reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja tylko naprostuje ze jesli chodzi o czesta wymiane nasienia na dziewczynke to chodzi o to zeby tego nasienia bylo mniej (mniejsza liczebnosc plemnikow) i tak dziala czesta wymiana lub dluga abstynencja powyzej 8 dni, jednak Codzienna wymiana lepsza i bezpieczniejsza bo te plemniki sa świeże a po dlugej abstynencji moga sie pojawiac jakies abnormalne, bo plemniki tez swoja żywotność maja ,

Mamolinka gratuluje :*! A mieliscie kilka podejsc w tym cyklu czy tylko 1 ?
Rozmawiałam z ginekolog u mówi że przy strzale w owulacje (jeśli nie udaje zajść się wcześniej przed) a chce się miec dziewczynke to ma sens. A jak np. Robim6 4-5 dni przed to lepiej nie bo może być ich za mało? Ps. Moja siostra robiła córkę 4 dni wcześniej i za 2 razem się udało. Więc dziewczyny, kolejny cykl, kolejna nadzieja <3

reklama
@martoosia04 wiem, że ciężko przyjąć porażkę ale kolejny cykl to kolejna szansa. Ja jestem po wyciągnięciu wkładki i nawet nie wiem kiedy okres będzie. Strasznie się tym denerwuje.
Wiem, że któraś z Was ostatnio wyciągała ale nie pamietam która. Miałabym kilka pytań. Kiedy wrócił okres? Czy miesiączki są regularne ?
@leeleeth bardzo mi przykro z powodu wyników badań. Ale na pewno sobie poradzisz. Super, że czekacie na dziewczynki i to dwie. Będzie dużo szczęścia. Rozumiem Cie, że chcesz być jeszcze raz w ciąży. Ja mam takie samo pragnienie. Sama myśl ze mogę być w ciąży i już pozbyłam się wkladki sprawia ze czuje się dobrze. Dopełnieniem szczęścia będzie wiadomość o kolejnej córeczce. Ja tez miałam problemy z prolaktyna. Pomógł mi bronergon.
Dziewczyny pisze raz na jakiś czas ale czytam Was codziennie i kibicuje każdej z Was.
@mamolinka90 gratuluje ciąży. Czekamy na kolejne wieści.

@martoosia04 wiem, że ciężko przyjąć porażkę ale kolejny cykl to kolejna szansa. Ja jestem po wyciągnięciu wkładki i nawet nie wiem kiedy okres będzie. Strasznie się tym denerwuje.
Wiem, że któraś z Was ostatnio wyciągała ale nie pamietam która. Miałabym kilka pytań. Kiedy wrócił okres? Czy miesiączki są regularne ?
@leeleeth bardzo mi przykro z powodu wyników badań. Ale na pewno sobie poradzisz. Super, że czekacie na dziewczynki i to dwie. Będzie dużo szczęścia. Rozumiem Cie, że chcesz być jeszcze raz w ciąży. Ja mam takie samo pragnienie. Sama myśl ze mogę być w ciąży i już pozbyłam się wkladki sprawia ze czuje się dobrze. Dopełnieniem szczęścia będzie wiadomość o kolejnej córeczce. Ja tez miałam problemy z prolaktyna. Pomógł mi bronergon.
Dziewczyny pisze raz na jakiś czas ale czytam Was codziennie i kibicuje każdej z Was.
@mamolinka90 gratuluje ciąży. Czekamy na kolejne wieści.

Dziekuje ❤ I to bylam ja , wkladke wyjelam 14-08 a 16-08 zaczelam plamic. Mi gin mowila, ze nie musi byc @ aby zajsc w ciaze po wyjeciu.

Dołącze do was chyba. 4 cykl i klapa! [emoji24]

Przykro mi , a tak bardzo liczylam, ze i Tobie sie uda. Ale nie poddawaj sie! Zrob badania, odpocznij, czasami psychika plata figle. Za bardzo sie skupiamy na osiagnieciu celu. Odpusc troche , ❤ dla przyjemnosci bez stresu kiedy owu .... trzymam kciuki

Naomi ja też brałam bromergon na prolaktynę. Teraz niby wszystko jest w porządku.

Martoosia nie łam się następny cykl musi się udać. Ja wiem że to dołujące i stresujące ale trzeba być dobrej myśli że te wszystkie wysiłki zaowicuja wymarzoną ciążą.

Leeleth bardzo ci kibicuję. Może specjaliści pomogą ci osiagnąć zamierzony cel i dostaniesz tą swoją wymarzoną córeczkę.

A z ciekawosci sprawdziłam fazy ksiezyca w pazdzierniku i w okolicach owu księżyc ma iść do pełni czyli teoretycznie sprzyja to chlopcu. A sprawdzi mi któraś te znaki zodiaku albo powie jak to zrobić z czystej ciekawości??

