reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tez wlasnie myslalam ze bol jest w czasie pekniecia bo az mnie piecze. Zastanawia mnie tylko test owulacyjny. Dzień wcześniej negatyw. Czyli u mnie po pozytywnym jest owu po kilku godzinach dosłownie?

reklama
Jak po wizytach??? Sprawozdanie prosimy [emoji7]
Już melduję:D
Po wizycie wszystko super. Kropka 12mm z bijacym serduszkiem. Z usg 7+3 więc dwa dni starszy.
Dostałam pakiet badań do wykonania,plus skierowanie na prenatalne.
Aaa muszę zrobić obciążenie glukoza bo mam w górnej granicy.
Jestem szczęśliwa:)

Już melduję:D
Po wizycie wszystko super. Kropka 12mm z bijacym serduszkiem. Z usg 7+3 więc dwa dni starszy.
Dostałam pakiet badań do wykonania,plus skierowanie na prenatalne.
Aaa muszę zrobić obciążenie glukoza bo mam w górnej granicy.
Jestem szczęśliwa:)

No to super, że jesteś zadowolona z wizyty. Byle kropeczka ślicznie dalej rosła [emoji173]️

a u mnie...... serduszko jak dzwon, 7tyg +3 z lewego jajnika, prawidłowo położone, wszystko w normie i ładnie ale........ mam krwiaka pod kosmówkowego i się martwię :( dostałam duphaston, krwiak jest na szczęście nie po tej stronie macicy co okruszek. zapytałam wprost czy ciąża jest zagrożona odpowiedz tak, drugie pytanie jakie jest ryzyko poronienia usłyszałam 3-5%. Zero współżycia, nie dzwigac, oszczędzający tryb życia. Eh nie wiem co myśleć, nie wiem co to będzie:( Za tydzień kontrola czy się nie powiększa :(

a u mnie...... serduszko jak dzwon, 7tyg +3 z lewego jajnika, prawidłowo położone, wszystko w normie i ładnie ale........ mam krwiaka pod kosmówkowego i się martwię :( dostałam duphaston, krwiak jest na szczęście nie po tej stronie macicy co okruszek. zapytałam wprost czy ciąża jest zagrożona odpowiedz tak, drugie pytanie jakie jest ryzyko poronienia usłyszałam 3-5%. Zero współżycia, nie dzwigac, oszczędzający tryb życia. Eh nie wiem co myśleć, nie wiem co to będzie:( Za tydzień kontrola czy się nie powiększa :(
Kochana,nic się nie martw. Po prostu musisz dać sobie czas. Troszkę poleniuchowć,troszkę wykorzystać innych do pomocy i będzie dobrze. Nie takie krwiaki dziewczyny miały i się wchłoneły.
Ważne że z kruszonką wszystko dobrze a reszta pomalutku się unormuje.
Nie zamartwiaj się i dbaj o siebie i kropeczke.

Wieści może nie za bardzo optymistyczne, ale musisz odpoczywać. Postaraj się nie denerwować. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale póki nie mozna więcej zrobić „tylko tyle” to też duzo.

reklama
Do góry