reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beti niestety jestem w pracy i nie mam jak odespać (musiałam wstać o 5:00) ale z wielką chęcią bym poodpoczywała w domu z Kacperkiem :tak:
a za Ciebie trzymam kciuki!!!! oby sie udało :tak:
możesz mi wyjaśnić na czym polega ten monitoring?

reklama
Wiedziałam , że to przeze mnie...
...no wtłuke...

Dziewczyny ..tak nie moze byc ...ja sie naprawde ciesze jak sie wam wszystkim udaje i nie moze tak byc ze macie opory pisac o swoim szczęsciu...jak tak będzie to ja przestane pisac bo bedzie mi głupio wam tu psuć nastroje ...a nie chce stad iść....

poza tym umówiłam sie z Beti ze zrobie wszystko co w mej mocy i dostane @ jak najszybciej i ja dogonie i nie dam sie będe walczyc

no.....

Paula monitoring to usg w okolicach dni płodnych które pokazuje jak rosnie pecherzyk i kiedy peka i wtedy wiadomo kiedy owulka i kiedy sie strac :)

robi sie z 3 w cyklu żeby wszystko było jasne ....

Beti hihihih ja kruszynka z moimi 179 cm wzrostu? Hihi :-D;-) a przez zimę i siedzenie w domu t i ówdzie słoninki przybyło :tak::baffled::-D
A u Ciebie super wieści, żeby się udało! :tak::-)

Paula ja bym Ci bardzo radziła zacząć stosować chociaż testy, lub pójść na monitoring, bo możesz wtedy znacznie skrócić staranka! Ja mam cykle średnio 26-dniowe, przez 5 cykli stosowałam testy owu i wtedy wiedziałam kiedy mniej więcej mam owulkę, a wyniki testów owu wcale nie pokrywały mi się z moimi obserwacjami. Śluzu płodnego np. w oógle u siebie nie zauważałam. Więc poszłam na monitoring, czyli usg przezpochwowe, gdzie lekarz ocenia wielkość pęcherzyka, kiedy może pęknąć i kiedy prawdopodobnie będzie owulacja. Ja byłam 3 razy na takim usg. 10go dnia cyklu- pęcherzyk miał 22 mm (to już i tak dużo), 12go - 25 mm i wtedy ginek powiedział że lada moment owulka. a 14go dnia cyklu już nie było pęcherzyka i był po nim płyn, czyli że pękł i do owulacji doszło. A przytulaliśmy się już od 10go dnia codziennie przez kilka dni :-)
Tak więc owu była wcześniej niż przypuszczałam, wcześniej myślałam że mam koło 13go-14go dnia. Naprawdę warto zaufać specjaliście i już niedługo cieszyć się kruszynką :tak:

to może powiem tak, umówiłyśmy się z Anufifi ,że po wizytach damy sobie znać smskiem co tam jakie wieści:-)napisałam jako pierwsza, Aniula odpisała, że jest jak jest, zrobiło mi się smutno bardzo, bo obiecałam, że będziemy razem
i to wcale nie tak, że psuć nastroje, kurczę ciężko tak napisać....my tu Ci bardzo kibicujemy kochana i mimo,że to forum i znamy się wirtualnie, ale to tak bardzo mocno się odbiera jak coś u którejś nie tak,zresztą same wiecie jak to jest
więc Aniula proszę mi się tu nie burzyć:-p:-p:-):-) bo ja wiem ,że za niedługo będziemy oby dwie odliczać czas od pierwszych ruchów do końca:-):-)

ja uparta jak osioł jestem ....łatwo mnie zdołowac ale szybko sie podnoszę ...
wiec musi sie w koncu udac...

wiecie ...nigdy tak nie czekałam na @ ja teraz ...ciagle chodzę do wc i sprawdzam ...ale na razie nawet nie pobolew
natomiast po tym leku mam hepipoptery w głowie...jak nawalona....

ale wiecie co:-)
jeśli to było po owulce i wg naszych tu doświadczeń to będzie trzecia dziewuszka jak nic:-):-):-)

Paula idź na monitoring u nas kosztuje ok 30zł, ale powiedzą Ci jak jajo rośnie ile ma i ile mniej wiecej do owulki:-)

Choć znamy się wirtualnie to wiemy o sobie i o swoich organizmach, o swoich uczuciach i przeżyciach więcej niż kto inny na żywo ;-) Ja np tylko jednej koleżance powiedziałam że się z M staramy o dzidzię, ale nawet wczoraj pytała czy robiłam już test, to chociaż trudno było się powstrzymac to powiedziałam że jeszcze nie :sorry: jak będę już po wizycie u ginka to wtedy jej powiem, ale i tak wiem że ona zachowa to w tajemnicy :tak:

reklama
A ja miałam dzisiaj całe mieszkanie posprzątać i klatkę :baffled: Może to za dużo jak na jeden dzień teraz...heh chyba sobie rozłożę na dziś i jutro ;-)

Do góry