Ostatnia edycja:
Naomi ja też brałam bromergon na prolaktynę. Teraz niby wszuwszy j strona w porządku.

Martoosia nie łam się następny cykl musi się udać. Ja wiem że to dokujące i stresujące ale trzeba być dobrej myśli że te wszystkie wysiłki zaowicuja wymarzoną ciążą.

Leeleth bardzo ci kibicuję. Może specjaluaci pomogą ci osiagnao zamierzony cel i dostaniesz ta ta sw wymarzoną córeczkę.

Za Z ciekawosci sprawdziłam fazy ksiezyca w pazdzierniku i w okolicach owu księżyc ma iść do pełni czyli teoretycznie sprzyja to chlopcu. A sprawdzi mi któraś te znaki zodiaku albo powie jak to zrobić z czystej ciekawości??
O właśnie powiedzcie dziewczyny

Naomi ja też brałam bromergon na prolaktynę. Teraz niby wszystko jest w porządku.

Martoosia nie łam się następny cykl musi się udać. Ja wiem że to dołujące i stresujące ale trzeba być dobrej myśli że te wszystkie wysiłki zaowicuja wymarzoną ciążą.

Leeleth bardzo ci kibicuję. Może specjaliści pomogą ci osiagnąć zamierzony cel i dostaniesz tą swoją wymarzoną córeczkę.

A z ciekawosci sprawdziłam fazy ksiezyca w pazdzierniku i w okolicach owu księżyc ma iść do pełni czyli teoretycznie sprzyja to chlopcu. A sprawdzi mi któraś te znaki zodiaku albo powie jak to zrobić z czystej ciekawości??
Na znakach zodiaku wogole się nie znam @martoosia04 kiedyś wklejala link

@leeleeth bardzo mi przykro!!! Ale wierzę że ci się uda! Zasługujesz na to!! Nie wiem czemu ale wydajesz się mi być jakaś bliska dusza chociaż się nie znamy..
@Marzycielka86 a co u Ciebie?
@martoosia04 uda się w nowym cyklu! Z każdym cyklem jesteś mądrzejsza co zaowocuje...
Ja odpuściłam..na początku cyklu myślałam jeszcze o badaniach itp ale mój gin na urlopie wygrzewa się więc odpuszczam i powoli się godze z tym że będę miała jedno dziecko, a wynagradza mi on tym że jest przekochany spokojny i bardzo czuly. Dodatkowo ostatnio lekarz pediatra stwierdził że jest bardzo inteligentny i ma bardzo dobra pamięć.. Kazał mu zrobić kilka rzeczy pokazać i stwierdził że rozwojem już przekracza 2.5 roku a ma 20msc..a wyszło to przy rutynowej wizycie.. Widziałam wcześniej że ma dobrą pamięć i szybko się uczy ale jakoś nie myślałam że to aż takie nadzwyczajne... Więc mam w kogo inwestować czas i energię.. Zostaje chwilę z wami pokibicowac wam :)
Trzymam kciuki za każdą Z was !!

Dziekuje ❤ I to bylam ja , wkladke wyjelam 14-08 a 16-08 zaczelam plamic. Mi gin mowila, ze nie musi byc @ aby zajsc w ciaze po wyjeciu.

Przykro mi , a tak bardzo liczylam, ze i Tobie sie uda. Ale nie poddawaj sie! Zrob badania, odpocznij, czasami psychika plata figle. Za bardzo sie skupiamy na osiagnieciu celu. Odpusc troche , ❤ dla przyjemnosci bez stresu kiedy owu .... trzymam kciuki
@mamolinka90 coś Ty aż nie umiem uwierzyć. Ja właśnie tez przez jeden dzień płaciłam jakoś 3 dni po wyjęciu. Tak szybko Ci się udało zajść. A planowałaś chłopca czy dziewczynkę ? Ja póki co uważam z M. Mam nadzieje ze miesiączka szybko wróci. Jak wyglądały twoje starania ? Wiedziałaś kiedy masz owulacje ?

reklama
@mamolinka90 coś Ty aż nie umiem uwierzyć. Ja właśnie tez przez jeden dzień płaciłam jakoś 3 dni po wyjęciu. Tak szybko Ci się udało zajść. A planowałaś chłopca czy dziewczynkę ? Ja póki co uważam z M. Mam nadzieje ze miesiączka szybko wróci. Jak wyglądały twoje starania ? Wiedziałaś kiedy masz owulacje ?

My planowalismy chlopca ... robilam testy owu, a i tak wyszla dupa, bo test w poniedzialek pozytywny, ❤ wtorek i srode, a owu i tak dopiero przyszla w sobote . I to wtedy kiedy maz chory byl... wiec duza szansa, ze bedzie kolejna dziewczynka, chociaz po cichu mam nadzieje, ze jednak pojawi sie moja wyczekana wisienka na torcie - synus ❤❤❤❤

Do góry