reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kredkaczarna gratuluję, niech dzieciątko rośnie zdrowe :)

Martoosia04 a mi się wydaje że jeszcze może być dobrze, okresu brak, piersi były bolesne, zmiana w uchu, co może oznaczać zmiany hormonalne, temp podwyższona a testy może jeszcze nie wiedzą o tym, albo córeczka się z nimi umowila bo niespodzianka ma być z prawdziwego zdarzenia. Trzymam kciuki :)

@kitqa też w sumie bardzo liczyłam na te ciążę. Dużo objawów. Nawet zgaga wczoraj i przedwczoraj, co mi się normalnie nie zdarza. Ale niestety testy białe.

Badania zrobię. M. nawet chce iść zobaczyć jak jego żołnierzyki. I nad AMH też się zastanawiam. Wtedy bym miała pełen obraz badań i może wyszukamy problem.
Eee myślę, że za bardzo szalejesz zrób przynajmniej podstawy hormonów i tarczycę, a później można mówić o reszcie ;) wyluzuj pół roku taki standard w staraniach zdrowych par [emoji4]

Dziewczyny z synkiem udało nam się w pierwszym cyklu, teraz w zbliżającym się nowym cyklu będziemy się starać o drugie i mam cichą nadzieję na córę ale....

Obawiam się, że będzie problem :( poprzednio cykle miałam idealne, testy owulacji bez zastrzeżeń a teraz cykle mam prawie regularne ale okres od dwóch cykli po dwóch dniach jakiś skąpy, no niby trwa 4-5 dni. Ponadto niby o dobrym czasie ale przez kilka długich dni testy owulacji wychodziły pozytywnie aż zaczęłam się bać że to wczesna menopauza jestem rocznik 83 więc z rana do laboratorium i LH nie wysokie ale odpowiednio na tą fazę po obu i tej bardzo dobrze. Jak długo testy pokazują pozytyw, kreska równie mocna jak testowa?
Do mojego lekarza na NFZ jeszcze sporo poczekam i myślałam już iść do niego z badaniami. Co warto zrobić progesteron? Co jeszcze? Fs, estrogen? Coś mi zaburza testy i sam okres chyba
A może tarczyca i prolaktyna ? U mnie to było winowajcom wiecznie pozytywnych testów owu ;)

@martoosia04 mój lekarz u zdrowych par posiadających już dzieci mówi że 6 Msc to norma przy staraniach a dopiero po roku można mówić o problemach z płodnościa..

Dziewczyny, ja nie twierdzę, że mam problem z płodnością. Wydaje mi się, że jest u nas ok pod tym względem.
jak bede robiła badania, to na pewno zacznę od tych podstawowych.na bank na pierwszy strzał pójdą hormony i tarczyca. Z tym nie ma dyskusji.
Ale chcemy też przebadać jajeczka i plemniki bo wiecie, po 30stce to już ponoć coraz gorzej. Mój M. to palacz od wielu lat. Już tez grubo po 30-stce. Chcemy wiedzieć o sobie wszystko ;)

Najpierw jednak podstawy. Reszta może z czasem.

reklama
Kredkaczarna gratilacje.

Ja nie wiem ile nam zejdzie też już po 30 jesteśmy, z dwójką nie było większych problemow ale to takie nie planowane a wiadomo jak się czegoś bardzo chce to nie zawsze wychodzi, takie to życie przewrotne.

Do góry