reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U nas w 13tc stwierdzona dziewczyna ale na 70%, sam lekarz zaznaczył żeby też się za bardzo nie nastawiać bo maleństwo jest jeszcze za malutkie żeby to stwierdzić na 100%, więc też czekamy na potwierdzenie ;)
Mimo to coraz bardziej nastawiam się na dziołszkę ale mówię do brzucha Zuziek co by maluch nie dostał rozdwojenia jaźni jeśli okaże się chłopcem ;)

reklama
Tak. To moja druga ciąża. Mam już córeczkę ale zawsze chciałam mieć same córki.. Mówiłam sobie ze jak będzie chłopiec to też fajnie bo parka.. Do czasu aż mi to powiedziano..
Rozumiem Ciebie, dwie siostry to zawsze inna relacja niż siostra-brat. Dlatego ja się nie załamię jak będzie dziewczynka, ale wolałabym jednak tą parę. Tak 40/60 [emoji16]

Rozumiem Ciebie, dwie siostry to zawsze inna relacja niż siostra-brat. Dlatego ja się nie załamię jak będzie dziewczynka, ale wolałabym jednak tą parę. Tak 40/60 [emoji16]

No dokładnie, właśnie temu też chciałam dziewczynkę.. Bo sama mam brata z tą samą różnica co moje dzieci będą i nie dogadujemy się wgl..

reklama
Myślę, że nie ma co się sugerować, tym, że np. siostra z siostrą będą miały lepszy kontakt, a siostra z bratem już nie. Mój mąż ma brata, jest rok różnicy - kontakt zerowy. Jako dzieci byli blisko, od czasu wejścia w dojrzały wiek, wręcz zaczęli się nienawidzić. Ja z kolei mam starszą sioste o 7 lat i jesteśmy nierozłączne. Koleżanka ma brata i bez siebie żyć nie mogą. Wszytko zależy od charakteru na który nie mamy wpływu.

Do góry