reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula nie martw się, bądź dobrej myśli, ja też martwię się o tego mojego krwiaka i ciągle myślę czy już się wchłonął i czy z moją dzidzią wszystko ok, także doskonale rozumiem Twoje emocje ;-) musimy wierzyć że wszystko będzie ok i urodzimy zdrowiutkie dzieci :-) Przytulam Cię mocno!

A ja nawet nie mogę skorzystać z tej pogody :sorry: poszłabym na spacer z M, pojechała gdzieś, ale nie mogę bo muszę chyba nadal leżeć jak najwięcej. A jeszcze nie mam krzesełek na balkonie bo ubiegłoroczne wywieźliśmy bo były potrzebne w innym miejscu, a nowe jeszcze nie kupione...więc nawet nie mogę na balkonie posiedzieć. Otworzyłam sobie drzwi balkonowe i wdycham powietrze z łóżka :tak:

Pozdrowionka

reklama
oj pyszczek biedactwo.ale odpoczywaj jak najwiecej bedzie dobrze musi byc..u mnie tez nie ciekawie no ale coz tez nadostawalam sie kroplowek rece poklute siniak na siniaku,moja znajoma tez miala krwiaka w ciazy i urodzila corke cala i zdrowa wiec bedzie dobrze..

paula ja tez mam wyniki zle z toksoplazmozy przy ercanie tez mialam to dziadostwo.nie jest to tak straszne musisz miec jak najmniej kontaktu z kotami.nie jesc surowego miesa bardzo czesto myc rece itd,musimy byc dobrej mysli ze nasze dzidziusie beda zdrowe..

czarodziejko ja sama noe moge uwierzyc w to ze to prawda ze po trzech chlopakachmam pod serduszkiem dziewczynke.nie nastawiam sie calkowocie na dziewczynke bo moze urodzic sie chlopczyk wiecie jak usg u mnostwo osob tez zawiodlo..wiec musze czekac do porodu.8.4 mam termin do mojego ginekologa ciekawe co on wypatrzy jezeli potwierdzi dziewczynke to moze dam wiare ze to dziewczynka no zobaczymy

imiona mam trzy dla dziewczynki i nie wiem jakie wybrac bo co jeden w naszej rodzinie chce inne imie,pierwsze to deria drugie to dillara a trzecia to ceylan czyta sie dzeilan,jak myslicie jakie najladniejsze?
ja juz po grilku pogoda piekna slonce upal.oby tak dalej jzuz do lata.

Witajcie kobietki w ten piękny dzionek:-D

Kiki- ciesze sie ze u Ciebie dziewczynka!
Pyszczku-dbaj o siebie, lepiej wiecej lezec niz za malo-pozniej nadrobisz spacerki.
Gosiu-mi brzuch tez sie napina, mysle ze to praca. Przy Maciusiu tak nie mialam. Nospa mnie ratuje.

U mnie dobrze. Zastanawiam się jednak, czy nie pójść do gin prywatnie. Dlaczego? Z powodu usg. Moja gin prawie 1.5tyg temu jak byłam na wizycie, kazała mi porobić wyniki krwi ok 20 kwietnia, przyjść ok 23-24 i powiedziała, ze dopiero wtedy skieruje mnie na usg, bo wczesniej i tak niby nic nie widac. A mi sie wydaje, ze jakbym poszla okolo 15-20 na usg to juz byloby widoczne czy serduszko puka. Przeciez teraz liczac od dnia ostatniej @ idzie juz 8tydz. Jak myslicie?

(...) ja bym na twoim miejscu wybrala sie na usg prywatnie..

I chyba wlasnie tak zrobie. Kolezanka poleca mi super lekarza u ktorego prowadzila ciaze prywatnie. Mowi, ze wczesnie chodzila panstwowo, ale jest nieporownywalnie lepiej. Podobno nawet w szpitalu byla inaczej traktowana bo on tam pracowal. Niesprawiedliwe. Ale takie zycie...

Bershka-kurcze, przykro mi z powodu Twojej znajomej... Wiecie, to glupio zabrzmi, ale ja sie ciagle obawiam, ze i mnie moze to sie przytrafic. Przy pierwszej ciazy nie mialam takich mysli. Wiedzialam, ze musi byc dobrze i bedzie dobrze, ale w tej ciazy nie jestem taka optymistka. Tak sie boje i chyba dlatego wybiore sie prywatnie szybciej do gin.

Witam

I ja przepraszam za brak obecności ale wiosna wiosna i jeszcze raz wiosna :-)

Paula ja miałam to samo z synkiem co Ty teraz, piszę o toksop. Musiałam robić awidność i wyszło na szczęscie, że miałam tokso kilka lat temu. Moja koleżanka zaraziła się tokso w ciąży, brała całą ciąże antybiotyk i ma śliczną zdrową córunie. Dlatego robi się w tym okresie te badania bo jak coś wyjdzie można to swiństwo w ciazy leczyć. Nie bój sie na zapas.

Dzisiaj mnie wzięło na dekorowanie balkonu :-) kupilam 3 tuje w doniczkach dwie osłonki z bratkami żołto-brązowymi i margaretki w drewnianej, wiejskiej
:-) doniczce. Mam pięknie, Okna umyte, mieszkanie przygotowane na wielkanoc, koszyczek z ozdóbkami na święta zakupiony :-)

i tym sposobem padam.....

Dziewczyny, ile ja dzisiaj bocianów widziałam!! Nawet dwa w locie! Cały czas przypominał mi się ten wątek.
Ptasiorku, czy Ty nie miałaś dzisiaj testować? A może już świętujesz?

Wiama... my dziś jedziemy na działkę... i na grilla :-)

ARABELLA, ja jeszcze nie teraz... w tym cyklu nie będę testować przed czasem...poczekam, bo mi się nie spieszy... :sorry::-)

reklama
WITAJCIE KOBITKI:-)
PYSZCZEK wiem że byś sobie na to słoneczko wyszła,ale to dopiero początek co nie jedno słoneczko zaliczysz;-):tak:
KIKI bardzo ładne imiona fajne takie inne ,ale najbardziej podoba mi się Ceylan;-):-)
ROYANA tak myśle także że serduszko zobaczysz:-)
No a dzisiaj słoneczka nie ma ale i tak jest fajnie,ja z moim M i Dominisiem jedziemy do OBI pooglądać co nowego bo robimy sobie łazienke ,w sumie mamy juz kafeliki wybrane co pojedziemy im w sumie się przyjżeć:-);-):tak:
POZDRAWIAM I BUZIAKI PRZESYŁAM!!!!!!!!!!!!

Do góry