reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Niestety racja. Jak się chce, to życie niestety nie daje tak łatwo.

U mnie biel dziś znów. 36,97 na termometrze. Czekam na @ w takim razie. Byle szybko przyszła.

reklama
Kredkaczarna gratulacje. Spokojnej ciąży

Martoosia ja też wcelowalałam idealnie 1 dzien przed owu i nic z tego. Liczyłam ze może mi się uda za pierwszym strzałem bez stresu ale widać mi nie jest to dane. Cóż trzeba próbować dalej.

W tym cyklu zaczynam z testami owu. Mam takie słabe z allegro ale zawsze cos. Dzisiaj 7 dc.

@martoosia04 poki nie ma miesiączki to jest szansa na ciąże. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Testy biel a miesiączki nie było i nie było. Bardzo późno zaczęły mi wychodzić testy pozytywne. Temperatura wcale nie jest taka niska. Możesz wrzucić nam swój wykres ?
Dziewczyny wiem ze temat był poruszany ale chciałabym zakupić testy owulacyjne. Które są najlepsze ? W jakie zainwestować ? Kiedyś kupowałam byle jakie ale się nie sprawdzały.
@mihasiaaa ile dni od wyjścia wkładki zaczęły wychodzić Ci pozytywne testy owu ? Ja już jestem tydzień po wyjęciu. Pare dni po krwawiłam jeden dzień. Ale bardzo mało. Póki co nic się nie dzieje.

@martoosia04 poki nie ma miesiączki to jest szansa na ciąże. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Testy biel a miesiączki nie było i nie było. Bardzo późno zaczęły mi wychodzić testy pozytywne. Temperatura wcale nie jest taka niska. Możesz wrzucić nam swój wykres ?
Dziewczyny wiem ze temat był poruszany ale chciałabym zakupić testy owulacyjne. Które są najlepsze ? W jakie zainwestować ? Kiedyś kupowałam byle jakie ale się nie sprawdzały.
@mihasiaaa ile dni od wyjścia wkładki zaczęły wychodzić Ci pozytywne testy owu ? Ja już jestem tydzień po wyjęciu. Pare dni po krwawiłam jeden dzień. Ale bardzo mało. Póki co nic się nie dzieje.
Poki co jeszcze nie miałam nigdy włożonej wkładki, ale na pewno ją rozważę po urodzeniu, nie chce faszerowac się tabletkami.
Jeśli chodzi o testy owu, to ja miałam te najtańsze z allegro (te niebieskie w białym opakowaniu), ale zawsze ładnie mi pokazywały owulacje, więc innych nie próbowałam.

A są jakieś konsekwencje noszenia wkładki? Jak się po niej czułaś? Jeszcze nie robiłam rozeznania w temacie

Jeśli chodzi o testy owu to ja używam tylko te z Rossmana. Tez Allegro mi nie wychodziło w ogole kiedy te z rossmana juz pokazywały pik.

IMG_2553.JPG

A tu mój wykres.

Załączniki

• IMG_2553.JPG
    IMG_2553.JPG
    179,1 KB · Wyświetleń: 670
Kredkaczarna gratulacje ;) spokojnych 9 miesięcy życzę :)
Grabcia u mnie nie ciekawie, choroba mnie rozebrala a owu ani widu ani slychu :(
Pewnie zrobimy sobie przerwę narazie a potem zobaczymy co dalej. Coraz częściej myślę żeby odpuścić starania, to już nie na moje nerwy i zdrowie. A u Was jak?

Kredkaczarna gratulacje ;) spokojnych 9 miesięcy życzę :)
Grabcia u mnie nie ciekawie, choroba mnie rozebrala a owu ani widu ani slychu :(
Pewnie zrobimy sobie przerwę narazie a potem zobaczymy co dalej. Coraz częściej myślę żeby odpuścić starania, to już nie na moje nerwy i zdrowie. A u Was jak?
U nas odpuszczamy.. Mąż niezbyt zadowolony ale mnie rozumie.. Ja zauważyłam że z każdą porażka przygasam tracę energie radość a nie chce krzywdzic synka.. Skupiam się na nim. Pewnie za jakiś czas będę chciała spróbować ale na pewno nie teraz..

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny proszę poradzcie mi co mam robić, wczoraj tj 16 dc było [emoji173] i test owu negatywny dziś test prawie pozytywny, jutro na bank będzie pozytyw a po pojutrze owu. I co teraz poprawiać jeszcze dziś jutro i pojutrze i po owu czy zostać przy tym jednym ale to będzie 3 dni przed owu i chyba szanse są małe na ciążę? Dodam że tylko to jedno [emoji173] było w środku po 5 dniach abstynencji, wcześniej były z zabezpieczeniem. Ratujcie, proszę [emoji30]

Do góry