reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny widzę że rozpoznajecie z usg płeć. Może u mnie sprawdzicie. Usg robione w 13tc. Kolejne usg 10 lipca. Ważne żeby było zdrowe. Ale ciekawość zżera :)
1561193320843.jpeg

@Grabcia123 nic się nie martw, będzie dobrze. Według mnie cesarka to, jeszcze większe poświęcenie bo zostaje blizna. Choć ta blizna u mnie wygląda jak uśmiech i dla mnie jest to, najpięknieszy „ tatuaż ” macierzyństwa ;)

@martoosia04 w którym tyg już jesteś? Przypomniałaś mi mnie ;) od 30 tyg miałam leżeć. W 33 tyg mała ważyła ok 2 kg, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona 1,5 cm, spinanie się brzucha. Nikt nie dawał mi szans na dotrwanie do porudu. 38 tydz - waga 2900, rozwarcie na 2,5 cm. Urodziłam w 42 tyg, a mała nagle z okruszka zrobiła się dużym bobasem - 3800kg
Wiesz dla mnie to porod i to poród wazne zeby dzidzia byla zdrowa ;) ale chciałam chociaż sprobowac

Ja to robię wszystko żeby cc mieć właśnie. Mój lekarz powiedział że w razie co da mi namiar na lekarza co wystawi odpowiedni kwit, bo wg niego po cc każda ciąża powinna tak się kończyć ze względu na możliwe komplikacje. Na fajnego lekarza trafilam [emoji848]

@Grabcia123 nic się nie martw, będzie dobrze. Według mnie cesarka to, jeszcze większe poświęcenie bo zostaje blizna. Choć ta blizna u mnie wygląda jak uśmiech i dla mnie jest to, najpięknieszy „ tatuaż ” macierzyństwa [emoji6]

@martoosia04 w którym tyg już jesteś? Przypomniałaś mi mnie [emoji6] od 30 tyg miałam leżeć. W 33 tyg mała ważyła ok 2 kg, rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona 1,5 cm, spinanie się brzucha. Nikt nie dawał mi szans na dotrwanie do porudu. 38 tydz - waga 2900, rozwarcie na 2,5 cm. Urodziłam w 42 tyg, a mała nagle z okruszka zrobiła się dużym bobasem - 3800kg

Dziś 30+2 - wizyta wczoraj, czyli 30+1. We wt mamy usg 3 trymestru i juz jestem ciekawa tej naszej królewny [emoji173]️ zabieram mamę by miała niespodziankę.

Ostatnia edycja:
@martoosia04 ale zleciała ta, Twoja ciąża :)

@Jivka dokładnie mój lekarz twierdzi to, samo, także nie boje się porodu w przyszłości, pójdę na termin. Imię już wybrane ? :)

@Grabcia123 każda z nas jest inna, każda z nas przechodzi wszystko inaczej i pewnie inny rodzaj bólu. Masuj brzuch, to podobno przyspiesza poród. Ja pewnie gdybym nie miała możliwości na cesarkę, to prawdopodobnie nie zdecydowałabym się na 2 dziecko.

@martoosia04 ale zleciała ta, Twoja ciąża :)

@Jivka dokładnie mój lekarz twierdzi to, samo, także nie boje się porodu w przyszłości, pójdę na termin. Imię już wybrane ? :)

@Grabcia123 każda z nas jest inna, każda z nas przechodzi wszystko inaczej i pewnie inny rodzaj bólu. Masuj brzuch, to podobno przyspiesza poród. Ja pewnie gdybym nie miała możliwości na cesarkę, to prawdopodobnie nie zdecydowałabym się na 2 dziecko.
Na chwilę obecną stoi na Łucja [emoji4] I raczej się nie zmieni bo córka wybrała i nie ma dyskusji. Chyba że jej coś wyrośnie [emoji1787]
Póki co nic nie kupuję czekam do potwierdzenia [emoji4]

reklama
@milla1982 Hej ! Dzięki, że pytasz :) taaak żyję, właściwie to, odżyłam bo dziś wróciliśmy z urlopu. Starałam się podczytywać, ale z internetem było słabo, a jak się ma plaże, palmy i drinki, to jakoś do „internetów ” nie specjalnie ciągnie :) a Ty jak się masz
@Jivka gratuluję córeczki ! Będziesz miała w domu przyjaciółki - siostry ;)

Niestety niku nie pamiętam, ale ktoś pisał coś o hormonach. Tak to, one najprawdopodobniej mają największy wpływ, i to nie chodzi tu np tylko o podwyższony lub obniżony testosteron, ale o zachodzące procesy w organizmie, na które „ od tak ” nie da się wpłynąć.

Jeśli coś przegapiłam to, proszę mi wybaczyć :) mam nadzieje, że u Wszytkich jest ok :) nadal trzymam kciuki za spełnianie marzeń i za szybkie porody ;) pozdrawiam !

Moje zdrowie średnio. Biorę leki,ale pewnie troszkę to potrwa :(

Do góry