reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Julkova a pamiętasz może z którego dnia cyklu masz syna i teraz córkę ? ja staram się obrać plan i mam nadzieje, że wypali, bo to będzie moja druga, a zarazem ostatnia ciąża. Choć czasami zaczytam tęsknić nie za konkretną płcią, a za ciążą, dla mnie ciąża, to piękny stan.

@cytrusowa85 trzymam kciuki za Ciebie, a jeszcze bardziej za to, żebyś zapoczątkowała niebieską falę ciąż :)

reklama
@Julkova a pamiętasz może z którego dnia cyklu masz syna i teraz córkę ? ja staram się obrać plan i mam nadzieje, że wypali, bo to będzie moja druga, a zarazem ostatnia ciąża. Choć czasami zaczytam tęsknić nie za konkretną płcią, a za ciążą, dla mnie ciąża, to piękny stan.

@cytrusowa85 trzymam kciuki za Ciebie, a jeszcze bardziej za to, żebyś zapoczątkowała niebieską falę ciąż :)
Mowisz? Jak pojdzie na niebiesko to razy trzy! Chodź ja obstawiam że Ty zaczniesz

@cytrusowa85 że niby ja zacznę ? haha jak "ujarzmię" męża, to może. Córka coraz częściej mówi o "blaciszku", mąż ma do niej słabość, więc może weźmie mnie w obroty :-D liczę, że do sierpnia się wyrobię.

Choć wydaje mi się, że pierwszy starania tu zacznie @mis0890, LCB pokaże mu niebieskie światełko i myślę, że długo czekać nie będzie :) @mis0890 liczymy na Was :D
Z tym niebieskim światłem to zobaczymy, bo póki co lcb wyłącznie notuje pomiary bez jakichkolwiek wskazań na daną płeć. Jeśli przyjdzie ten miesiąc a on dalej będzie bez prognoz - coraz bardziej jesteśmy skłonni zadziałać raz a porządnie, zaraz po szczycie owu (16 lub 17 dc). Czytam Wasze wpisy i myślę, że faktem jest to, że nasze marzenia, oczekiwania i pragnienia odnośnie tego, czy syn czy córka - kreują się już od najmłodszych lat życia. Sam odkąd już pamiętam zawsze, kiedy myślałem o zakładaniu rodziny - niezmiennie był w niej m.in. mały synek ;) pięknie jest marzyć, ale jeszcze piękniej jest spełniać marzenia

@mis0890 LCB pewnie potrzebuje tyle czasu na poznanie kobiety, ile kobieta sama potrzebuje czasu na poznanie siebie. Ja od ponad pół roku próbuje wyczuć moment owulacji i marnie mi to idzie, a jak już wiem, że faktycznie jest, to apka pokazuje zupełnie coś innego. A kiedy planujecie zacząć ?

@Megi_Meg powiem tak, w naszym przypadku "zrobienie" i syna i córki przeczy wielu sposobom na ich poczęcie akurat. Syn poczęty w miesiącu miodowym, duuuuzo używek w sensie fajki i alko, fastfoody. Oboje dużo stresu przed ślubem, dodatkowo mąż bardzo dużo na rowerze jeździł. I seks był non stop także nic z rzeczy typu 'działamy w owu' :)
Z córką tylko to że w pozycji klasycznej. Ale za to wiem że w dzień owu i dzień przed seksy ;) orgazmy przy obu poczęciach.
Chyba nie jesteśmy dobrym przykładem na potwierdzenie co niektórych sposobów planowania :D na moje to u nas w obydwu przypadkach to czysty chybił trafił ;)

reklama
Do góry