reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny! Mam wyniki NIPT! 😱
Tak mi się ręce trzęsły, ze nie mogłam kliknąć w link!
Ale wszystko jest ok! W moim przypadku po raz trzeci sprawdził się chiński kalendarz płci bo wg testu w brzuszku mieszka zdrowa dziewczynka! Trochę niedowierzam, mąż też, nie mamy wybranego imienia ani nic 😂 ciuszki tez autka i dinozaury - pójdę poszaleć i w końcu nakupuje różowych sukienek 😍
@Elenaa mow mi skad wiedziałaś?! 😱
Tak jak już mówiłam nie robiliśmy NIC w kierunku różu bo już wszystko zostało tu obalone, ale mąż bierze różne swoje suple(kiedyś nie brał) w tym obniżające ciśnienie, a ja miałam cykl stymulowany na gonadotropinach i letrozolu wiec może to coś dało? Seksy były 3 dni pod rząd w okolicy owu i 5 dni przed owu. Na prawdę nie wiem jak my ta córeczkę ustrzeliliśmy ;)

Gratuluję i życzę pociechy z córeczki. 😀👌

Dziewczyny! Mam wyniki NIPT! 😱
Tak mi się ręce trzęsły, ze nie mogłam kliknąć w link!
Ale wszystko jest ok! W moim przypadku po raz trzeci sprawdził się chiński kalendarz płci bo wg testu w brzuszku mieszka zdrowa dziewczynka! Trochę niedowierzam, mąż też, nie mamy wybranego imienia ani nic 😂 ciuszki tez autka i dinozaury - pójdę poszaleć i w końcu nakupuje różowych sukienek 😍
@Elenaa mow mi skad wiedziałaś?! 😱
Tak jak już mówiłam nie robiliśmy NIC w kierunku różu bo już wszystko zostało tu obalone, ale mąż bierze różne swoje suple(kiedyś nie brał) w tym obniżające ciśnienie, a ja miałam cykl stymulowany na gonadotropinach i letrozolu wiec może to coś dało? Seksy były 3 dni pod rząd w okolicy owu i 5 dni przed owu. Na prawdę nie wiem jak my ta córeczkę ustrzeliliśmy ;)
Super 😍 gratulacje i witam w team pink😉

Ale cudne wieści! Gratulacje[emoji3590] Przedewszystkim żeby było zdrowe [emoji1317] A na pocieszenie powiem Ci, ze z teorii o położeniu łożyska (ramzi) na wszystkich grupach nikt nie powiedział ze to na dziewczynkę. 100% na chłopaka [emoji23]
Porównałam ze zdjęciami usg moich chłopców i oni mieli po różowej stronie łożysko ;) wiec to wszystko jest jak wróżenie z fusów. Może tylko nub faktycznie potwierdza płeć ale to musi być dobry sprzęt i lekarz. Dlatego masz jak najbardziej szanse na dziewczynkę i tego Ci życzę [emoji177] różowe fluidki dla Ciebie!
Dziękuję kochana. Tak na prawdę mi też się wydaje że niewiele możemy w sprawie planowania płci. Ale tak jak mówisz, najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko i tego wszystkim nam życzę z całego serca [emoji173][emoji175][emoji177]
A ja gratuluję z całego serca zdrowego dzidziusia!!! Oby plamienia ustały i ciąża rozwijała się prawidłowo do końca :D
Trzymajcie się :)
P.S. Mi się zgadza jedynie ten kalendarz na babyboom i to tylko, gdy spojrzę na tabelę znając już lata chińskie :) Bo system wprowadza w błąd ;) Na tym który wrzuciłaś nie moge potwierdzić skuteczności bo nie ma opcji "cofnięcia" w czasie ;)

Gratuluję! Trzymam kciuki za serducho! W ostatniej ciąży już mocno biło właśnie 5t4d :D
Dziękuję mam nadzieję że u mnie też tak będzie. A wiesz kiedy miałaś owulacje jak widziałaś serduszko w 5+4? Bo ja miałam 2 dni później niż powinnam więc ciąża może być de facto młodsza. Ale tak czy inaczej nie mogę się doczekać tej wizyty i mam nadzieję mimo wszystko że zobaczę te malutkie serduszko [emoji173][emoji175][emoji177]

U mnie wychodzi, że mam dwóch chłopców. Więc się sprawdził w 50 %. 😁
A sprawdziłaś w tabelce na dole? Czy patrzysz na to co wyskakuje? Bo w wielu przypadkach to się różni ;) Jakiś błąd muszą mieć.

