe to za mną...

Ja mam dzisiaj sporo pracy , ale będę was podczytywać na bieżąco :)

Buziaki poki co zostawiam

Witam :-)
Ja dziś jednak w pracy :baffled: i do tego kupiłam sobie bilety miesięczne więc teraz muszę trochę pojeździć ;-):tak:

Od rana nie miałam neta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dopiero teraz naprawili....

Jade dziś do lekarza i po wyniki z toksoplazmozy, strasznie się boję jaki padnie wyrok :-( jade w czasie pracy....mam jednak nadzieje że wszystko bedzie dobrze....

Życzę wszystkim miłego dnia!!! :tak:

WITAJCIE KOCHANE:-)
PAULA tak miało być od czerwca,ale jak to mój mąż mówi czy teraz czy za dwa miesiące co za różnica ważne że chcemy dzidzie,dlatego już teraz się zdecydowaliśmy:tak:no i wiecie jak to jest z planowaniem od razu nie zawsze idzie dlatego też i teraz staranka:tak:
NIUNIA powodzenia życze i tego chłopca;-)
AGNIESIAK hehe to maj dla twojego M będzie niezapomniany:-D
A ja wczoraj na goścince u siostry co też i była tam druga siostra(bo mam dwie;-))a potem do rodziców co cały dzień objeżdżania co nie miałam czasu tu zajżeć,ale już wszystko nadrobiłam poczytałam co i jak:-)no tak dzisiaj zaczynamy serduszkować hmm no i tak chcemy dziś i jutro obawiam się co do środy czy czasem na dziewczynke nie będzie za blisko owulki dlatego w tym miesiącu sprubujemy narazie tak jak się nie uda to w przyszłym miesiącu będziemy te 3 dni;-):tak::-)
POZDRAWIAM WSZYSTKIE:-)

Czarodziejko u mnie nie można mówić o jako takim planowaniu. Zaprzestałam serduszkowania w 13 tc a owu była widocznie blisko a mnie się wydawało po różnych objawach, ze była w 16-17 dniu cyklu

ale mój lekarz powiedział ostatnio na wizycie, że On planuje płeć i że trafia bardzo często i wierzy w to, że przed na dziewczynkę a w trakcie owu na chłopca :tak::tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Wiecie co dziewczyny mnie ta moja intuicja szwankuje na maxa !! ja nie czuję chłopca tylko dziewuszkę w sobie. Cięzko mi to wytłumaczyć ale usg mówi inaczej więc wierzę w fakty a nie w domyślania i intuicję :eek::eek:;-)

Kiki trzymam kciuki żeby była potwierdzona dziewczynka :-)

Czarodziejka u nas też słonko od rana ale u mnie rano jak wychodziłam był -4 stopnie :eek:

Bershka chyba jak przychodzi moment narodzin to obojętnie co by było to człowiek się cieszy, żeby tylko było zdrowe, można sobie marzyć o tym czy o tamtym ale i tak potem się kocha swoje dzieci najbardziej na świecie!!! :-)

Gosia po miesiącu zwolnienia dalej Zus wypłaca pensje i to prawda że średnią z 12 ostatnich miesięcy. Mi w poprzedniej ciąży wyszło to na plus bo Zus zliczał wszystkie przychody jakie miałam czyli pensje + nagrody i średnia wyszła mi większa niż pensje jaką dostawałam :tak:
co do drugiego Twojego pytania to nie wiem czy tak można, zalezy gdzie pracujesz i to chyba zalezy od pracodawcy, ale czy wstecz można zmienic, wydaje mi sie że nie.....jednak to i tak nic Ci nie da bo Zus liczy 12 ostatnich miesiecy.

Agniesiak a może u Ciebie tan brak sluzu oznacza że coś tam sie zaczyna dziać ;-)

Anufifi ściskam mocno może to dobry znak taka silna @ znakiem że zaczyna tam się wszystko oczyszczać :tak:

Patrysia no to super że już teraz zaczeliscie :-) z całego serca zycze powodzenia i trzymam kciuki za dziewczynke!!! :tak:

Agniesiak a może u Ciebie tan brak sluzu oznacza że coś tam sie zaczyna dziać ;-)
Chyba za wcześnie...
Serduszkowaliśmy tylko 14 i rano 16 kwietnia... ostatnio cykle miałam 28 dniowe... no nie wiem. Zobaczymy. Może tak jest zawsze że parę dni jest sucho... wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz jak postanowilismy starac się o dzidzię to wszytkie myśli mam w głowie. Nie wierze jednak by się udało, bo 14 to jakoś tak śmiesznie z tym serduszkowaniem wyszlo, że na samą mysl śmiac mi sie chce..:tak::-D
A tak przy okazji.. to bardzo chcielibyśmy miec malego Tomka:tak:
Ale jak się trafi kiedyś dziewczynka to tez cudnie, oby zdrowe dzieciątko było:tak:

reklama
Do góry