reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa ja ekspertem nie jestem bo 4 cykl robię testy ale u mnie kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej a ten Twój chciałby chyba jeszcze być wyraźniejszym ;) Aczkolwiek za kilka godzin pewnie będzie pozytyw taki 100% :)

Alex jestem podobnego zdania i też ciężko było mi się pogodzić przy 2 ciąży, że to jednak nie dziewczynka.. Przestałam marudzić jak pojawiło się ryzyko poważnej choroby, nagle płeć stała się nieistotna. Dzisiaj jestem Mamą dwóch zdrowych chłopaków i samą siebie przekonałam, że trzeci też będzie cudowną nowiną :) Póki co 1dc i wszystko przed Nami ;)

reklama
Elenaa ja ekspertem nie jestem bo 4 cykl robię testy ale u mnie kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej a ten Twój chciałby chyba jeszcze być wyraźniejszym ;) Aczkolwiek za kilka godzin pewnie będzie pozytyw taki 100% :)

Alex jestem podobnego zdania i też ciężko było mi się pogodzić przy 2 ciąży, że to jednak nie dziewczynka.. Przestałam marudzić jak pojawiło się ryzyko poważnej choroby, nagle płeć stała się nieistotna. Dzisiaj jestem Mamą dwóch zdrowych chłopaków i samą siebie przekonałam, że trzeci też będzie cudowną nowiną :) Póki co 1dc i wszystko przed Nami ;)
Haha powiem Ci że ja pierwszy raz mam takie mocne krechy :p

Bo te co twierdzą że pomogły szczęściu i zaplanowały płeć,według mnie poprostu miały szczęście i znalazły się w "wymarzonych 50%".
Też wierzyłam w te "planowanie".Wszystko mi sprzyjało księżyc,kalendarz chiński,cyganka która mi córkę ni stąd ni z owąd wywróżyła.Piłam codziennie kefir,sok 100%żurawiny,magne b6,lactacyd ph3,5.Starania 9 i 11dc (owulacja 14dc).Tak bardzo w to wszystko wierzyłam,że jak dowiełam się,że bedzie 3 syn doznałam dużego rozczarowania,które trwa do teraz.Teraz myślę,że może gdybym tak nie cudowała i nie skupiała się na płci może miałabym więcej szczęścia. Życzę wszystkim powodzenia, ale ja w planowanie nie wierzę wogóle.
Kochana 11 dzień cyklu przy owu 14 to strasznie mały odstęp... Męskie plemniki spokojnie dożyją 3 dni

Elenaa mój sierpniowy pozytyw

Załączniki

• 20190802_192636(1).jpg
    20190802_192636(1).jpg
    365,1 KB · Wyświetleń: 72
Sabrina 5 dni to 120godzin a średnio żyją 72 więc nie szastałabym powiedzeniem , że 3 dni to mały odstęp ;) Pewnie, że herosi dożywają 5 dni no ale.. Powodzenia :)
I na tym wątku można przeczytać, że więcej niż 3 dni to idealny moment na syna haha

Choć moja teoria nadal najbliższa jest ruletce :D

Ciężko uwierzyć żeby męski plemnik ogólnie bardzo słaby na skoki pH i długowieczność przeżył 5 dni. ... Raczej będzie czekał na jajko z hromosomem x . A do takich teorii typu że dziewczyna zaszła 6 dni przed owu z y. Odnoszę się tak że pewnie miała dwie owu w cyklu i była tego nie świadoma albo bardzo krótki cykl

W moim otoczeniu akurat Ci co mają chłopców, mają ich z okolicy owulacji, bo to są dziewczyny, które typowo planowały ciąże i starały się raczej tylko w okolicach owulacji, natomiast znajome które zaliczyły tzw wpadkę, mają córki, bo starania były dużo przed owulacją i były pewne, że nie zaskoczy. Ja i moja przyjaciółka mamy córki z odstępu 4 dni przed owulacją, moja siostra ma córkę z odstępu 5 dni od owulacji. Może jest to przypadek, a może jednak nie.

reklama
Megi dokładnie też mam przynajmiej 4 znajome w tym szwagierke które mają córki 5-6 dni przed owu ☺️ ale fakt długo na nie czekały. Szwagierka Z 10 dnia cyklu znajome 7-8 dzień cyklu

Do góry