reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny to chyba tutaj któraś z Was polecala mi się premom i faktycznie jest ona super. Zrobiłam zrzut moich 3 testów ale pewnie nie uda mi się wrzucić. No coz spróbuje. Tak czy inaczej to test pierwszy miał najbardziej widoczna kreskę aczkolwiek nie był pozytywny, wczoraj cień a dziś dosłownie cień cienia.... Niby 9dc a owulacja powinna być koło 12dc.v
Mecenasowa27 są dwie opcja albo organizm przygotowywał się do owu i stanęło albo miałaś zbyt mocno rozcieńczony mocz w takich sytuacjach jak dziewczyny dużo piją lub muszą brać leki moczopędne monitor clearblue się sprawdza on testy wykonuje się tylko z porannego moczu

Dla mnie dziewczyny mięso mogłoby nie istnieć i mam 2 synów fakt tylko taki ze juz a studiach miałam wpajane 5 posiłków to też ciągle dojadalam a za dojadanie liczy się też picie słodkich napojów, naturalnych soków czy owoców nie trzeba pełnego posiłku chodzi o wyrzut glukozy.
Hania u mnie w otoczeniu wszystkie które mają cukrzycę mają same dziewczynki no ale to jest tylko 1 czynnik i zawsze znajdzie się ktoś kto ten czynnik podważy 😋 zresztą to forum to potwierdza jednakże jest po to aby tym naszym marzeniom pomoc chociaż w minimalny sposób ja przy drugim czytając niepowodzenia dziewczyn zrazilam się i odpuściłam teraz postanowiłam być konsekwentna 🙂
Pewnie, że to różne czynniki się na pewno splatają. U jednych coś się sprawdzi, u kogoś innego nie. Ja jestem tylko jednym z przypadków, u którego bardzo wysoka glikemia nie wpłynęła chłopczykowo, tylko dziewczynkowo najwyraźniej. Ja wierzę, że będę mogła mieć jeszcze i synka i córeczke, pomimo cukrzycy. I nie uważam, że cokolwiek jest przesądzone z tego powodu. Jak zresztą z żadnego. Na pewno to umieramy. 😀 Ale jeśli nie uda się tak to też przeżyje i będę się cieszyć jak z największego skarbu. Ważne, żeby było zdrowe i żeby się udało. 😀

Ostatnia edycja:
Pewnie, że to różne czynniki się na pewno splatają. U jednych coś się sprawdzi, u kogoś innego nie. Ja jestem tylko jednym z przypadków, u którego bardzo wysoka glikemia nie wpłynęła chłopczykowo, tylko dziewczynkowo najwyraźniej. Ja wierzę, że będę mogła mieć jeszcze i synka i córeczke, pomimo cukrzycy. I nie uważam, że cokolwiek jest przesądzone z tego powodu. Ale jeśli nie to też przeżyje i będę się cieszyć jak z największego skarbu. Ważne, żeby było zdrowe i żeby się udało. 😀
Hania a kiedy zaczynasz staranka? Bo teraz na córeczkę tak?

reklama
Hania a kiedy zaczynasz staranka? Bo teraz na córeczkę tak?
Nie, teraz na chybił trafił. 😁 Ktokolwiek się trafi będę cała happy. Staram się wyrównać szanse i zobaczyć, co natura zdecyduje sama z siebie. 😀 Planuje w grudniu, o ile ze zdrowiem wszystko będzie ok, unormowane, ale wygląda na to, że tak albo prawie tak. Mam tylko przed sobą ostatni przegląd w szpitalu na początku grudnia i ostatnie badania w listopadzie. No i jeszcze troszkę kilogramów do zgubienia.

Oczywiście trzymam kciuki, by u Ciebie było różowo. 👌😀

bebaby o kurcze, jakie zalecenia ? Jak się czujesz ?

Ostatnia edycja:
Do góry