reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jak to w koncu jest z tą owulacja zawsze w owu chłopy czy to loteria . Bo tak dziś jestem juz po owu która była wczoraj ,niestety przegapilam. A czy dzisiejsze działania coś dadzą to się okaże.
Ale zaczęłam czytać i co artykuł to inna teoria. Macie jakieś wnioski?
Mam dwie córy chłop by się przydał dla równowagi malzonka bo piesek suczka królik dziewczynka ikon biedny sam z taka niesprawiedliwosci samych bab w domu
I tak się zastanawiam jakie są teorie na chlopcow

Hej. Wg jednej teorii owolacja i bliskie jej okolice to chłopak, ja się tej teorii trzymałam i się udało chociaż ciągle powtarzam że nie jestem do końca przekonana czy to teoria na pewno czy przypadek :) Druga teoria to jak dobrze rozumiem owulacja + 12 h to dziewczynka ( i tu jestem pełna podziwu bo w jaki sposób określić ten moment i testy owjulacyjne podają przybliżony czas i na monitoringu lekarz określa wielkość pęcherzyka i określa mniej więcej w jakim czasie powinien pęknąć ale nie jest to określone co do godziny ).
Jest jeszcze urządzenie do kontrolowania cyklu i wg niego na chłopca przed owulacja.
Jak coś mylę to koleżanki mnie poprawią.
I bądź tu mądry i pisz wiersze

Czytałam że w przypadku chłopca w macicy nie może być żadnych czekających żołnierzykow dziewczynkowych, bo jeżeli dochodzi do owulacji to nawet jeżeli właśnie wspołżyjemy to jajo zapladniają te czekające dziewczynkowe a nie świeże chlopczykowe. Krótko mówiąc w przypadku starania się o chłopca do owulacji trzeba się zabezpieczać :)

Czytałam że w przypadku chłopca w macicy nie może być żadnych czekających żołnierzykow dziewczynkowych, bo jeżeli dochodzi do owulacji to nawet jeżeli właśnie wspołżyjemy to jajo zapladniają te czekające dziewczynkowe a nie świeże chlopczykowe. Krótko mówiąc w przypadku starania się o chłopca do owulacji trzeba się zabezpieczać :)
U nas sprawdziło się że na chłopca tylko w dzień owulacji A na dziewczynkę w każdy dzień tylko nie w owulacje i dzień po jakby miała się przesumac

Dziewczyny absolutnie nie wierzę w żadne kalendarze chińskie i itp ale ostatnio wypadła mi przez przypadek taka tabletka ( liczy się wiek skończony w dniu zaplodnienia ) i zgadza mi się w 100%:o
To pewnie jak z tym wrozeniem z obrączki ( mi się nie sprawdza )
Miłego zimnego dnia :)

Załączniki

• Screenshot_2019-09-18-14-11-19.png
    Screenshot_2019-09-18-14-11-19.png
    216 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Dziewczyny absolutnie nie wierzę w żadne kalendarze chińskie i itp ale ostatnio wypadła mi przez przypadek taka tabletka ( liczy się wiek skończony w dniu zaplodnienia ) i zgadza mi się w 100%:o
To pewnie jak z tym wrozeniem z obrączki ( mi się nie sprawdza )
Miłego zimnego dnia :)
U mnie wszystkie 3 odwrotnie w tej tabelce pokazuje.

Do góry