reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ten progesteron nie pozostawia złudzeń :(
Zaskakujące, że w zeszłym cyklu w dzień po spodziewanej @ miałam 4,5 a teraz dzień przed 1. Co tam się nawyrabiało znowu :(
Tak jak @Zofiaa1 napisała Nordtest ma 10mlu i jest niby najskuteczniejszy :/
Wiemy z Ż co to znaczy brakująca krecha, przerabialiśmy już to.
A co powiecie na temat testu ClearBlue? Podobno najlepszy na rynku

reklama
Ja robiłam raz. Ale był negatywny. Mnie PINK nie oszukał. Ale ponoc wiele dziewczyn miało z nim problem i zafałszowywał wyniki.
Pink też jest 10IU,tez go używałam. Jak dla mnie ok.

Dwa+Trzy powtórzyłas test?
Moze powinnaś po potwierdzonej owulacji brać luteine/duphastop przez 10 dni lub do dnia testu ciazowego/bety i jeśli wtedy okaże się że nic z tego to odstawić progesteron. Porozmawiaj z lekarzem. Dla mnie ten progesteron jest niski.

Wiemy z Ż co to znaczy brakująca krecha, przerabialiśmy już to.
A co powiecie na temat testu ClearBlue? Podobno najlepszy na rynku
Brakująca krecha nie byłaby dla mnie dołująca, jeszcze nie, jeszcze miałam wiarę i cierpliwość. W końcu to Trzecia ciąża :)
Gorsze jest to, że krecha była i to nie byle jaka :(

Mam okropne przeczucie, że się udaje tylko mój organizm nie radzi soboe z utrzymaniem ciąży :(
I jak pomyślę, że przez moje niedomogi ginie zarodek to mam podwójne mdłości :(
Dzisiaj na bank zaliczam dół :/

Ja robiłam raz. Ale był negatywny. Mnie PINK nie oszukał. Ale ponoc wiele dziewczyn miało z nim problem i zafałszowywał wyniki.
Też słyszałam o Pink, dlatego w razie cienia miałam 3 różne tyle, że z tej radości zapomniałam wczoraj potwierdzić z tego samego moczu :/

Pink też jest 10IU,tez go używałam. Jak dla mnie ok.

Dwa+Trzy powtórzyłas test?
Moze powinnaś po potwierdzonej owulacji brać luteine/duphastop przez 10 dni lub do dnia testu ciazowego/bety i jeśli wtedy okaże się że nic z tego to odstawić progesteron. Porozmawiaj z lekarzem. Dla mnie ten progesteron jest niski.
Nie powtarzałam bo mam wszystkiego dość :/ i plamienia jakieś się pojawiają ..
Moja Ginka trzyma się teorii, że mamy 6 miesięcy bez zadnej analizy a później mamy przyjść z wynikami męża co jest dla mnie zupełnie bez sensu bo na 3 podejścia 2 cykle pokazały cień.
Z tym, że ten sierpniowy wyskoczył później a ten wczorajszy był taki prawdziwy :/ Inna sprawa, że ww wrześniu miałam dziwne krwawienia, bóle i mdłości za co obwiniam właśnie progesteron.
Nie qiem jak Ją namówić, żeby zaczęła mnie diagnozować :/

Idź z wynikami progesteronu w rożnych fazach cyklu. Pokaz test. Pogadaj od serducha. A jak nadal nie bedzie widziała problemu to szukaj kogos innego.
Tak zrobię. Wizytę mam 2 dni przed planowaną owulacją, może akurat coś niepokojącego zauważy i wcześniej o mnie zadbamy.
Pierwszą ciążę zaczynałam z duphastonem a po 20tc na silnych lekach podtrzymujących.
Ze względu ma to, w drugiej ciąży też dostałam duphaston i luteinę ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek miała sprawdzany poziom progesteronu.
Dlatego teraz na własną rekę sprawdzałam, muszę jeszcze powtórzyć badanie 7dpo bo jest najbardziej wiarygodne.

Mialyscie rację. U mnie chłopak. Drugi chłopak ehhh...
Super! Ja od zawsze chciałam dwóch chłopaków i trzecią córkę :) Cudowni są :) Moje kochane Braciaki :) Jeden za drugim w ogień by skoczył mimo 6 lat różnicy wieku :)

Hej dziewczyny. Ale się tu dzieje:errr:
Dwa+Trzy szkoda, czasem tak bywa ale głowa do góry zrobić badania sprawdzić co się dzieje i do dzieła w końcu na pewno się uda
Zofiaa1 gratulacje synka, a robiłaś coś w kierunku płci czy samo tak wyszło ?
Mnie się też marzy drugi synek i najlepiej jak najmniejsza różnica wieku, u mnie 10dc testy owulacyjne narazie negatywne ( mam wiellllki zapas ) ale ja na razie chce tylko obserwować cykle starania dopiero gdzieś od marca.
Dziewczyny jaką apkę polecacie do monitorowania cyklu, taką co by owulację wyznaczała ?

reklama
Hej dziewczyny. Ale się tu dzieje:errr:
Dwa+Trzy szkoda, czasem tak bywa ale głowa do góry zrobić badania sprawdzić co się dzieje i do dzieła w końcu na pewno się uda
Zofiaa1 gratulacje synka, a robiłaś coś w kierunku płci czy samo tak wyszło ?
Mnie się też marzy drugi synek i najlepiej jak najmniejsza różnica wieku, u mnie 10dc testy owulacyjne narazie negatywne ( mam wiellllki zapas ) ale ja na razie chce tylko obserwować cykle starania dopiero gdzieś od marca.
Dziewczyny jaką apkę polecacie do monitorowania cyklu, taką co by owulację wyznaczała ?
Ja polecam Ovufriend. Korzystam od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Zna mnie rewelacyjnie:)

@Dwa+Trzy piękna krecha,a tu taki numer? Aż mi się wierzyć nie chce!

@Onaa.86 ja chciałam druga corke,ale kocham obu synów jednakowo,czyli szaleńczo,mimo że bałam się,że z powodu rozczarowania brakiem córki,nie będę kochała tak samo mocno,nie sprawdziło się. Kocham i nie wyobrażam sobie żadnej córki zamiast mojego słodziaka:)

@Elenaa Jak samopoczucie?

@Zofiaa1 będzie dobrze Kochana,zobaczysz! A jakie były starania?

Do góry