reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bedzie i u ciebie, trzymam kciuki [emoji173] ! Moze za wczesnie jak i u mnie... chociaz skad masz testy ? Ja mialam z allegro i do dzisiaj sa negatywne, a inne z 2 innych firm pozytywne...

Dziekuje [emoji173] Mialo byc celowane w chlopca, ale wyszlo tak ze [emoji173] bylo kilka dni przed owu... dzisiaj 14 dpo...
U mnie wyszło w samą owulacje i podobno córeczka a synek zrobiony na króliczki ;) Trzymam kciuki za chłopca [emoji110]

reklama
Testy są z Allegro właśnie. Jakaś tam aukcja była gdzie sprzedawali więcej niż jeden to wzięłam [emoji23][emoji23][emoji23]

Ale w dniu @ pojde po jakis konkretniejszy. Bede wiedzieć na 100% czy mnie nie okłamują. Choc serio, ciąży nie wróżę sobie w ogole.

U mnie wyszło w samą owulacje i podobno córeczka a synek zrobiony na króliczki ;) Trzymam kciuki za chłopca [emoji110]

Mihasiaaa napisz kiedy miałaś owu w udanym cyklu, chodzi mi jaka była wtedy faza księżyca. Ja tak wierzę w te fazy księżyca, że w pełnię poczynaja się chłopcy a w nów dziewczynki. Teraz owu wypada w pelnie i myśle czy nie odpuścić na 3 miesiące. Chłopców mam z pełni jeden a drugi blisko pelni. A u was dziewczyny jak było? Pamiętacie?
Tu na tym forum kiedyś były opisywane badania robione chyba w Indiach związane z fazami księżyca, a płcią. Nie umiem tego znaleźć.

Bo jak strzeli nagromadzonym silnymi plemnikami to poszaleją te szybsze czyli męskie. A tu chodzi o damskie plemniki i zmniejszenie testosteronu u faceta.

Melduje temp. 37,08 czyli wróciła na swoj tor. Weekend zadecyduje co i jak bo w poprzednim cyklu też mi tak skakała temp.
Ja tylko naprostuje ze jesli chodzi o czesta wymiane nasienia na dziewczynke to chodzi o to zeby tego nasienia bylo mniej (mniejsza liczebnosc plemnikow) i tak dziala czesta wymiana lub dluga abstynencja powyzej 8 dni, jednak Codzienna wymiana lepsza i bezpieczniejsza bo te plemniki sa świeże a po dlugej abstynencji moga sie pojawiac jakies abnormalne, bo plemniki tez swoja żywotność maja ,

Mamolinka gratuluje :*! A mieliscie kilka podejsc w tym cyklu czy tylko 1 ?

Mihasiaaa napisz kiedy miałaś owu w udanym cyklu, chodzi mi jaka była wtedy faza księżyca. Ja tak wierzę w te fazy księżyca, że w pełnię poczynaja się chłopcy a w nów dziewczynki. Teraz owu wypada w pelnie i myśle czy nie odpuścić na 3 miesiące. Chłopców mam z pełni jeden a drugi blisko pelni. A u was dziewczyny jak było? Pamiętacie?
Tu na tym forum kiedyś były opisywane badania robione chyba w Indiach związane z fazami księżyca, a płcią. Nie umiem tego znaleźć.
Z synkiem owu miałam ok 16/17 maja a pełnia była od 21 maja. Teraz owu miałam 19/20 maja i to było zaraz po nowiu bo był 15 maja. Czyli wg faz księżyca by się sprawdzało, bo ja się za bardzo na tym nie znam?

Ja tylko naprostuje ze jesli chodzi o czesta wymiane nasienia na dziewczynke to chodzi o to zeby tego nasienia bylo mniej (mniejsza liczebnosc plemnikow) i tak dziala czesta wymiana lub dluga abstynencja powyzej 8 dni, jednak Codzienna wymiana lepsza i bezpieczniejsza bo te plemniki sa świeże a po dlugej abstynencji moga sie pojawiac jakies abnormalne, bo plemniki tez swoja żywotność maja ,

Mamolinka gratuluje :*! A mieliscie kilka podejsc w tym cyklu czy tylko 1 ?

Dziekuje ❤❤❤ W sumie 2, ale to byl dzien po dniu.

U mnie juz po ciąży.... znaczy nie udało sie. Spadek dzis do 36,79 wiec czekam na @.

Załamałam sie totalnie. Taki spadek z dnia na dzień [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] szybki szok. Ale powiedziałam sobie, że startuję z badaniami! Muszę wiedzieć czy coś jest nie tak.

Leeleeth- nie poddawaj sie kochana! Zrob badania, moze monitoring?! Mam nadzieje ze trafisz na ogarnietego gina ,kciuki trzymam :*!

Zrobiłam badania, mam podwyższona prolaktyne, i bardzo słabe amh.
W moim wieku amh 5 to wskazanie do ivf ja mam 1,25 wiec nie wiem co dalej.
Wychodzi na to, że mam małe szanse na ciąże naturalną, i tylko wspomaganie rozrodu wchodzi w grę...
przeryczalam dwa dni. Teraz się zbieram do kupy i umawiam się do kliniki zobaczę co mi tam powiedzą.
Nagle okazuje się, że nade wszystko chciałabym być choć raz jeszcze w ciąży, a płeć to bardzo drugorzędna sprawa jest.
Mamy złożone dokumenty w Oa, czekamy na te nasze dziewczynki wiec chyba tylko tak mogę je mieć.
Dziękuje za wsparcie! I ze o mnie pamiętasz!

@Grabcia123 nie tylko Ty będziesz walczyła o dzidziusia, wychodzi, że obu nie przyjdzie nam łatwo [emoji57]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry