reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ann89 przepraszam że pytam ale robiłaś coś w kierunku zaplanowania płci czy się po prostu udało?
Gorligorligor synuś śliczny QUOTE]Poprostu się udało. Wogole ta ciąża to taki mały cud bo przed owu było tylko jedne zbliżenie od początku do końca bo m. Postanowił się wstrzymać z staraniami jeszcze z miesiąc (byłam miesiąc po poronieniu),no i potem po dniach płodnych dopiero mi się chłop rozhulał wg apki [emoji23] a tu okazało się że ustrzelił jajo heh
Z dziewczynką zobaczymy czy się jeszcze nie zmieni [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny!!!witajcie..mało się odzywam, ale u mnie narazie bez zmian usg i wizyte mam dopiero 14.03.. I jestem jak na szpilkach..Tak mi się dłuży, nie mogę się doczekać oby było wszystko wporządku , moglabym isc wczesniej, ale to chyba nie ma sensu, mam dzis dopiero 6tc i tak nie wiele by było widać ..
Piszecie tak pięknie i mądrze..
Ja po dwóch ciazach przyjęłam , aby się na nic nie nastawić..to chyba przez hormony, ale zauważyłam , że w ciąży jakoś tak trudniej się pogodzić, że coś nie idzie wg planu:biggrin2: paradoks..
Pierwsza (10lat temu) musiałam mieć cesarke, bo syn był ułożony posladkowo, dowiedzialam sie o tym w ok 7ms..I nic się nie zmieniło. Też byłam rozczarowana. Drugi 2 lata temu, żaden lekarz mi nie chciał nic doradzać oni chyba mają teraz taka zasadę, nie chcą brać odpowiedzialności, A jak już to po cc nie doradzają sn, mi powiedzieli że blizna jest cienka i może pęknąć.. lub co gorsza rozejść się i nie będę czuć odrazu i może dojść do krwotok wewnętrznego :szok::szok::szok::angry: więc już nie rozwazalam. Ja cesarke nie wspominam źle, najgorzej się boję tego zastrzyku w sam kręgosłup, i mam straszne mdłości w trakcie i po..przy pierwszym po nawet wymioty:-( :(..
Ale szybko przechodzi całe szczęście..kilka godzin później już jestem na nogach..I cały czas z dzieckiem ,A to najważniejsze, że nigdzie go nie zabierają..
A więc najważniejsze to umieć się dostosować do sytuacji i zrobić to co jest najlepsze i najbezpieczniejsze dla dziecka i dla nas..I to nie ma nic wspólnego jakimi jesteśmy matkami
@Grabcia123 wiem, że chcemy mieć wszystko zaplanowane i postanowione, bo tak czujemy się bezpieczniej, ale myślę, że 23 tc to bardzo wczesniej na ostateczną decyzję, mi np jeszcze w 9ms robili usg blizny, kiedy rozciąga się najmocniej...
@Biedronka0506 :laugh2::laugh2::laugh2: gratulacje!!!!:-D:-D
@martoosia04 trzymam kciuki:biggrin2:

reklama
Do góry