reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A jeśli chodzi o stosowanie lukrecji i saw palmetyo-palmy sablowej -to jest w końcu dla kobiety czy mężczyzny czy obojga?
Ktoś może pamięta ma linka kiedy to zostało polecane tu na forum pierwotnie?bo zauwazylam że czasem to tu jak w głuchy telefonie :laugh2: :tak:

reklama
Tak w ogóle ja się ciągle zastanawiam co ma pH pochwy do zapłodnienia. Czytam róże artykuły medyczne i jest wyjaśnione czarno na białym, że plemniki po stosunku bardzo szybko trafiają do kanału szyjki macicy, a kanał szyjki ma pH zasadowe, bez względu na to jakie pH ma pochwa. I nie rozumiem też po co dziewczyny po stosunku np zakwaszały pochwę, przecież co miało wpłynąć do szyjki to już dawno wpłynęło.

Jak dla mnie ta porada to trochę hardcore :dry: :eek: z tym tamponem.. i czy takie dlugotrwale "zakwaszanie "wogole jest konieczne, one nie wygina wszystkie ?A poza tym ta woda z limonka to w końcu zakwasza?Może w takim uzyciu tak:confused:l
Jakie macie zdanie ? To w końcu porady z początku forum..

Limonka ma pH kwaśne, ale po spożyciu zachodzi reakcja i jest pH zasadowe. A jak to się ma „między nogami” to nie mam pojęcia. Ja już przestudiowałam chyba całe forum i mój wniosek jest taki, żeby nie czytać tego co było tu kilka lat temu, wychwyciłam bardzo dużo błędów, a dziewczyny niestety te błędy powielały „bo ktoś tak napisał, to tak ma być”.

Jeszcze taką ciekawostkę wyczytałam, że gdyby pH pochwy było mocno zasadowe, a plemniki po wytrysku „zostałyby” w pochwie, to o zapłodnienie też ciężko, zwłaszcza chłopca, ponieważ plemniki w kwaśnym pH źle się czują i uciekają do szyjki, a jeśli w pochwie miałaby sprzyjające warunki (zasadowe) to wcale nie opuszczałyby pochwy. Może dlatego dziewczyny które miały wysokie pH pochwy, mają córki zamiast synów.

Megi wysoki testosteron u kobiety, ale taki naprawdę wysoki nawet ponad normę skutkuje cząsto córka no i może znacznie opóźniać owulację... Co do śluzu to wg tej książki Tamary, która tu była tłumaczona z ingender.com to pH na syna miało być wysokie i sluz konsystencji białka jajka był przedstawiany jako sprzyjajacy plemnikom xy ;) ja taki śluz wypracowałam dieta suplementami i ASG nie musiałam go podrasowywac w ogóle soda bo nie było takiej potrzeby no i sluz o tak wysokim pH miałam tylko w okresie owulacji ;) oczywiście w moim przypadku nie skutkowało to synem ale córką, ale pisze po to by wskazać, że pH śluzu to zbyt mało ;) jest inny czynnik chyba najistotniejszy - szczęście ;) co do papierków do pH pochwy to chyba jednak phmetr jest dokładniejszy ;) papierki też miałam ;)
Dziewczyny róbcie tyle ile możecie i co Wam mówi serce a reszta i tak w rękach opatrzności :) powodzenia

Haha no lektura dobra :D
Gdyby zebrać wszystkie przypadki tu opisane to od razu widac, ze tak naprawde nie ma sposobu na zaplanowanie plci ;)
Choc mi mimo wszystko ten Shettles po glowie chodzi najczesciej ;)
No nic, w cos wierzyc trzeba zeby nudno nie bylo ;)

Limonka ma pH kwaśne, ale po spożyciu zachodzi reakcja i jest pH zasadowe. A jak to się ma „między nogami” to nie mam pojęcia. Ja już przestudiowałam chyba całe forum i mój wniosek jest taki, żeby nie czytać tego co było tu kilka lat temu, wychwyciłam bardzo dużo błędów, a dziewczyny niestety te błędy powielały „bo ktoś tak napisał, to tak ma być”.
Potwierdzam z cytrusami przy staraniach na dziewczynkę raczej uważać bo są zdradliwe. Niby obniżają a działają zasadowo, ciężko stwierdzić jak działa w pochwie ale jeśli mogę coś doradzić to obnizylam pH pochwy kremem z wit c i obnizylam a po godzinie miałam 6 już to pisałam kilka postów wstecz przy moich eksperymentach

reklama
Ja chyba tylko skupię się na czasie, im więcej czytam i analizuję, tym bardziej nie chcę mi się w to "bawić". Choć ja i tak twierdzę, że moje szanse na córkę genetycznie są zwiększone, więc po prostu postaram się o drugie dziecko w okolicy owulacji.

Do góry