reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mi się tak marzy by ta moja córka to przy urodzeniu miała mnóstwo długich czarnych włosów [emoji23][emoji23] nie wiem dlaczego tak mi na tym zależy. Ale tak ją sobie wyobrażam. Małą lalunię w kwiecistym body i długimi czarnymi włoskami i taka kokardka [emoji23]

reklama
Mi się tak marzy by ta moja córka to przy urodzeniu miała mnóstwo długich czarnych włosów [emoji23][emoji23] nie wiem dlaczego tak mi na tym zależy. Ale tak ją sobie wyobrażam. Małą lalunię w kwiecistym body i długimi czarnymi włoskami i taka kokardka [emoji23]

Moja córka ku mojemu zdziwieniu miała czarną czuprynę [emoji6] położne mówiły, że ma najdłuższe włosy na oddziale. Dlatego chyba miałam całą ciąże okropną zgagę [emoji849] potem była prawie łysa, później blondynka, a teraz jej się robią czarne, ale mąż ma kruczo czarne włosy, więc geny. Zaskoczyły mnie oczy. Wszyscy mają brązowe i byłam pewna, że moje dziecko będzie miało brązowe oczy, a tu szok ! Są duże i SZARE ! Ale są piękne !

To moja córka, taka się urodziła z czarnymi , kilku centymetrowymi wlosami. Dziś kończy 5 miesięcy i grzywka sięga jej do noska i od miesiąca już nosi spinki.

Ja dziś kupiłam poduszeczkę do wózka i ochraniacz do łóżeczka:
Zobacz załącznik 973468
Wg najnowszych badań, nie powinno się używać ochraniacza do łóżeczka bo zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej i przypadkowego uduszenia się dziecka. Poczytaj. Ja w pierwszej i drugiej ciąży też używałam, ale w trzeciej, po tym co przeczytałam, już nie.

Wg najnowszych badań, nie powinno się używać ochraniacza do łóżeczka bo zwiększa ryzyko śmierci łóżeczkowej i przypadkowego uduszenia się dziecka. Poczytaj. Ja w pierwszej i drugiej ciąży też używałam, ale w trzeciej, po tym co przeczytałam, już nie.

Poważnie ? Nigdy o tym nie myślałam, córka miała całe łóżeczko w ochraniaczu, choć słabo się sprawdził. Teraz chciałbym kokon niemowlęcy.

Daj spokój! Ja w to nie wierze. Równie dobrze kosz Mojżesza moze zabić bo ścianki sa jeszcze bliżej. Kokony zabijają! Kocyki zabijają. Wszystko zabija!

Trochę luzu w tym macierzyństwie ;)

Daj spokój! Ja w to nie wierze. Równie dobrze kosz Mojżesza moze zabić bo ścianki sa jeszcze bliżej. Kokony zabijają! Kocyki zabijają. Wszystko zabija!

Trochę luzu w tym macierzyństwie ;)
Kosz nie może bo nie jest miękki. Powiedz to matkom które w taki sposób straciły dzieci....

Kosz nie może bo nie jest miękki. Powiedz to matkom które w taki sposób straciły dzieci....

A ochraniacz jest przywiązany do ścianek łóżeczka, sam nie położy się na dziecku jeśli jest prawidłowo przywiązany. ;)

Smierć łóżeczkowa to okropieństwo, ale nie dopatrujmy się jej teraz we wszystkim.

reklama
A ochraniacz jest przywiązany do ścianek łóżeczka, sam nie położy się na dziecku jeśli jest prawidłowo przywiązany. ;)

Smierć łóżeczkowa to okropieństwo, ale nie dopatrujmy się jej teraz we wszystkim.
To dziecko, kiedy zaczyna się przekręcać może wpasować twarz w ochraniacz. Zresztą nasza dyskusja jest bezprzedmiotowa. Potwierdzają to badania i statystyki. A nasza rola i obowiązek to dbać o zdrowie i bezpieczeństwo naszych dzieci.

Do góry