reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosia Twój Mąż ma rację żebys nie czytała za dużo ;-) ja też sama siebie gonię za to. A na forum Listopadowym prawie wcale się nie udzielam, czasem poczytam trochę i to wszystko. Czekam na ciekawsze wątki, np tak jak Ty - na zakupowy :-)

Ja wypatruję codziennie tego brzucha tam na dole ale jeszcze chyba bardzo nie widać, za to wyżej i wokół pępka tracę wcięcie w talii :szok::-D:-D

reklama
GIEOSKA I PYSZCZEK super wam się tak udało te same tygodnie ciąży:-)a brzusie jeszcze troche i ciążowe spodenki wam zostana tylko do ubrania(bądz sukieneczki):tak:

Pyszczek czyli ta przeziernosc masz za poltory tygodnia..a mi kazala dopiero przyjsc ok 8maja i tak sie wlasnie zastanawiam czy to nie za pozno bedzie??
Pyszczku mi sie wydaje ze ten stan zapalny moze byc od tych lekow co bierzesz..nie martw sie tym za bardzo...ja tez zawsze jak robie cytologie mam II grupe....poza tym kobitki w ciazy czesto moja jakies stany zapalne....

Pyszczek a ta cytomegalnia to co to za badanie??a mi lekarka powiedziala ze ob sie w ciazy nie robi...

Pyszczek to ja tak jak Ty wypatruje brzusia i juz sama sobie wmawiam ze jest a jest przy pepku jak sie najem hehe

Patrysia ja w pierwszej ciazy nie mialam w ogole spodni ciazowych w zwyklych dzinsach chodzilam ale w tej chyba nie pojdzie juz tak dobrze hehe:-):-):-)

Ja z Dominisiem miałam duży brzuszek już w 4 miesiącu niezle mi wystrzelił:-Dciekawe jak teraz będe miała bo fakt Dominiś miał przy porodzie 3640 co i też miałam dużo wód płodowych co teraz może być inaczej;-):tak:

Gosia mi tak mój gin wyliczył że najlepiej jakbym przyszła na przezierność w tym terminie. Będę wtedy w 13tym tygodniu. Więc posłucham się i tak pójdę. Ale nie wiem, skoro Twoja lekarka kazała przyjść później to chyba wie co mówi...może różni lekarze różnie robią..Albo poczytaj na necie kiedy trzeba robić to badanie najlepiej. Co do cytomegalii to też się robi IgG i IgM jak przy toxo, to jest raczej poważna choroba, ale mój gin powiedział że mogę zrobić, ale nawet jesli wyszłoby to i tak są małe możliwości jej leczenia :baffled: W przeciwieństiwe do toxo, którą się leczy normalnie. Tak więc mam nadzieję że nie wyjdzie ;-) znowu pewnie dużo zapłacę za to badanie ale już lepiej niż żyć w nieświadomości. A tak przynajmniej będę spokojna. Mój ginek mówił że on sam nie zapisuje tego badania, ale ja sama chciałam. Tak samo jak nie zapisuje badania na HIV a niektóre babki robią, więc wiesz...

Co to tej cytologii to ja też mam zawsze II grupę ale trochę mnie martwi żeby ten stan zapalny dzidzi nie zaszkodził. No nic zapytam ginka w sobotę co mam stosować.
Ja jak się najem to też już mm ciążowy brzusio ale chyba nie o to chodzi :-D Chociaż sama nie wiem..:sorry:

Zmykam na razie kobitki bo za dużo siedzę przed kompem dzisiaj ;-)
Patrysia ja już bym chciała mieć w 4tym miesiącu widoczny brzusio :tak::-)

Pozdrawiam!

hej ciotki:-):-)
ale naskrobałyście:szok::-):-)

a we mnie dziś od rana obudziło się zwierze:baffled: obawiam się jednak ,że to leniwiec:baffled::baffled:

a praca czeka:-)

echh ide poczytac:-):-)

Ale naprodukowałyscie normalnie nie nadążam z czytaniem ................a i dzis jakiś taki dzień w pracy ze nie bardzo mam czas.
Gie-oska badanie na przeziernośc karku robi się do 14 tc także z tego co szybko liczę to Ty chyba sie wyrobisz przed tym terminem. Jezeli chodzi o Cytomegalię to ja też robiłam przeciwciała i tez sama się upomniałam bo lekarze podobno rzadko to zlecają a jest równie niebezpieczne dla płodu jak toxoplazmoza. Ale w pierwszej ciaży nie robiłam i wszystko było ok także sama musisz zadecydować a najlepiej zapytać o zdanie swojego Gina.
Pyszczek nie martw się tą cytologią II grupa to całkiem normalne szczególnie w ciąży. Ja akurat tym razem mia łam I ale robiłam przed zajsciem w ciażę to też inaczej. A stan zapalny to napewno od leków. Ja jak brałam luteinę dopochwowo też wiecznie cos ze mnie spływało i nie czułam sie komfortowo niby lekarz tam nie widział żadnego stanu zapalnego ale niewiadomo co by wykazała cytologia. Widzę że czekacie na brzusio!!!!!!!!!
Ja swojego juz nie moge ukryć i mam wrażenie że wyskoczył duzo szybciej niż w pierwszej ciązy.
Pozdrawiam Całą Resztę lasek tych obecnych i nieobecnych!!!!!!!!

reklama
Do góry