reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aktualizacja stanu rzeczy dziewczyny...dostałem właśnie smsa od Ż, że temperaturka wzrosła + ból podbrzusza i zawroty głowy...gorąco mi się zrobiło...to pewnie z przemęczenia - westchnąłem :D
martoosia04 - z dużym prawdopodobieństwem ściągnęłaś swoim dzisiejszym pytaniem fluidy...ciekaw jestem jakiego koloru ;) no nic...dalej czekamy na okres ;)
Moje słowo na dziś:
Szczęśliwy jest ten mężczyzna,
który kocha swą kobietę i się do tego przed całym światem przyzna.
Szczęście faceta to jego zajefajna kobieta.
Spełniony gość to ten ktoś,
kto przytuli żonę i złapie ją za...ogonową kość,
utuli swą córeczkę, da buzi drugiej w usteczka,
albo będzie dumny jak paw z upragnionego syneczka.
;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pewnym momencie nawet zaczęłam mieć chyba to przeczucie, że jednak będzie to dziewczynka. Ale nie wiem na ile to przeczucie, a na ile pragnienie. [emoji33][emoji33][emoji33] czy to głupie?
To nie jest głupie, ja też miałam w którymś momencie takie przekonanie że córka, ale tylko raz to głośno powiedziałam do M jak on powiedział że na 100% będzie syn, odpowiedziałam ze wlasnie będzie córka, spytał skąd wiem, wiem i już. Sama do końca nie wierzyłam w to przeczucie. Wierzę w Twoj róż [emoji178][emoji178][emoji178][emoji178]

Ja od zawsze mówiłam, że będę miała syna, ale jak zobaczyłam 2 kreski na teście, to od razu wiedziałam, że to dziewczynka, potem aplikacja mi pokazała, że według starań będzie dziewczynka, przeczucie mi podpowiadało - dziewczynka, ale gdzieś tam miałam nadzieje na chłopca. Nadzieja okazała się matką głupich, przeczucie się nie myliło :) jest dziewczynka. Od dłuższego czasu myślę o drugim dziecku, ale jak ostatnio na półce w sklepie zobaczyłam test ciążowy i wyobraziłam sobie jak go robię, to zrobiło mi się słabo i duszno hehe więc chyba jeszcze nie jestem gotowa w 100% na dziecko nr 2.

Aktualizacja stanu rzeczy dziewczyny...dostałem właśnie smsa od Ż, że temperaturka wzrosła + ból podbrzusza i zawroty głowy...gorąco mi się zrobiło...to pewnie z przemęczenia - westchnąłem :D
martoosia04 - z dużym prawdopodobieństwem ściągnęłaś swoim dzisiejszym pytaniem fluidy...ciekaw jestem jakiego koloru ;) no nic...dalej czekamy na okres ;)
Moje słowo na dziś:
Szczęśliwy jest ten mężczyzna,
który kocha swą kobietę i się do tego przed całym światem przyzna.
Szczęście faceta to jego zajefajna kobieta.
Spełniony gość to ten ktoś,
kto przytuli żonę i złapie ją za...ogonową kość,
utuli swą córeczkę, da buzi drugiej w usteczka,
albo będzie dumny jak paw z upragnionego syneczka.
;)

Oddam każdy pyłek błękitu Wam [emoji170][emoji170][emoji170]

Mis bol podbrzusza też jest na malpe @@@@ znowu w ten sam miesiąc celowaliscie?
A tutaj na forum była mama co urodziła w styczniu i w grudniu znowu drugie dziecko. Zaszla.Jak pierwsze mialo 3 miesiace

@mis0890 liczę na to, że zapoczątkujesz niebieską fale tu na forum ;) u mnie wśród znajomych rodzą się teraz same dziewczynki.
Ja też na to liczę ;) miałem tego nie robić bo z racji doświadczenia przestałem w to wierzyć, ale nie mogłem się powstrzymać by nie sprawdzić....wszystkie kalendarze chińskie dają nadzieję na błękit :)
kindzia26a - nie celowaliśmy...umyślnie ;) wiem, że to może być objaw @. Czekamy, jak za 7 dni ciocia z USA nie przyleci to będzie to kolejny szalony i zarazem szczęśliwy rok w historii mojego/naszego życia

U mnie niestety przesądy i wróżby się nie sprawdziły, na dodatek ten kalendarz mi pokazuje, że niedługo w ogóle nie będę miała szans na syna, co według mnie jest chore, bo kobiety po 30 według niego nie powinny rodzić synów ;)
Podejście mojego męża do posiadania drugiego dziecka jest takie, że chciałby nieświadomie wpaść, bo jak będę mu kazała „ robić dziecko ” według kalendarzyka małżeńskiego to się całkiem zablokuje ;-) ;) a znając jego „ poukładane ” życie, wpadka raczej jest też niemożliwa :mad::biggrin2:

reklama
Do góry