reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hey. Ile maksymalnie może mieć cc?

Mi się przyśnil malutki chlopczyk Ignaś . Spodobało mi się
Teoretycznie mowia o 3...moj lekarz mowi ze zaleca sie max 3 ale zależy od tego jak sie ktoś goi bo jedna kobieta po 1 cc będzie miala masakre w srodku i problem kuz przy 2 ciąży a inna przy 5 będzie bezproblemowa..sam mowil ze ostatnio robil 5cc i kobieta w srodku miala niewielkie zrosty i żadnych innych powiklan...ale jest zwolenikiem sn

Aaa o tym mowa, mi lekarz powiedział, że zawsze mogą być cesarki o ile dobrze jest wygojona blizna, a więc minimum rok musi minąć. Choć ja zrosty już miałam po 3 mies, ale to nie jest przeszkoda. Ogólnie mój lekarz do niczego nie namawia, twierdzi, że gdyby był kobietą, to nie zdecydowałby się na naturalny poród. A jeśli ktoś już miał cesarkę, to zdecydowanie doradza kolejną cesarke bo jest bezpieczniejsza. Ale jak widać, każdy lekarz ma swoją teorie.

Aaa o tym mowa, mi lekarz powiedział, że zawsze mogą być cesarki o ile dobrze jest wygojona blizna, a więc minimum rok musi minąć. Choć ja zrosty już miałam po 3 mies, ale to nie jest przeszkoda. Ogólnie mój lekarz do niczego nie namawia, twierdzi, że gdyby był kobietą, to nie zdecydowałby się na naturalny poród. A jeśli ktoś już miał cesarkę, to zdecydowanie doradza kolejną cesarke bo jest bezpieczniejsza. Ale jak widać, każdy lekarz ma swoją teorie.
Moj oceniajac macice jeszcze przed ciążą stwierdził że szkoda znow ciac bo w środku pieknie zagojona żadnych zrostow ani nic..

Dlatego myślę, że warto zaufać swojemu lekarzowi i przede wszytkim wiedzieć czego się chce :)
Dokladnie ;) tylko z tym zaufaniem do lekarzy różnie jest..ja zdecydowalam się teraz spróbować sn ale może się zdarzyć tak ze mój gin nie bedzie mogl dojechać i wiem ze wtedy moja pewnosc i chęć sn skończy się cc

Mi po cc kazali naturalnie rodzic

Ja mam traumę po tych mdlosciach w drugiej ciąży :D Oby Cię ominely.
Ciekawe kto tam u Ciebie mieszka.
Ja każdą ciążę przechodzę identycznie [emoji4]
A najlepsze że dzisiaj śniły mi się prenatalne i lekarz na 100% był przekonany że dziewczynka [emoji1787]

reklama
@Jivka haha, jak ja byłam w ciąży, to śniło mi się, że mój mąż urodził córkę i 2 dniu później dowiedziałam się, że pod sercem noszę dziewczynkę.

@cytrusowa85 nikt nic nie powinien Ci kazać, bo po cesarce masz swoje prawa.

@Grabcia123 najważniejsze, że masz chęci, ale jeśli skończy się cesarką to, nie obwiniaj się tylko pękaj z dumy, że donosiłaś ciążę i urodziłaś nie ważne którą drogą :)

Do góry