reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was dziewczyny, coś szukałam na google i trafiłam na Wasze wpisy, ktore tak mnie wciągnęły, że czytam od strony nr 1 ;) my staramy się o chłopca tylko czasami mam wrażenie że przy staraniach w obrębie owulaji to nie wychodzą dwie kreski na teście jakby mój organizm nie przyjmował jajka z plemnikiem Y ;) Przy staraniach zaraz po okresie do owulki (do skoku temp) mam dwie córcie
Zacznę może od opisania mojej sytuacji, którą opisałam już w innym temacie.
Jestem mamą dwóch córeczek w wieku 7 i 4 latka. Nie planowaliśmy więcej dzieci, aczkolwiek zawsze marzyłam o wesołej trójce ;)
Pod koniec kwietnia zdecydowaliśmy się na starania o trzecie dziecko. Ze względu, że brałam tabletki anty, skończyłam opakowanie w połowie maja, a już 1 czerwca dostałam "normalną" miesiączkę. Nie staraliśmy się, ale też specjalnie nie zabezpieczaliśmy. Nie wiem o czym myślałam, że co po tabsach nie zajdę?! Nie wiem... no i w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test = słabo widoczna druga kreska, dwa dni później słaba kreska, ale już widoczna. po kolejnych dwóch dniach zrobiłam znowu bo nagle brzuch się uspokoił, magiczna gulka w gardle znikła no i druga kreska na teście też zaczęła słabnąć... Lekarz stwierdził w 32 dc zagnieżdżenie w macicy około dwutygodniową ciążę i kazał czekać bo za wczesna ciąża by coś dać tym bardziej że już plamiłam... 2 lipca zaczęłam intensywnie krwawic ze skrzepami przypominającymi wątróbkę. Dzisiaj jestem już praktycznie po krwawieniu i muszę udać się na kontrole bo też oprócz ciązy miałam torbiel 5,5 cm...
Mam nadzieje, że nie będzie przeciwwskazań do starań bo mąż pracuje za granicą w delegacji i czasami ciężko nam się wstrzelić w dni płodne - szczerze powiedziawszy córcie nie wiem jakim cudem się udało nam ustrzelić?!

reklama
Hej dziewczyny! Zaglądacie tu jeszcze? Jestem w szpitalu. Dziś miałam diagnostyczna histeroskopie na żywca bez znieczulenia ale dałam radę :) w srodku pięknie i czysto. Jutro czeka mnie laparoskopia z kauteryzacja jajników i badanie drożności jajowodów. Trzymajcie kciuki!! Mam nadzieje ze po operacji szybko zajdę w upragniona ciąże! ❤ @Dwa+Trzy co u Was słychać? Jak się czujesz?
Trzymam mocno kciuki i czekam na dwie krechy niebawem :)
U Nas już 8 miesiąc się zaczął :) Walczę z cukrzycą ciążową na insulinie ale ogólnie czuję się bardzo dobrze, w żadnej ciąży nie bylam tak aktywna a już na pewno nie latem ;) Oby tak do końca :)

Hejka dziewczyny strasznie cicho się tu zrobiło ja powracam poraz ostatni 😋 do planowania. Chyba będę osamotniona.... ☹
Elenaa gratuluję 3 bobaska 🙂
Mam pytanko od roku już przyjmuje suple mój mąż od 7 miesięcy i powiedzcie mi czy saw palmetto bierzecie cały cykl czy dopiero po owu?
Dziękuję bardzo :-)
A przypomnij w jakim wieku Twoi chlopcy i z jakich staran :-) ?

Dziękuję bardzo :-)
A przypomnij w jakim wieku Twoi chlopcy i z jakich staran :-) ?
Elenaa 7 i 4 latka pierwszy ze złotego strzału 2 dni przed owu 8 dni wstrzemięźliwości (ale tu też mogło dojść do przesunięcia owu i mógł być 1 dzień odstępu) drugi z codziennych przytulanek do 1 dnia przed owu ale tu już miałam dietę suple i hormony sprzyjające 😋
Teraz kupiłam cały zestaw clearblue z monitorem i testami także już chce celować dokładniej 😋🙂
Miciurka co u Ciebie i leleth proszę podaj swój magiczny sposób na dziewczynkę 😋

Witam. Jestem mamą 3 letniego chłopczyka ❤️. Parę miesięcy temu zajrzałam na ten wątek. Dosyć dużo informacji zebrałam jednak chce wiedzieć jak najwięcej i jak najlepiej się przygotować chcemy postarać się z mężem o drugiego dzidziusia i "wstrzelić się" z dziewczynką. Czy stosowałyście/stosujecie jakieś diety? Macie jakieś sposoby? Czy wasi mężczyźni też coś zmienili w diecie itp.?

Elenaa 7 i 4 latka pierwszy ze złotego strzału 2 dni przed owu 8 dni wstrzemięźliwości (ale tu też mogło dojść do przesunięcia owu i mógł być 1 dzień odstępu) drugi z codziennych przytulanek do 1 dnia przed owu ale tu już miałam dietę suple i hormony sprzyjające 😋
Teraz kupiłam cały zestaw clearblue z monitorem i testami także już chce celować dokładniej 😋🙂
Miciurka co u Ciebie i leleth proszę podaj swój magiczny sposób na dziewczynkę 😋
A czytalas o metodzie bdm? :-) od kiedy zaczynacie starania?
Fajnie jest miec trójeczke :-)

