reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Jivka oj to źle.. Ja zmieniłam na początku ciąży.. Lekarka u której byłam lata wydawała mi się godna zaufania, ale jak się okazało ciąży prowadzić nie umiała.. były trochę cyrki, bo w DE nie jest łatwo zmienić lekarza w ciąży jak już się kartę ma..

@Megi_Meg pożyjemy, zobaczymy ;) jak narazie modlę się by te ostatnie 8 tyg jakoś minęło jak najszybciej.. W domu wszystko porobione, dla małej wszystko gotowe a że od 4 miesiąca ciąży w domu siedzę to już powoli do głowy z nudy dostaję

@Megi_Meg pożyjemy, zobaczymy ;) jak narazie modlę się by te ostatnie 8 tyg jakoś minęło jak najszybciej.. W domu wszystko porobione, dla małej wszystko gotowe a że od 4 miesiąca ciąży w domu siedzę to już powoli do głowy z nudy dostaję

Końcówka ciąży bywa uciążliwa, mnie ginekolog straszył 2 miesiące wcześniej, że jak za przeproszeniem nie usiądę sobie na dupie, to urodze dużo wcześniej. W 7 miesiącu miałam praktycznie całkiem skróconą szyjkę, a w 8 miesiącu chodziłam z rozwarciem na 2cm. Urodziłam 2 tyg po terminie ;) z czego bardzo się cieszyłam i cieszę, bo dzięki temu córka jest ze stycznia, a nie z grudnia. Ciążę dobrze znosiłam, pracowałam do samego końca, z racji tego, że pracuje u siebie, a dzień przed porodem miałam już takie nerwy, że poszłam sobie kupić buty :)

Ostatnia edycja:
@Grabcia123 na pewno w domu jest najlepiej;)
Rozumiem że dolegliwości minęły?
Dbaj o siebie kochana,jedz to na co masz ochotę,choćby czasem przez siłę. Bo Cię mały wampirek wyssie od środka;)
Zdrówka;)

Końcówka ciąży bywa uciążliwa, mnie ginekolog straszył 2 miesiące wcześniej, że jak za przeproszeniem nie usiądę sobie na dupie, to urodze dużo wcześniej. W 7 miesiącu miałam praktycznie całkiem skróconą szyjkę, a w 8 miesiącu chodziłam z rozwarciem na 2cm. Urodziłam 2 tyg po terminie ;) z czego bardzo się cieszyłam i cieszę, bo dzięki temu córka jest ze stycznia, a nie z grudnia. Ciążę dobrze znosiłam, pracowałam do samego końca, z racji tego, że pracuje u siebie, a dzień przed porodem miałam już takie nerwy, że poszłam sobie kupić buty :)

Ja jak narazie robię wszystko bez problemu. Szyjka pasuje i nie ma rozwarcia, więc nie mam czym się martwić. I jak wrażenia porodowe? Ja podchodzę do tematu jakoś lekko :D Chyba nawet aż za lekko :D Zero stresu, co ma być to będzie:D

Ja jak narazie robię wszystko bez problemu. Szyjka pasuje i nie ma rozwarcia, więc nie mam czym się martwić. I jak wrażenia porodowe? Ja podchodzę do tematu jakoś lekko :D Chyba nawet aż za lekko :D Zero stresu, co ma być to będzie:D

Ja bardzo luźno podchodziłam do tematu jakim jest poród, tłumaczyłam sobie to tak, że przecież każdy z nas wyszedł tą samą drogą. Z racji mojego doświadczenia, gdybym miała czekać na naturalny porodu, zapewne umierałabym teraz ze strachu, a jeżeli miałaby być to cesarka, to szczęśliwe odliczałabym dni. Przy drugiej ciąży na 100 % będę miała cesarke na termin.

Ja bardzo luźno podchodziłam do tematu jakim jest poród, tłumaczyłam sobie to tak, że przecież każdy z nas wyszedł tą samą drogą. Z racji mojego doświadczenia, gdybym miała czekać na naturalny porodu, zapewne umierałabym teraz ze strachu, a jeżeli miałaby być to cesarka, to szczęśliwe odliczałabym dni. Przy drugiej ciąży na 100 % będę miała cesarke na termin.

To tak jak ja. Jestem zdania, że nie jestem pierwszą kobietą, która rodzi i nie ostatnią :) Na dzień dzisiejszy jestem nastawiona na poród sn, ale moja lekarka już zaznaczyła, że dzidzia może być większa (ja z mężem należymy raczej do wysokich ludzi) i wtedy będzie cc. Narazie kontrolujemy co i jak.

reklama
Mi się córcia nie odwróciła więc wiedziałam dużo wcześniej że będzie cc i miałam w 40tc wg usg, a 42 wg om i miała 3980 [emoji14] no a drugi poród w 19tc sn i ból straszny ale do wytrzymania [emoji4]

Do góry