reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kochana 11 dzień cyklu przy owu 14 to strasznie mały odstęp... Męskie plemniki spokojnie dożyją 3

Ja uważam, że to był bardzo dobry odstęp..to bardzo indywidualna kwestia, można zacząć od nawet 5 dniowej przerwy, ale jak się nie zachodzi wcale to trzeba zmniejszac przerwe nawet do dnia przed jak np nasza martoosia :tak:
Ja uważam jednak, ze odstęp ma najmniejsze znaczenie, a ph, dieta +suple i hormony

reklama
Ja teraz przy staraniach na dziewczynkę zawsze zachowuje 5 dyniowy odstęp.
A jak długo się już starasz?
Bo ja jak staram się o drugie to przy takim odstępie to mi się dwa lata zeszło..zmniejszyłam i przy dwu dniowym odstępie mam mojego przeslodkiego synka :tak: ale wtedy właśnie wiele więcej nie robiłam

Ja w tym cyklu na clo plus replens i przytulanka 9,11,12,13 dc a owulacja miała być w 14dc po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka. O ile replens nie powybijał wszystkiego to jest szansa ze się uda ;) ostatnie seksy 24h przed owu. Mi zależało na osłabieniu nasienia bo mąż ma bardzo wysoki testosteron. Brał tez lukrecję ale od 2 miechow dopiero wiec nie wiem czy już działa. Liczyłam na bliźniaki ale drugi pęcherzyk miał tylko 17 mm i gin mówi ze on się raczej wchłonie. Czekam teraz dwa tygodnie.

Ja w tym cyklu na clo plus replens i przytulanka 9,11,12,13 dc a owulacja miała być w 14dc po zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka. O ile replens nie powybijał wszystkiego to jest szansa ze się uda ;) ostatnie seksy 24h przed owu. Mi zależało na osłabieniu nasienia bo mąż ma bardzo wysoki testosteron. Brał tez lukrecję ale od 2 miechow dopiero wiec nie wiem czy już działa. Liczyłam na bliźniaki ale drugi pęcherzyk miał tylko 17 mm i gin mówi ze on się raczej wchłonie. Czekam teraz dwa tygodnie.

A Twój mąż ma wysoki testosteron z natury czy stosuje jakąś diete ? Nie wiem jaki testosteron ma mój mąż, bo igły unika jak ognia, ale chętnie coś zrobiłabym w kierunku żeby mu go podnieść. Bo na większą ilość żołnierzyków dam mu jakieś suplementy, bo diete raczej dobrą ma.

Jak to jest, że w tygodniu mam problem wstać do pracy, a jak jest weekend to budzę się o 4 rano i zasnąć już nie moge !!! [emoji24]

Mój wykres, dziś nie było ani skoku ani spadku. Wczoraj byla temperatura mierzona o 4.40 stad w trójkącie, a dzis juz standardowo o 6. Ale śluz już biały mleczny się robi (ph 4.5), szyjka wysoko wciąż ale chyba bardziej twarda. Już sama nie wiem, im więcej obserwuje sama siebie tym mniej wiem :p w przyszłym cyklu nic nie mierze, nic nie badam, w dupie to mam :p

[emoji23][emoji23][emoji23] ja zaczynam mieć podobne podejście [emoji23]

reklama
W sensie, że masz wysokie pH ? Może coś masz w diecie i Ci podnosi ? Ja przed ciążą z córką miałam ok 4 bo mierzył mi ginekolog, wtedy w takie rzeczy nie bawiłam się sama.
Niskie więc nie narzekam ;) Max 4.7 ale jakos mi sie wierzyc nie chce, ze nigdy nie wzrasta.. Nieraz mam wrazenie, ze pasek jest w ogole jeszcze jasniejszy od najnizszego PH ;)
Jak Wy mierzycie?

Do góry