reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga30, pamiętasz coś jeszcze że staranek z dziewczynami?:-))
Ciężko mi powiedzieć, bo tylko pamiętam, że był odstęp i do mniej wiecej dzień przed owu czyli u mnie 13 dc od 11 dc było codziennie. Ja mam w miarę regularne @ więc u mnie łatwiej. Przed ostatnia ciąża leczyłam anemię i brałam żelazo ale przed pierwszą nie a też jest corka🙂 brałam witaminy przed 2 i 3 ale tu też 2 syn 3 córka przed 1 córka nie brałam nic

reklama
Elenaa, przepraszam, nie zauważyłam, że pytasz o wiek moich dzieci:
córcia: 5,5r., syn nr 1: 3,5r., syn nr 2: 1,5r. :cool2:
Teraz startujecie ze starankami o Czwarte? Jak sobie poradziliscie z taką małą różnicą wieku?
Sama jestem ciekawa, czy jeszcze zaryzykujemy.
Tzn. Mąż już ostatnio mocno zaryzykował 🤦‍♀️ Ten sam mąż, który na trzecie lwdwo się zgodził a o Czwartym nawet słyszeć nie chce 🙈🤷‍♀️
Także tego..moze źle Go zrozumiałam i dla Niego po prostu zbędne jest gadanie hahahahaha

Teraz startujecie ze starankami o Czwarte? Jak sobie poradziliscie z taką małą różnicą wieku?
Sama jestem ciekawa, czy jeszcze zaryzykujemy.
Tzn. Mąż już ostatnio mocno zaryzykował 🤦‍♀️ Ten sam mąż, który na trzecie lwdwo się zgodził a o Czwartym nawet słyszeć nie chce 🙈🤷‍♀️
Także tego..moze źle Go zrozumiałam i dla Niego po prostu zbędne jest gadanie hahahahaha
Na razie patrzę, czy u dziewczyn się sprawdzi planowanie plci 😎. Dodam, że z mężem jesteśmy tylko zdani na siebie. Nie mamy pomocy od rodziny. Po 2ce dzieci przeprowadzilismy się do domu i mamy dużo miejsca, więc może stąd te pomysly 🙊😂. Jak sobie radzimy? Teraz już lepiej. Początki nie były łatwe, ale po czasie cieszę się z małej różnicy wieku. Dzieci się razem bawią. Doslownie! Nawet chcą spać w jednym pokoju by dłużej być razem😊. A i plusem jest to, ze poprawiła się u Nas(doroslych) organizacja. Nie tylko jeśli chodzi o dzieci, ale w innych dziedzinach. Mąż pracuje na etacie, ja współprowadze z Nim DG, a od pazdziernika zaczęłam 2 studia, 5-letnie. Więc wielodzietnosc nie jest taka zla😊😀

@Truskawka11 podziwiam, ale tak już jest, im człowiek ma więcej "na głowie" tym lepiej sobie radzi z organizacją. Ja też nie mam nikogo do pomocy, na początku było ciężko bo pracowałam z niemowlakiem, a teraz jak sobie pomyślę to chwała Bogu, że nie wtrącały mi się w wychowywanie żadne babcie, ciotki itp.,

Mam dwóch synów ;) więc marzenie to córka. Moj lekarz kiedyś powiedział, że z takim chłopem to nie będę mieć córki...mąż ma 194cm i 120 kilo wagi [emoji16] ale ja jestem drobna, on ma trzy siostry, a moja mama miała dwie córki. Nadzieję nam

To bzdury Ci naopowiadal. 😁 Mój mąż jest wyższy od Twojego, ja też bardzo wysoka i córka nam się trafiła. I drobni wtedy nie byliśmy oboje. 😀 Także głowa do góry, bo marzenia są po to, by je spełniać. 👍

Elenaa to czwarte akurat Ci się trafi na 35-tke. 😀 To już niedługo starania chyba zaczniesz.

To bzdury Ci naopowiadal. 😁 Mój mąż jest wyższy od Twojego, ja też bardzo wysoka i córka nam się trafiła. I drobni wtedy nie byliśmy oboje. 😀 Także głowa do góry, bo marzenia są po to, by je spełniać. 👍

Elenaa to czwarte akurat Ci się trafi na 35-tke. 😀 To już niedługo starania chyba zaczniesz.
Wogole napisalam "jakbym planowala trzecie to aby w 2022 urodzic", przeciez trzecie to juz mam 😋

Megi_Meg, dziękuję, ale dokładnie tak jest, im więcej ma człowiek na głowie, tym lepsza organizacja :-) :)
Dwa+Trzy, rozumiem, że Ty masz trójeczkę dzieciaczków? w jakim wieku i jakiej płci??:rofl:

reklama
Do góry