reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja nadal nie mogę uwierzyć w moje szczęście mimo, że dwóch lekarzy potwierdziło, że to kobietka i mam też z badania genetycznego papier plus przez przejścia ciążowe jeszcze nic nie kupiłam, ale już po następnej wizycie muszę zacząć się i ja wyżywać :)

Ja dziś kupiłam poduszeczkę do wózka i ochraniacz do łóżeczka:
IMG_4257.JPG

reklama
Gdybym ja się dowiedziała podczas USG, że pod sercem nosze syna, to chyba uwierzyłabym dopiero po porodzie, a po porodzie kazałabym się szczypać czy to, czasem nie sen :)

Gdybym ja się dowiedziała podczas USG, że pod sercem nosze syna, to chyba uwierzyłabym dopiero po porodzie, a po porodzie kazałabym się szczypać czy to, czasem nie sen :)

Ja przed połówkowym badaniem widziałam dowody, że bedzie dziewczynka juz chyba miesiąc czy półtora wcześniej, ale nie mogłam uwierzyć. Dopiero jak lekarka powiedziała: „Ewidentnie dziewczynka, proszę, pięknie pokazuje wargi sromowe” to dopiero do mnie dotarło. [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja przed połówkowym badaniem widziałam dowody, że bedzie dziewczynka juz chyba miesiąc czy półtora wcześniej, ale nie mogłam uwierzyć. Dopiero jak lekarka powiedziała: „Ewidentnie dziewczynka, proszę, pięknie pokazuje wargi sromowe” to dopiero do mnie dotarło. [emoji23][emoji23][emoji23]

Gdyby lekarz mi pokazał na USG siurka, to chyba wmawiałabym sobie do samego porodu, że to pępowina [emoji23][emoji23]

Generalnie dałam sobie z tym spokój, jednak zaczęłam jeść produkty z dużą ilością magnezu, sam magnez, czekoladę, pić colę, jeść strączki, odstawiłam pomidory, suplementowałam żurawinę i witaminę C na zakwaszenie, stosunki zaraz po okresie, często ale ze zależało mi na lipcu po owulacji nie skończyliśmy na dobitkę:p
Jednak u mnie to raczej coś z organizem było, tzn z synem okres regularny, śluzu płodnego bardzo dużo a teraz był okres gorszy, skąpy, cykle mniej regularne i jakiś kiepski śluz a któraś z kobietek tu mówiła, że taki sprzyja dziewczynkom

@rena-chan Najważniejsze, że się udało :) ja też przed ciążą brałam dużo magnezu i ze śluzem rownież miałam problem.
Witamina C po mimo tego, że jest kwaśna to, nie zakwasza organizmu, po spożyciu zachodzi momentalnie reakcja i ma odczyn neutralny, czyli zachowuje równowagę kwasowo - zasadową.

@Jivka trzymam kciuki i czekam niecierpliwe. Dawaj jutro znać :)

@martoosia04 po mimo tego, że każdego odcienia różu mam serdeczne dość [emoji23][emoji23] to przyznam, że piękną wyprawkę robisz, taka w moim stylu [emoji4]

Niby chcę dać sobie upust w tym różu i kwiatkach itp. ale z drugiej strony szukam takiego balansu by nie przesadzić [emoji23] wiesz różowa lala w różowych elementach.... [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry