reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Na 4 dni przed owu będziemy jednorazowo celować, a jak to wyjdzie w praktyce... ;) czekają czekają, niemalże codziennie na nie patrzę

Mąż poszedł z córką na basen, więc kilka godzin należy do mnie :) i tak sobie czytam, czytam i wyczytałam, że płeć dziecka także zależy od poziomu glukozy we krwi kobiety. U kobiety, u których stężenie cukru spada przed stosunkiem, częściej rodzą córki. Natomiast u kobiet, u których poziom glukozy nie zmienia się, częściej rodzą synów. Więc kobiety, które chcą mieć synów, powinny zrezygnować ze słodyczy, soków, owoców i potraw mącznych, bo po nich następuje gwałtowny spadek stężenia cukru we krwi. Powinny za to wzbogacić dietę o czerwone mięso. Zdaniem ekspertów stały poziom glukozy świadczy o zdrowym odżywianiu się kobiety. Kiedy bowiem przyszła mama głoduje, jest niedożywiona, zmęczona, nie wysypia się albo zjada mało wartościowe produkty, jej organizm jest w złej kondycji. Nie będzie zatem w stanie donosić ciąży z chłopcem, który ma większe wymagania niż dziewczynka.

Odważnie - nie wiem czy szłabym na syna przed owu.
Sugeruję się wyłącznie badaniami i opiniami. Ostatnio zadałem pytanie na blogu lcb - użytkowniczka odpowiedziała, że raz prognozowany syn był synem, potem z prognozowanej córki był syn (czyli starania zgodnie z lcb musiały być bliżej owu), potem wpadli i wreszcie córka ;)
Mała poprawka bo z Ż właśnie rozmawiałem. Staranka o syna będą 1-2 dni przed owu bo wtedy lcb prognozuje chłopca, w owu chłopca i dziewczynkę, po owu dziewczynkę. Zaczęła się interesować bo dołączyła do grupy lcb :) czyli tym samym prostuje swoje wcześniejsze mądrości ;)

Ostatnia edycja:
Ja mam w brzuchu dziewczynkę z przed owu,z 10dc a owu się akurat w tym cyklu przesunela z 14 na 12dc.
Skoro zalozyliscie tym razem srarania z lcb to tego się trzymajcie;) Ja zaciskam kciuki i życzę niebieskiego powodzenia.

Ja bym chyba z tym probowaniem poczekala aż organizm i cykle Twojej Ż ustabolizuja się po porodzie. Sam widzisz że są jakieś przesunięcia i tego stanu nawet komputerek nie jest wladny przewidzieć. Teraz to jeszcze troszkę ruletka.

reklama
Do góry