reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

też pominęłam 50, nic nie mam, mam 56 i zastanawiam się czy też zabrać 62, bo syn wskoczył od razu w 62, ale on ważył prawie 4.5 kg i miał 59 cm, dziewczynki są generalnie mniejsze a moja utrzymuje się w połowie stawki na siatce, więc chyba raczej nie możliwe żeby okazało się, że jest duża.
Ni mogę się doczekać :)

reklama
też pominęłam 50, nic nie mam, mam 56 i zastanawiam się czy też zabrać 62, bo syn wskoczył od razu w 62, ale on ważył prawie 4.5 kg i miał 59 cm, dziewczynki są generalnie mniejsze a moja utrzymuje się w połowie stawki na siatce, więc chyba raczej nie możliwe żeby okazało się, że jest duża.
Ni mogę się doczekać :)

Nasza ostatnio na wizycie (dwa tyg temu) była w 43 centylu wiec tez nie jest jakaś ogromna. Zawsze wychodziła mniejsza. Ja chyba wezme na wszelki wypadek ten jeden pajacyk 50 co mam. Ale ostatecznie zobaczę jak wyjdzie w pomiarach tuż przed porodem. Moze teraz byc drobna a zaś przykoksować [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Witajcie dziewczyny!..I chlopaku[emoji6]
Jakiś czas temu byłam tu przez chwilę, ..z poranionym sercem, empirycznym doświadczeniem..I pewnie jeszcze z większym pragnieniemna na spełnienie
.. ale cały czas was podczytuje
Trochę cicho się tu zrobiło więc wrzucę jakaś literaturę do doedukowania się [emoji6]
Kurczę skoplikowanosc procesu nieco przytłacza..zupełnie jak wielkość kosmosu
..ale sądzę, że że działaniami zewnętrznymi moybysmy wpływać na ta którego plemnika "wybierze"komorka jajowa..
A wiecie co jest najgorsze, że napewno jest osoba na świecie, które zna odpowiedź na to pytanie[emoji848]

Tak jak Megi_Meg pisała o hormonach..tez uważam, że może być coś na rzeczy, jak również ph no i odstęp, ale z tym to bardziej indywidualna sprawa..
Zrobiłam, sobie nawet badania hormonalne, wiem że testosteron nie jest za wysoki ok 13 na 48 normy..[emoji848]ale trudno mi co kolwiek o tych wynikach powiedzieć, bo nie mam z czym porównać [emoji53]wcześniej nie robiłam tych badań
A co z pozostałymi hormonami , które powinny być wyższe na dziewczynkę?
Te suplementy saw palmetto i licore właśnie te hormony podwyzszaja?
..A jeszcze czytałam taki artykuł że licore nie może być w sposób ciągły zażywanie dłużej niż 2 tygodnie, bo może powodować nadciśnienie..No i przy nadciśnieniu nie powinno się go stosować..ja nie mam, mąż też raczej nie, ale to niepokojące [emoji848]Martoosia nie obawiałam się tego?

Tak jak Megi_Meg pisała o hormonach..tez uważam, że może być coś na rzeczy, jak również ph no i odstęp, ale z tym to bardziej indywidualna sprawa..
Zrobiłam, sobie nawet badania hormonalne, wiem że testosteron nie jest za wysoki ok 13 na 48 normy..[emoji848]ale trudno mi co kolwiek o tych wynikach powiedzieć, bo nie mam z czym porównać [emoji53]wcześniej nie robiłam tych badań
A co z pozostałymi hormonami , które powinny być wyższe na dziewczynkę?
Te suplementy saw palmetto i licore właśnie te hormony podwyzszaja?
..A jeszcze czytałam taki artykuł że licore nie może być w sposób ciągły zażywanie dłużej niż 2 tygodnie, bo może powodować nadciśnienie..No i przy nadciśnieniu nie powinno się go stosować..ja nie mam, mąż też raczej nie, ale to niepokojące [emoji848]Martoosia nie obawiałam się tego?

Ja brałam LR tylko od @ do owu - wiec beda jakies 2 tyg potem pauza po płodnych az do kolejnej @. Nie brałam ciagle.

Tu jest fragment z opisu suplementu licore
".. Niestety mając wiele zalet ta roślina cechuje się jedną właściwością, która jest bardzo poważnym przeciwwskazaniem dla niektórych chorych, a mianowicie powiększa ona ciśnienie tętnicze. Oprócz tego klinicyści powinni pamiętać, że działając jako kortykosteryd usuwa z organizmu potas, więc zażywanie lukrecji można zaczynać dopiero po konsultacji u lekarza, szczególnie dotyczy to ludzi stosujących środki moczopędne. "
I w sumie tu piszą o działaniu przeciw zapalnym ,wykrztysnym i i korzystnym na układ pokarmowy..o hormonach nic[emoji848]
..nie no jest " korzystnie wpływa na układ hormonalny, .." i "Lukrecja wywiera słaby efekt estrogenopodobny (np powstrzymuje skurcze / zapobiega poronieniom), więc nie powinno się zażywać jej kobietom w ciąży bez konsultacji z lekarzem. W sumie dodatnie cechy preparatu są najskuteczniejsze wtedy, gdy kuracja trwa nie więcej niż 2-3 tygodnie. Stosowanie lukrecji w ciągu dłuższego czasu i w większych dawkach potrzebuje kontroli lekarza"
Hmm

reklama
Do góry