reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka no to faktycznie zginelo mi jakies 5 tygodni Twojej ciąży bo ja myslalam ze u Ciebie jakos 13 tydzien ;) wierze w Twoja rozowa coreczke i tego Ci calym sercem zycze i bede dalej zagladac zeby zobaczyć Twoja radość i kibicować reszcie dziewczyn :)
Powodzenia kochane &&&&

reklama
@gorligorligor też miałam takie przemyślenie, że jako istoty ludzkie, mamy świadomość i wolna wolę, uczucia..powinniśmy mieć jakąś możliwość wpływu na płeć naszego potomstwa..zwłaszcza jeżeli w naszym sercu iż zrodzi się taka silna potrzeba, i umiłowanie dla tej wymarzonej córeczki czy synka..
No ale cóż, to napewno chodzi o ta równowagę gatunku:-( :(
Ja cały czas się wsluchuje w siebie, czekam na sny prorocze, wspominam myśli zanim się zorientowałam,że jestem w ciąży, analizuje wyniki i starania że moze gdzies dostrzege cien nadziei..:unsure:
A wy dziewczyny macie jakieś takie przeczucia, jakieś małe znaki??..albo mialyscie w poprzednich ciałach i się sprawdziły?

@gorligorligor też miałam takie przemyślenie, że jako istoty ludzkie, mamy świadomość i wolna wolę, uczucia..powinniśmy mieć jakąś możliwość wpływu na płeć naszego potomstwa..zwłaszcza jeżeli w naszym sercu iż zrodzi się taka silna potrzeba, i umiłowanie dla tej wymarzonej córeczki czy synka..
No ale cóż, to napewno chodzi o ta równowagę gatunku:-( :(
Ja cały czas się wsluchuje w siebie, czekam na sny prorocze, wspominam myśli zanim się zorientowałam,że jestem w ciąży, analizuje wyniki i starania że moze gdzies dostrzege cien nadziei..:unsure:
A wy dziewczyny macie jakieś takie przeczucia, jakieś małe znaki??..albo mialyscie w poprzednich ciałach i się sprawdziły?

Mi zanim zobaczyłam teraz kreski w tym szczęśliwym cyklu, śnił sie poród - 31.08.2019 G.21:30 - córka. Tp mam na 29.08 - z nuba wychodzi dziewczynka, wiec wszystko możliwe [emoji23]

Np Bete w poprzedniej ciąży z synkiem miałam 772,6 druga 1371,5 4tc5d
Teraz 1026 druga 1784 również 4tc5d
Może to coś oznaczać?
Z pierwszym synem nie znalazłam tego badania, ale z nim to ja byłam tak przekonana,że to chłopiec, że wogole się nad tym nie zastanawiałem.. Ale wtedy to było nie planowane, taki strzal szczescia:-pi wtedy chciałam chłopca

martoosia04 pisze:
Mi zanim zobaczyłam teraz kreski w tym szczęśliwym cyklu, śnił sie poród - 31.08.2019 G.21:30 - córka. Tp mam na 29.08 - z nuba wychodzi dziewczynka, wiec wszystko możliwe [emoji23]
Taaak:wink::wink::tak:pamiętam ten twój wpis, to jest niesamowite..życzę Ci ,aby się spełniło :)

A jeszcze, takie pytanko czy jest tu jakaś dziewczyna, lub kojarzycie, która się zakwaszala i Ma chłopca?
Robię dochodzenie:biggrin2: Ale mam nadzieję,że i wam się przydadzą moje analizy..
Ja miałam ph 4.0..faktycznie w dn pozyt.testu wzrosło na 5,5
Starania były na 2 dni prze pozytywnym testem (przed ovu 2,5 lub 3)noc przed zakwaszalsm się globulka , przed maści VitagynC , tuż po również. Na drugi dzień chyba tylko ph spr i było 4, na następny dzień rano test ovu pozyt. Po południu pozytywny ph 5.5 zakwasilam maści..A w nocy ok 12 czułam klujacy ból w jajniku
A więc, czy wogole jest szansa aby męskie przeżyły w tak niskim ph tyle dni, a szyjka była jeszcze zamknięta? ..
A doustnie brałam Wit C, cytrynian magnezu i wapnia,co też działa zakwaszajaco wewnętrznie..
Z tego co pisała @leeleeth , co widziała pod mikroskopem to wszystkie ginely przy 6 ph, nawet :oo2: to jest aż tak indywidualna kwestia?
A ja skoro miałam sama tak niskie i jeszcze się zakwaszalsm A jakoś jestem w ciazy:rolleyes2:, to czy jest szansa aby męskie tam wogole przetrwał :laugh2:
To jakiś super bohater by byl:surprised::-D:-D

Póki nie mam potwierdzenia płci, staram się podejść z dystansem do tego „wróżenia z nuba”. Kilka dziewczyn jednak jak się potem okazało urodziła dziecko innej płci. Nie chciałabym teraz popaść w szał różu, by na połówkowych usłyszeć SYN. Póki co ważne jest dla mnie po prenatalnych, że dzidziuś jest zdrowy.

reklama
@martoosia04 A wg teorii Ramziego sprawdzałaś?
Pamiętasz jak to było?która str na dziewczynę?
To chodzi po której stronie brzucha jest lozysko?
..eh zaraz pogoogluj jeszcze? Trzeba być przygotowanym na usg:laugh2:

Do góry