reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Jivka co u Ciebie ? Kiedy testujesz ? :)

@mis0890 a kiedy Żona powinna dostać @ ?

Mi test pozytywny wyszedł jakies 5 dni po spodziewanej @, ale wtedy kreski były już takie mocne, że oczy chciały mi wybić. Natomiast kilka dni przed spodziewaną @ bolały mnie strasznie stawy, test był negatywny, myślałam, że grypa mnie bierze, a tu brała mnie, ale ciąża ;)

@Megi_Meg dziś 29dc więc pewnie na dniach o ile @ nie przyjdzie [emoji4] Ale mam dobre nastawieniw, wróciłam przedwczoraj z tygodniowego urlopu - baseny, opalanie, drinki z palemką więc wyjątkowo żadnych wkrętów nie mam[emoji16]

@Megi_Meg dziś 29dc więc pewnie na dniach o ile @ nie przyjdzie [emoji4] Ale mam dobre nastawieniw, wróciłam przedwczoraj z tygodniowego urlopu - baseny, opalanie, drinki z palemką więc wyjątkowo żadnych wkrętów nie mam[emoji16]

Wow zazdroszczę resetu ! Też przydałby mi się urlop, ale musze sobie jeszcze poczekać z pół roku, mąż przygotowuje się do ważnego przetargu i wszelki resety są wykluczone :crazy: Trzymam mocno kciuki, za zdrową ciąże i niebieską fasolkę ;) grunt, to dobre nastawienie, jak tylko coś się dowiesz - daj znać ;)

@Jivka co u Ciebie ? Kiedy testujesz ? :)

@mis0890 a kiedy Żona powinna dostać @ ?

Mi test pozytywny wyszedł jakies 5 dni po spodziewanej @, ale wtedy kreski były już takie mocne, że oczy chciały mi wybić. Natomiast kilka dni przed spodziewaną @ bolały mnie strasznie stawy, test był negatywny, myślałam, że grypa mnie bierze, a tu brała mnie, ale ciąża ;)
Prognozowana @ na 22 za tydzień. No zobaczymy...trochę smutno nam było wczoraj :)

@gorligorligor grunt że Ty z mężem macie pozytywne nastawienie na kolejne dziecko;)
Więc według mnie,w takiej sytuacji nie ma mowy o wpadce. A jak już to z takich "tuli wpadkowych" lubią być Dziewczynki,dbaj dużo takich przypadków. U mnie samej to dziecię które noszę jest z "bezpicznych dni".
@Grabcia123 trzymam kciuki za twoje zdrowie,oby ta ciąża była dla Ciebie łaskawa.
A plan na trzecie dziecko...decyzja należy do obojga Was. Myślę jednak że ta myśl,że bramka jeszcze nie zamknięta,że jest szansa na spełnienie marzeń dodaje skrzydeł;)
@mis0890 jeszcze jest szansa,czekajcie;)
@Jivka czekam na twoje dwie kreseczki:)

@Jivka ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży tak szalałam, że jak poszłam do ginekologa, to wstyd było mi się przyznać, a chciałam mieć pewność, że moje szaleństwo nie miało wpływu na dziecko, ale ginekolog mnie uspokoił i powiedział, że dopóki zarodek odżywia się ciałkiem żółtym, to szaleństwa nie mają na to wpływu, ale jak już wiem, że jestem w ciąży, to należałoby przystopować hehe :)

Ostatnia edycja:
@mis0890 skoro było Wam smutno to trzymam kciuki [emoji16]
@belle81 bardzo dziękuję! Mimo że sama się w tym miesiącu nie nastawiam i chyba nawet lepiej gdyby ciąży nie było bo trochę poszalałam [emoji4]
Kochana,ja zaszlam w 7cs i zupełnie się tego nie spodziewałam. Też było chucznie..miałam 18syna i po drodze też się zdarzały różne okazje. Miesiąc na bogato i bach ciąża. Ale tak jak pisze @Megi_Meg bez obaw,na tym etapie dziecku nie zaszkodziła bo tak naprawdę nie wiesz czy jest;)
Polecam artykuł mamy ginekolog "Hipoteryczna Hania" tam jest wszystko ładnie opisane.

reklama
@gorligorligor grunt że Ty z mężem macie pozytywne nastawienie na kolejne dziecko;)
Więc według mnie,w takiej sytuacji nie ma mowy o wpadce. A jak już to z takich "tuli wpadkowych" lubią być Dziewczynki,dbaj dużo takich przypadków. U mnie samej to dziecię które noszę jest z "bezpicznych dni".
@Grabcia123 trzymam kciuki za twoje zdrowie,oby ta ciąża była dla Ciebie łaskawa.
A plan na trzecie dziecko...decyzja należy do obojga Was. Myślę jednak że ta myśl,że bramka jeszcze nie zamknięta,że jest szansa na spełnienie marzeń dodaje skrzydeł;)
@mis0890 jeszcze jest szansa,czekajcie;)
@Jivka czekam na twoje dwie kreseczki:)
Oj nie wiem..moze za kilka lat bym się zastanowila..narazie chce żeby teraz dobrze sie skończyło

Do góry