reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dbam jak moge najlepiej ;)No maz prowadzi wlasna dzialalnosc plus teraz tescia dodatkowo tez o ile z nasza by dal rade zrobic urlop to z teścia nie bardzo...wiadomo ze w miarę możliwości będzie pomagal ale tez nie moge wymagac zeby wszystko rzucil

Mam do was troche krepujace pytanie...cale zycie mialam problem z wyproznianiem a teraz od kilku dni prakrycznie codziennie lub 2x dziennie...myslicie ze to normalne?? Przed pierwszym porodem organizm mi sie oczyścil zwykla biegunka ale w 37tc...a teraz sama nie wiem..moze to objaw wstawiania glowki??
Na "oczyszczanie" przed porodem chyba troszkę za wcześnie. Ją typową biegunkę przedporodowa miałam w dniu porodu więc nie pomogę.
Może zmienilas dietę,więcej owoców czy coś.
I pamiętaj że tu nie ma trudnych pytań;)

Zdjęcia,zdjęciami ...a lekarz coś mówił?
Jak dzidzia? Rozumiem że wszystkie parametry ok?
Wszystko w normie, trochę mnie martwi trisomia 21 bo wyszło wyższe prawdopodobieństwo niz pół roku temu (1:2738) ale jestem dobrej myśli [emoji106]
Ten lekarz nie strzela na prenatalnych [emoji3525]

Jejku, jak wy wszystkie juz daleko [emoji33] wasze ciąże uciekają szybciutko! U nas jutro 25+0 dopiero [emoji849] czasem mi się wydaje, że wieczność jeszcze do końca.
Mam podobne odczucia, nie mogę się doczekać kiedy wreszcie ją uściskam, trwa to wieczność..... u mnie przez te przejścia do połowy ciąży, ciągle się boję......

Dzieki kochana ;-*
Wlasnie na oczyszczanie za wczesnie...ale w srode wizyta bede wiedziec wszystko ;)
Na "oczyszczanie" przed porodem chyba troszkę za wcześnie. Ją typową biegunkę przedporodowa miałam w dniu porodu więc nie pomogę.
Może zmienilas dietę,więcej owoców czy coś.
I pamiętaj że tu nie ma trudnych pytań;)

Wszystko w normie, trochę mnie martwi trisomia 21 bo wyszło wyższe prawdopodobieństwo niz pół roku temu (1:2738) ale jestem dobrej myśli [emoji106]
Te "prawdopodobieństwa" to o kant d... Tylko straszą niepotrzebnie. Jak pomiary ok to maleństwo zdrowe.
Czekamy zatem na piątkowe info,może tam coś dojrzycie;)

wyższe bo jesteś starsza, liczą to z ryzyka podstawowego, który odpowiada wiekowi matki, skorygowane to wiek plus parametry wic normalne że im starsza mama tym wyższe a ryzyko bardzo małe, jest dobrze :)

reklama
Hej dziewczyny cos ostatnio nie moglam.wejsc na bb, a chcialam dac update :) , bylismy na usg , i dzidzia wazyla 1145gr, dluugie nogi takich nie widzialam jeszcze - no nie konczyly sie na tym usg hihi :), wszystko dobrze i na swoim miejscu uf no i na 100%i milion procent jest u nas synus! .

Powodzonka dziewczyny w staraniach ja juz chyba wyczerpalam moje proby staran u nas zadna metoda na corke nie zadziałała chyba tak musi byc ;)

A jak ciazowki sie czuja ?
Jak czytam takie posty,jak Twój,to się uśmiecham i myślę,że za jakiś czas i ja będę tak samo pisała :) Jedyne ,co próbuje zrobić,to nie trafić w sama owu,jak przy synach,ale pewnie na nic się to nie zda. A Twoja radość z trzeciego synka dodaje mi skrzydeł :)

Do góry