reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moja siostra rodziła pod koniec lipca i zanim urodziła, to strasznie była opuchnięta od upałów, a zanim doszła do siebie, to zaczynał się wrzesień, czyli pora już jesienna. No nic, zobaczymy, każda z nas ma na pewno inne zdanie i doświadczenie w tej kwestii, ja sobie wstępnie tak planuje i mam nadzieje, że mi się uda.

reklama
Trzymam za Ciebie kciuki. Ja będę szczęśliwa nawet jeśli się okaże że jestem w ciąży w grudniu. Najważniejsze by ciaza przebiegła bez problemów i dziecko urodziło się zdrowe.

Tak ale u mnie się @ spóźnia 6 miesiąc z rzędu więc poczekam do soboty jeśli nie dostane@ to zatestuje w niedziele z samego rana. W poprzednim cyklu mi się spóźnił 4 dni więc czekam teraz do środy Może się pojawi w 34 dc. Nie ma co się spieszyć z testem bo potem będzie rozczarowanie

Tak ale u mnie się @ spóźnia 6 miesiąc z rzędu więc poczekam do soboty jeśli nie dostane@ to zatestuje w niedziele z samego rana. W poprzednim cyklu mi się spóźnił 4 dni więc czekam teraz do środy Może się pojawi w 34 dc. Nie ma co się spieszyć z testem bo potem będzie rozczarowanie

Masz rację, w takim razie trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła i czekam na wieści :)

reklama
To jeszcze wcześnie. Malutka ma czas jeszcze by posiedzieć w ciepełku u mamy.
Martusia zobaczymy jaka ty bedziesz cierpliwa w połowie sierpnia [emoji12]
Wiem że ma czas, dlatego nie mam ogromnego parcia. Czekam cierpliwie. Tylko marzy mi się żeby nie było konieczności jechać na wywołanie bo wtedy to dużo godzin w szpitalu a wolałabym nie zostawiać bez taty chłopców na wiele godzin. Ostatnio jak rodziłam drugiego synka to byłam w szpitalu z mężem od 8 rano a mąż wrócił do synka o 2 w nocy więc mały miał wtedy trochę traume. Nie chce żeby teraz było podobnie z tym mlodszym. Wiesz my ty żyjemy sami, bez dziadków i rodziny. Mamy bliskich sąsiadów którzy służą pomocą o każdy porze dnia i nocy i zostaną ż nimi ile będzie trzeba, ale przy wielogodzinnym rozstaniu może być ciężko takiemu dziecku które nigdy na noc się nie rozstaje z rodzicami. W w sumie tylko to mi leży na sercu myśląc o rozpoczęciu akcji, a im bliżej terminu to ta wizja wywołania jest bardziej realna.

Do góry