Dziękuję kochana. Tak na prawdę mi też się wydaje że niewiele możemy w sprawie planowania płci. Ale tak jak mówisz, najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko i tego wszystkim nam życzę z całego serca [emoji173][emoji175][emoji177]Dziękuję mam nadzieję że u mnie też tak będzie. A wiesz kiedy miałaś owulacje jak widziałaś serduszko w 5+4? Bo ja miałam 2 dni później niż powinnam więc ciąża może być de facto młodsza. Ale tak czy inaczej nie mogę się doczekać tej wizyty i mam nadzieję mimo wszystko że zobaczę te malutkie serduszko [emoji173][emoji175][emoji177]
U mnie owu była zgodnie z planem raczej (20.12) ale beta rosła jak szalona ;) A to głównie od niej zależy "widoczność" :)

A sprawdziłaś w tabelce na dole? Czy patrzysz na to co wyskakuje? Bo w wielu przypadkach to się różni ;) Jakiś błąd muszą mieć.

U mnie owu była zgodnie z planem raczej (20.12) ale beta rosła jak szalona ;) A to głównie od niej zależy "widoczność" :)
Ja robiłam betę wg om równo w 4 tygodniu i 4+2. Pierwszy pomiar był w sobotę byl 123 a w poniedziałek 300. Później już nie badalam więc nie mam pojęcia na jakim jest poziomie [emoji39][emoji2370]

A sprawdziłaś w tabelce na dole? Czy patrzysz na to co wyskakuje? Bo w wielu przypadkach to się różni ;) Jakiś błąd muszą mieć
Ja sprawdziłam według kalkulatora,który przelicza nasz wiek według chińskiego kalendarza księżycowego. I wszystkie dzieci mi się sprawdziły. Oczywiście teraz wychodzi mi 4 syn.No cóż od początku tak czułam.
W tabelce mi się nie zgadza.A szkoda bo według tabelki wychodzi córka.

Ja sprawdziłam według kalkulatora,który przelicza nasz wiek według chińskiego kalendarza księżycowego. I wszystkie dzieci mi się sprawdziły. Oczywiście teraz wychodzi mi 4 syn.No cóż od początku tak czułam.
Ten kalendarz ma 50% skuteczności 😅 wiec wciąż masz duże szanse na córeczkę. Chociaż mówią ze z każda kolejna ciążą z synem szanse na córkę maleją ale jak widać wcale nie jest to takie rzadkie. Tu jest sporo dziewczyn którym się udało i wokół mnie tez są takie mamy (bez planowania, zwykle wpadka :D)
Nie mamy wpływu na płeć, jestem pewna. Tzn może coś tam ma wpływ ale nie wiemy co to jest 🤷🏼‍♀️ U mnie obstawiam leki hormonalne bo to byl cykl stymulowany a poprzednie ciąże naturalne, jedyna wyraźna różnica. No i chłopaki są ze złotego strzału a tu było seksow więcej. Ale może to po prostu przypadek.

reklama
Ja robiłam betę wg om równo w 4 tygodniu i 4+2. Pierwszy pomiar był w sobotę byl 123 a w poniedziałek 300. Później już nie badalam więc nie mam pojęcia na jakim jest poziomie [emoji39][emoji2370]
Ja miałam ponad 150% przyrostu ale teraz nie mogę sobie przypomnieć dokładnie. Pierwsze badanie chyba 2 dni przed terminem @ 26 a 3 dni później ok.130. Musiałabym poszperać :)

To mi kalkulator pokazuje 2 Synów i córkę ;) Jak z resztą wszystkie inne wróżby i znaki na niebie haha A jak patrzę na tabelkę wg lat księżycowych to faktycznie wychodzi 3 Synów :D
4 Synów to cudowny widok :D Ja się zakochałam :D

Do góry