reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga30, pamiętasz coś jeszcze że staranek z dziewczynami?:-))
Ciężko mi powiedzieć, bo tylko pamiętam, że był odstęp i do mniej wiecej dzień przed owu czyli u mnie 13 dc od 11 dc było codziennie. Ja mam w miarę regularne @ więc u mnie łatwiej. Przed ostatnia ciąża leczyłam anemię i brałam żelazo ale przed pierwszą nie a też jest corka🙂 brałam witaminy przed 2 i 3 ale tu też 2 syn 3 córka przed 1 córka nie brałam nic

reklama
Elenaa, przepraszam, nie zauważyłam, że pytasz o wiek moich dzieci:
córcia: 5,5r., syn nr 1: 3,5r., syn nr 2: 1,5r. :cool2:
Teraz startujecie ze starankami o Czwarte? Jak sobie poradziliscie z taką małą różnicą wieku?
Sama jestem ciekawa, czy jeszcze zaryzykujemy.
Tzn. Mąż już ostatnio mocno zaryzykował 🤦‍♀️ Ten sam mąż, który na trzecie lwdwo się zgodził a o Czwartym nawet słyszeć nie chce 🙈🤷‍♀️
Także tego..moze źle Go zrozumiałam i dla Niego po prostu zbędne jest gadanie hahahahaha

Teraz startujecie ze starankami o Czwarte? Jak sobie poradziliscie z taką małą różnicą wieku?
Sama jestem ciekawa, czy jeszcze zaryzykujemy.
Tzn. Mąż już ostatnio mocno zaryzykował 🤦‍♀️ Ten sam mąż, który na trzecie lwdwo się zgodził a o Czwartym nawet słyszeć nie chce 🙈🤷‍♀️
Także tego..moze źle Go zrozumiałam i dla Niego po prostu zbędne jest gadanie hahahahaha
Na razie patrzę, czy u dziewczyn się sprawdzi planowanie plci 😎. Dodam, że z mężem jesteśmy tylko zdani na siebie. Nie mamy pomocy od rodziny. Po 2ce dzieci przeprowadzilismy się do domu i mamy dużo miejsca, więc może stąd te pomysly 🙊😂. Jak sobie radzimy? Teraz już lepiej. Początki nie były łatwe, ale po czasie cieszę się z małej różnicy wieku. Dzieci się razem bawią. Doslownie! Nawet chcą spać w jednym pokoju by dłużej być razem😊. A i plusem jest to, ze poprawiła się u Nas(doroslych) organizacja. Nie tylko jeśli chodzi o dzieci, ale w innych dziedzinach. Mąż pracuje na etacie, ja współprowadze z Nim DG, a od pazdziernika zaczęłam 2 studia, 5-letnie. Więc wielodzietnosc nie jest taka zla😊😀

@Truskawka11 podziwiam, ale tak już jest, im człowiek ma więcej "na głowie" tym lepiej sobie radzi z organizacją. Ja też nie mam nikogo do pomocy, na początku było ciężko bo pracowałam z niemowlakiem, a teraz jak sobie pomyślę to chwała Bogu, że nie wtrącały mi się w wychowywanie żadne babcie, ciotki itp.,

Mam dwóch synów ;) więc marzenie to córka. Moj lekarz kiedyś powiedział, że z takim chłopem to nie będę mieć córki...mąż ma 194cm i 120 kilo wagi [emoji16] ale ja jestem drobna, on ma trzy siostry, a moja mama miała dwie córki. Nadzieję nam

To bzdury Ci naopowiadal. 😁 Mój mąż jest wyższy od Twojego, ja też bardzo wysoka i córka nam się trafiła. I drobni wtedy nie byliśmy oboje. 😀 Także głowa do góry, bo marzenia są po to, by je spełniać. 👍

Elenaa to czwarte akurat Ci się trafi na 35-tke. 😀 To już niedługo starania chyba zaczniesz.

To bzdury Ci naopowiadal. 😁 Mój mąż jest wyższy od Twojego, ja też bardzo wysoka i córka nam się trafiła. I drobni wtedy nie byliśmy oboje. 😀 Także głowa do góry, bo marzenia są po to, by je spełniać. 👍

Elenaa to czwarte akurat Ci się trafi na 35-tke. 😀 To już niedługo starania chyba zaczniesz.
Wogole napisalam "jakbym planowala trzecie to aby w 2022 urodzic", przeciez trzecie to juz mam 😋

Megi_Meg, dziękuję, ale dokładnie tak jest, im więcej ma człowiek na głowie, tym lepsza organizacja :-) :)
Dwa+Trzy, rozumiem, że Ty masz trójeczkę dzieciaczków? w jakim wieku i jakiej płci??:rofl:

reklama
Do góry