Madziolek witaj ja też będę starać się o dziewczynkę tylko że ja mam już 2 urwisow 😋 póki co to od roku biorę inozytol 3g saw palmetto 1100mg żurawinę w mega dawkach Niepokalanek pieprzowy inaczej castagnus 2 tab 3x dziennie do tego trzeba jeszcze dietę mało ziemniaków pomidorów i wszystkiego co ma też wysoki indeks glikemiczny raczej unikać do tego sporo ruchu. Planuję wstrzelić się w odstęp 50 48h przed owu Maz od 7 mięsiecy też bierze suple Ole 2x dziennie żurawinę i teraz dodam szyszki chmielu do tego też ruch ale z dieta na pomidory mam ciężko z nim więc staram sama mu się teraz robić jedzenie nawet do pracy. Planuję też w miesiącu starane przejść na kilka dni na dietę 500 kcal po 3 dniach takiej diety organizm sam idzie w kierunku silnego zakwaszenia a później już na odwrót więc kolejny raz trzeba wstrzelić się w odstęp i owu. No i pozostało zakwaszanie dlatego ja stosuje lactovaginal i kupiłam fajne paski do mierzenia pH mega wygoda 🙂

Madziolek witaj ja też będę starać się o dziewczynkę tylko że ja mam już 2 urwisow 😋 póki co to od roku biorę inozytol 3g saw palmetto 1100mg żurawinę w mega dawkach Niepokalanek pieprzowy inaczej castagnus 2 tab 3x dziennie do tego trzeba jeszcze dietę mało ziemniaków pomidorów i wszystkiego co ma też wysoki indeks glikemiczny raczej unikać do tego sporo ruchu. Planuję wstrzelić się w odstęp 50 48h przed owu Maz od 7 mięsiecy też bierze suple Ole 2x dziennie żurawinę i teraz dodam szyszki chmielu do tego też ruch ale z dieta na pomidory mam ciężko z nim więc staram sama mu się teraz robić jedzenie nawet do pracy. Planuję też w miesiącu starane przejść na kilka dni na dietę 500 kcal po 3 dniach takiej diety organizm sam idzie w kierunku silnego zakwaszenia a później już na odwrót więc kolejny raz trzeba wstrzelić się w odstęp i owu. No i pozostało zakwaszanie dlatego ja stosuje lactovaginal i kupiłam fajne paski do mierzenia pH mega wygoda 🙂

Świetnie w takim razie nie jestem sama w staraniach 😍
1.Czy inozytol bierzesz ze względu na Wit. B8 czy jakieś wskazania?
2.Saw palmetto w jakim celu się bierze 🤔🙉?
3.Niepokalanek jest lepszy/tańszy niż castagnus. Właśnie wrzuciłam tabletki castagnus do koszyka i z chęcią dowiem się coś więcej zanim kliknę kup😉
4.szyszki chmielu tylko mąż będzie stosował?
5.Poproszę namiar na paski 😀 czytałam, że pH poniżej 7 jest korzystniejsze dla dziewczynki i chciałabym to kontrolować
Ja również mam problem u męża z pomidorami, wyczytałam też, że nie powinno się jeść wędliny, więc ja nie jem jej w ogóle a mężowi ograniczam 😂. Również mu szykuję kanapki do pracy a pomidorki (zawsze brał do przegryzienia) zamieniłam mu na pokrojoną w paski paprykę 😀

Świetnie w takim razie nie jestem sama w staraniach 😍
1.Czy inozytol bierzesz ze względu na Wit. B8 czy jakieś wskazania?
2.Saw palmetto w jakim celu się bierze 🤔🙉?
3.Niepokalanek jest lepszy/tańszy niż castagnus. Właśnie wrzuciłam tabletki castagnus do koszyka i z chęcią dowiem się coś więcej zanim kliknę kup😉
4.szyszki chmielu tylko mąż będzie stosował?
5.Poproszę namiar na paski 😀 czytałam, że pH poniżej 7 jest korzystniejsze dla dziewczynki i chciałabym to kontrolować
Ja również mam problem u męża z pomidorami, wyczytałam też, że nie powinno się jeść wędliny, więc ja nie jem jej w ogóle a mężowi ograniczam 😂. Również mu szykuję kanapki do pracy a pomidorki (zawsze brał do przegryzienia) zamieniłam mu na pokrojoną w paski paprykę 😀
To będziemy razem działać będzie raźniej 😋
Inozytol biorę bo obniża testosteron i reguluje gospodarkę hormonalna dziewczyny pisały ze łatwiej w ciążę zajść
Castagnus to to samo co Niepokalanek podwyższa progesteron jeszcze chce dokupić krem z progesteronem z nów food i stosować go po owu
Saw palmetto to wyczytałam że tylko do owu obniża testosteron i estrogen
Szyszki chmielu tylko mąż
Testy kupiłam dokładnie te wychodzą najtaniej a jest wygoda Link do: Testy do pomiaru odczynu PH pochwy - 50 szt.

reklama
To będziemy razem działać będzie raźniej 😋
Inozytol biorę bo obniża testosteron i reguluje gospodarkę hormonalna dziewczyny pisały ze łatwiej w ciążę zajść
Castagnus to to samo co Niepokalanek podwyższa progesteron jeszcze chce dokupić krem z progesteronem z nów food i stosować go po owu
Saw palmetto to wyczytałam że tylko do owu obniża testosteron i estrogen
Szyszki chmielu tylko mąż
Testy kupiłam dokładnie te wychodzą najtaniej a jest wygoda Link do: Testy do pomiaru odczynu PH pochwy - 50 szt.
A pH powinno się utrzymać na poziomie 4.5 stąd np lacto ale tu już musisz sama sprawdzić co ci obniża pH dziewczyny stosowały sylk

Do góry