reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
No wlasnie dlatego ja cały czas się waham
Hmmm...czekasz na jakieś naukowe odkrycie ? Ja już nie mam czasu :(
Czytałam o baby Comp, który kompletnie wywraca do góry nogami dotychczasową wiedzę w tej materii i podobno ma 80 % skuteczności -wg producenta. Wśród użytkowników opinie są podzielone...macie jakiś feedback na forum

Czytałam o baby Comp, który kompletnie wywraca do góry nogami dotychczasową wiedzę w tej materii i podobno ma 80 % skuteczności -wg producenta. Wśród użytkowników opinie są podzielone...macie jakiś feedback na forum

Metoda BDM tez ma niby 80% czy nawet wiecej skuteczności a jednak ostatnio duzo failsów.

Nasz rodzynek miś korzysta z małżonka z LCB.

Mamy podobne płciowo i wiekowo dzieciaki
Na odkrycie to nie ... trzy powody w swojej głowie
1. Mąż. Bo jemu dobrze jak jest i nie bardzo na więcej
2. Wiek mój . Mam 37 czy nie za dużo już?
3. Mam teraz 3. Czy jak bedzie 4 i to dziewczynka to wiecznie pretensje że było dobrze z 3(?) . Nie ukrywajmy już teraz dużo wyrzeczeń i jest co robić. Wiem ze jak bredzi 4 chłopak to inaczej Bede patrzeć tzn nie b3da t3ka.rozzalona
no tak działa.cholerny mózg.
No i dlatego muszę.to przemyśleć i nie spieszyy mi si3.

No właśnie, każda metoda jest inna i każda daje ok 80% skuteczności. Najlepiej zaufać sobie i wiedzieć, co ewentualnie mogłoby pomóc.
@jaanu77 ja specjalistą nie jestem. Mam jedną córkę, na pewno sprzed owulacji. Teraz przy staraniach o drugie dziecko, planuję zrobić to, odwrotnie. A co z tego wyjdzie, to nie mam pojęcia. Ale będę wiedziała, że mam dziecko sprzed owulacji i z owulacji.

Po roku , jak Bóg da - będzie cesarka
Ale tym razem chcę być dobrze przygotowana. Po porodzie nie będę miała czasu na nic, więc plan muszę opracować teraz :)
Która to Twoja cesarka bedzie? U mnie 4 to juz na pewno bedzie ostatnie o ile będzie więc podziwiam ze jeszcze 5 w planach.

Ogólnie myślę, że pod każdą kobietę jest zupełnie inna metoda. Moje 2 koleżanki mają synów z codziennego sexu, na dodatek sprzed owulacji. A ja z podobnego przepisu mam córkę. Więc staram się obrać metodę, która będzie bardziej pod mój organizm. Na pewno nic nie zrobię pochopnie.

reklama
Ja myślę że jeżeli chce się starać o konkretną płacić trzeba się dokładnie wczytać w metody uzyskania w każdej możliwej metodzie. no i niestety obserwacja swojego organizmu też tutaj dużo daje. 

Do góry