reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja to powiem Wam ze lekarka niby nam powiedziała ze chlopiec, ale uwierze jak zobaczę na żywo przy porodzie :p w każdej ciąży tak mialam. Na instargramie widziałam profil dziewczyny ktora miala urodzić chłopca (3 lekarzy jej to mowilo na kazdym etapie ciąży), umieszczala fotki wyprawki i sesje z brzuszkiem ze czekaja na chlopca, a tu niespodzianka i dziewczynka. W poprzednich ciązach to przynajmniej kilku lekarzy mi tą płeć oceniało, a i tak bralam jakis procent ze moze byc na odwrót i moze byc niespodzianka przy porodzie. A teraz tylko jeden lekarz, jeszcze ostatnio mialam wizyte przez telefon, a na ostatnim usg to siurka nie widziałam bo jak zwykle się zasłanialo. Niby mowimy do brzucha Nikoś.. ale 100% pewności to tylko przy porodzie :-)

reklama
Ja to powiem Wam ze lekarka niby nam powiedziała ze chlopiec, ale uwierze jak zobaczę na żywo przy porodzie :p w każdej ciąży tak mialam. Na instargramie widziałam profil dziewczyny ktora miala urodzić chłopca (3 lekarzy jej to mowilo na kazdym etapie ciąży), umieszczala fotki wyprawki i sesje z brzuszkiem ze czekaja na chlopca, a tu niespodzianka i dziewczynka. W poprzednich ciązach to przynajmniej kilku lekarzy mi tą płeć oceniało, a i tak bralam jakis procent ze moze byc na odwrót i moze byc niespodzianka przy porodzie. A teraz tylko jeden lekarz, jeszcze ostatnio mialam wizyte przez telefon, a na ostatnim usg to siurka nie widziałam bo jak zwykle się zasłanialo. Niby mowimy do brzucha Nikoś.. ale 100% pewności to tylko przy porodzie :-)
Ja bym chyba żałobę po Synku miała, gdyby się jednak okazało że to córka ;) Tak bardzo się z Nim zdążyłam związać od 05.03. Głupie to może ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby to nie miał być On :)
Oczywiście większą pewność miałabym widząc narządy męskie bo dzisiaj na monitorze nie widziałam nic między nóżkami ale na jakiejś podstawie ten lekarz chłopca przewiduje :)

Ja bym chyba żałobę po Synku miała, gdyby się jednak okazało że to córka ;) Tak bardzo się z Nim zdążyłam związać od 05.03. Głupie to może ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby to nie miał być On :)
Oczywiście większą pewność miałabym widząc narządy męskie bo dzisiaj na monitorze nie widziałam nic między nóżkami ale na jakiejś podstawie ten lekarz chłopca przewiduje :)
Hehe, ja to w 100% nigdy nie nastawialam się, jakos zawsze mam ograniczone zaufanie do lekarzy i to do wszystkich nie tylko ginekologow.
Choc pewnie jakby okazało sie ze inna płeć to trzeba by jednak troche czasu na przestawienie się.
A Ty który juz masz tydzien?

Omg ale jaja! [emoji33][emoji33][emoji33]

Gratuluje Dziewczyny zdrowych synków ! Widzę, że teraz pojawia się wysyp chłopców. Pewnie jak ja będę się starała to trafie na wysyp dziewczynek ( jak w pierwszej ciąży ) :)

U mnie na porodówce była dziewczyna, która spodziewała się córki, urodziła syna i wracał w różowym kocyku :) dlatego ja uwielbiam usg 3D/4D - tam wątpliwości nie ma :)
To ja bym nie miala takiego problemu, bo moja córka w szpitalu miala ubranka czerwone, niebieskie, szare a kombinezon biały miś :D równie dobrze i chlopca mogłabym tak ubrać :p miała jedną czapkę w jasne delikatne paseczki rozowe ale juz w szpitalu byla ona za mala :p

Gratuluje Dziewczyny zdrowych synków ! Widzę, że teraz pojawia się wysyp chłopców. Pewnie jak ja będę się starała to trafie na wysyp dziewczynek ( jak w pierwszej ciąży ) :)
Właśnie niby wysyp chlopcow (bo u mnie w otoczeniu tez przewaga ciąż z chłopcami), a na innym forum w czerwcu i sierpniu przewaga dziewczynek. W innych miesiącach nie sprawdzalam :p

To ja bym nie miala takiego problemu, bo moja córka w szpitalu miala ubranka czerwone, niebieskie, szare a kombinezon biały miś :D równie dobrze i chlopca mogłabym tak ubrać :p miała jedną czapkę w jasne delikatne paseczki rozowe ale juz w szpitalu byla ona za mala :p

Moja córka też miała kombinezon biały miś :) ogólnie dużo ubranek kupiłam w kolorze białym, szarym i beżowym, później pudrowy róż, a teraz jako 4 - latka, to misz masz. Choć wydaje mi się, że teraz jest dużo fajniejszych ubranek więc wyprawkę miałabym tym razem typowo dziewczynkową.

reklama
Rozalka już na świecie, 4kg, 62cm, 10apg

Załączniki

• CD8DB9C7-39CB-428C-9B1C-9381855A3172.jpeg
    CD8DB9C7-39CB-428C-9B1C-9381855A3172.jpeg
    999,6 KB · Wyświetleń: 142
  • 7941AE12-0F70-4E7E-ACC1-ACC34242FC3A.jpeg
    7941AE12-0F70-4E7E-ACC1-ACC34242FC3A.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 160
  • 68CE7222-5594-4C82-9769-A6A09475872D.jpeg
    68CE7222-5594-4C82-9769-A6A09475872D.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 173