reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No tak odstęp mieliśmy tak 18-20 godzin przed ovu..Ale ja nie stawiałam na odstęp . W naszym przypadku to nie działało kompletnie z ponad 2 dni mamy synka już 3 letniego..Rok temu w styczniu zaszłam z 2,5 dniowej przerwy ale była strata, puste jajo :frown:
Od kąd młody się urodził to praktycznie się nie zabezpieczalismy, zawsze była kilku dniowa przerwa
A ostatnio nawet przeglądałam moje notatki i przez ostatnie co najmniej pół roku mielismy przerwy 3 lub 2 dniowe i nic ..
Więc postawiłam na suplementy i zakwaszanie
Te metody trzeba też dostosować do własnej sytuacji
A nuba widziałam na usg prenatalnym to był 12+4 tydzień
Cieszę się że te badania wyszły dobrze i test papa również, za tydzień mam 37 urodziny więc najmłodsza już nie jestem

reklama
A patrzylas na takie poczatkowe wskazania płci, ktore moga sugerować..czyli przyrost bety- chyba mialas znaczny?
Mi mój też początkowo zrobił nadzieję bo był 150%najwyższy ze wszystkich ciąż..
Potem Tętno dziecka na początku, ale u nas na pierwszym usg w 6 +5 było 133.. na następnych czyli od 9 tyg utrzymywalo się około 153-158
Czyli nie za wysoko, potwierdza się często że u dziewczynek jest ok 170-180
A Ramziego do końca nie ogarniam, że w 6 tyg zarodek znajduje się na lewo od kosmowki? Czy też po lewej w macicy. U mnie jest po lewej ,Ale zdjęcie z tego tyg mam uciete, nie widać całości

Ja po listopadowym pozytywnym teście i negatywnej Becie tak się podłamałam, że zrobiliśmy maraton bo zaczynałam wątpić czy kiedykolwiek się uda. Ale właśnie tego 19.12 mieliśmy przerwę bo czułam silny ból owulacyjny a wtedy to dotknąć się nie dam ;) a 20.12 już nawet pod uwagę nie brałam bo byłam nafaszerowana globulkami - musiałam się ratować bo po maratonach ostro ph się zmienia i mocno mnie drażni. Nie sądzę, żeby w takim środowisku przetrwał choć jeden plemnior haha Ale w glowie mam ciągle ten 18.12, kiedy to mieliśmy mieć jeden jedyny raz z abstynencji wg starego planu haha ;)
Nie cierpię tych statystyk PAPPa, nie uspokoją mnie.. Nadal namawiam męża na NiftyPro.
Dobrze, że u Was w porządku :)

A patrzylas na takie poczatkowe wskazania płci, ktore moga sugerować..czyli przyrost bety- chyba mialas znaczny?
Potem Tętno dziecka na początku, ale u nas na pierwszym usg w 6 +5 było 133.. na następnych czyli od 9 tyg utrzymywalo się około 153-158
A Ramziego do końca nie ogarniam, że w 6 tyg zarodek znajduje się na lewo od kosmowki? Czy też po lewej w macicy. U mnie jest po lewej ,Ale zdjęcie z tego tyg mam uciete, nie widać całości
Przyrost Bety miałam 300% haha i jeśli miałabym się tym sugerować to tak, ta ciąża ukazała się dużo szybciej bo 5 dni przed terminem @ i pierwszy raz widziałam takie tłuściochy na teście :)
Co do serducha to chłopcy niby wg mitu mają poniżej 140, u mnie to się nie sprawdziło - obaj zawsze ok.150 :) Kropka teraz 124 ale to bardzo wcześnie więc dopiero się rozbuja :) a Ramziego u mnie nie ogarniam ale to wg mnie kolejny mit ;)

U nas pierwsze tętna wychodziły Po 180, a potem spadły do 150-z groszem.

reklama
Tez włożyłam ze wszystkiego co się dało. A z obrączki jak Ci wychodzi?
A tak jeszcze, tego muszę spróbować ;)
Jak byłam nastolatką byłam całkiem w tym dobra:-Dmiałam takie wachadelko"profesjonalne"..napewno wtedy wrożyłam sobie ilość i płeć dzieci jakie będą mieć, szkoda, że nie pamiętam co mi wychodzilo:-p

Do góry